Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau.

 

Østrig er åben for danske turister, og Udenrigsministeriets rejsevejledning for landet er grøn. Det betyder for dig, at du kan rejse til Østrig uden at skulle i isolation ved ankomst til Østrig eller hjemkomst til Danmark. Du kan derfor sagtens bestille en sommerferie til dette naturskønne alpeland.

Der gælder dog stadig få restriktioner i Østrig, og dem vil vi give dig et overblik over her. Så kan du nemlig rejse trygt og sikkert til Østrig.

 

restriktioner i Østrig

 

Dette skal du vide som turist i Østrig

Vi har herunder beskrevet de få restriktioner, der er tilbage i Østrig pr. 1. juli 2021, og som du skal være opmærksom på som dansk turist i landet.

Natklubber

Natklubber er åbne, og der er ingen begrænsinger på åbningstiden.

Mundbind

Der er krav om et almindeligt mundbind, som vi kender det i Danmark (ikke FFP2) i offentlig transport, museer og handel. Mundbind er ikke påkrævet andre steder.

 

 

Coronapas og indrejse

Rejsende behøver IKKE at udfylde en indrejseformular, hvis de kommer ind fra lande med lav infektionsrate, har et Coronapas og ikke har opholdt sig i noget andet land end lande med lav infektionsrate eller Østrig inden for de seneste 10 dage. Danmark og resten af EU betragtes pt som lande med lav infektionsrate.

Man skal også kunne fremvise Coronapas (børn i alderen 0-10 år er undtaget) på hoteller, restauranter, kulturinstitutioner osv.

Et Coronapas betyder at man skal kunne fremvise én af følgende:

 • En negativ corona-test (PCR-testen er gyldig i 72 timer, en antigentest i 48 timer. Børn under 11 år behøver ikke at blive testet)
 • Vaccinationsattest (gyldigt i 22 dage efter den første dosis og gælder i 3 måneder. Efter den anden dosis er certifikatet gyldigt i 6 måneder)
 • Bevis for antistoffer (gyldigt i 3 måneder fra datoen for prøven)

Du kan anvende det fælles digitale europæiske Coronapas som dokumentation. Hvis du downloader app’en “Coronapas”, kan du på denne måde fremvise din negative test, coronavaccination eller overstået COVID 19-infektion på din smartphone via app’en.

   

  Gratis test

  Hvis du ikke er vaccineret eller har overstået COVID 19-infektion kan der være behov for, at du bliver testet under dit ophold i Østrig, da en PCR-test kun er gyldig i 72 timer, og en antigentest er gyldig i 48 timer.

  Det er gratis at blive testet som turist i Østrig. På dette link (siden findes kun på tysk) kan du finde det nærmeste testcenter. Bemærk venligst, at du skal tilmelde dig online.

   

  restriktioner i Østrig

   

  Brug et rejsebureau når du rejser til Østrig

  Selvom der er åbnet for rejser til Østrig, kan omstændighederne ændre sig, inden du skal afsted. Derfor vil vi råde dig til at booke din rejse gennem et rejsebureau. Et rejsebureau har styr på alle formaliteter og de opdaterede restriktioner i Østrig. At benytte sig af et rejsebureau er en måde, hvorpå du sikrer dig bedst muligt, hvis din tur skulle blive aflyst.

  Hvis du booker din rejse gennem et rejsebureau, klarer de desuden alt praktisk for dig. Og så er der ikke andet, du skal bekymre dig om end at pakke din kuffert og glæde dig til at rejse mod Østrigs mange muligheder. Du kan i øvrigt læse mere om, hvad du kan opleve i Østrig lige her.

  Ønsker du flere oplysninger om de gældende restriktioner i Østrig, kan du læse om det lige her.