Sponsoreret af Lead Supply


Lånemarkedet udvider sig hele tiden med nye typer af lån. Vi viser dig, hvordan du finder frem til det lån, som passer bedst til din økonomi. Uanset om du har et stort eller lille rådighedsbeløb. Så er du godt klædt på til at undgå de værste faldgruber. 

Hvis man er på udkig efter et nyt lån, er der virkelig mange muligheder. Internettet er fyldt med forskellige kviklån, forbrugslån, privatlån og en masse andre låntyper. Derfor kan det være svært for mange folk at finde det allerbedste lån, som passer til lige præcis deres økonomi og lånebehov. 

Konkurrencen mellem långiverne er stor og udbuddet af lån såvel som vilkårene, ændrer sig løbende. Derfor er det en god idé at holde sig orienteret om de nyeste lån. Det hjælper mange folk til at finde en låneløsning som både er billig og aktuel. Man kan sammenligne forskellige muligheder hos de forskellige udbydere såsom beløb, løbetid, årlige omkostninger i procent og udbetalingstidspunkt. 

 

Lån er blevet billigere efter ny lov 

Fra januar 2020 blev der indført en ny lov for forbrugslån, som satte et loft over, hvor dyre lånene må være. Folketinget satte et loft for de årlige omkostninger i procent på 35 procent. Det betyder, at når man samler alle udgifter for lånet såsom renter, gebyrer, renters rente og andre omkostninger, må den årlige pris for lånet maksimalt være 35 procent af, hvad man har lånt. 

Tidligere kunne man finde lån, som lå meget langt over de 35 procent, og derfor blev lånene ret dyre for folk at betale tilbage. Derfor kan det være en idé at undersøge, hvorvidt man kan ændre sit lån, hvis man har et dyrere lån med en højere ÅOP end 35 procent. 

Men ÅOP er ikke det eneste, man skal holde øje med, når man leder efter et lån. ÅOP bliver nemlig udmålt efter, hvad lånet koster over 12 måneder. Men hvis du eksempelvis planlægger at tage et lån, som du har tilbagebetalt efter 8 måneder, kan det godt være, at omkostningerne ved lånet er lavere, end hvad ÅOP indikerer. 

Afmål dit lån efter din privatøkonomi. 

Hvilket lån, som passer dig bedst, afhænger meget af din privatøkonomi. Meningen med et lån er, at man skal betale det tilbage igen. Derfor er man nødt til at overveje, hvor meget man har råd til at betale tilbage hver måned. Det er nemlig meget bedre at tilpasse lånet til en længere løbetid med lavere, månedlige afdrag end at forpligte sig til så store afdrag, at man ikke har plads i budgettet til at afbetale dem.  

Derfor kan det være en god idé at gennemsøge ens egen privatøkonomi og få et overblik over budgettet, inden man låner pengene. 

Overvej hvornår du skal bruge pengene 

Nogle gange ender man med at tage et lån rimelig hurtigt, fordi man skal bruge pengene på kort tid. Her er det en god idé at kigge på, hvornår man faktisk får udbetalt pengene. Der er nemlig nogle firmaer, som kun udbetaler pengene en gang om ugen. Og det er ret ærgerligt at finde ud af mandag formiddag, at du først får udbetalt pengene næsten mandag klokken 8.00.