Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau.

 

Østrig er åben for danske turister og Udenrigsministeriets rejsevejledning for landet er gul. Det betyder for dig, at du kan rejse til Østrig uden at skulle i isolation ved ankomst til Østrig eller hjemkomst til Danmark. Du kan derfor sagtens bestille en sommerferie til dette naturskønne alpeland, selvom der stadig gælder visse restriktioner i Østrig.

Den 19. maj 2021 kunne Østrig åbne for bl.a. gastronomi, hoteller, events og fritidaktiviteter. D. 10. juni blev der lempet yderligere på restriktionerne, og flere lempelser er på vej d. 1. juli.

Da det kan være svært at finde ud af hvilke restriktioner, der gælder, når man rejser, har vi sammensat et enkelt overblik til dig, der gerne vil til Østrig. Så er du sikker på at kunne rejse sikkert til Østrig.

 

restriktioner i Østrig

 

Dette skal du vide som turist i Østrig

Vi har herunder beskrevet restriktionerne i Østrig, som de ser ud pr. 10. juni 2021 med særligt fokus på dé forhold, som du skal være opmærksom på som dansk turist i landet.

 

  Begrænsning på forsamlinger

  • Indendørs: Op til 8 personer + børn tilladt
  • Udendørs: Op til 16 personer + børn tilladt
  • Ingen krav til afstand og mundbind for op til 8 personer
  • Meddelelsespligt omkring forsamlinger på 17 personer og derover

   

  Begrænsning på forsamlinger  – ved større begivenheder

  • Biografer, koncerter, cabaret mm. – med tildelte pladser:
   • Indendørs areal: 1.500 personer
   • Udendørsareal: 3.000 personer
  • Antal deltagere ved begivenheder – uden tildelte pladser:
   • Indendørs område: 50 personer
   • Udenfor område: 50 personer

   

  Lukketid

  Spisesteder og kultur skal lukke kl. 24.00.

   

  Mundbind

  Mundbind af FFP2-typen er obligatoriske indtil d. 30. juni på de fleste offentlige steder indendørs. Børn fra 6-13 år må anvende et almindeligt mundbind, men fra 14 år skal man altså anvende den særlige FFP2-maske. Mundbind er også obligatorisk i offentlig transport, herunder i fly. Der er ingen krav om mundbind udendørs – heller ikke ved udendørs begivenheder.

   

   

  Coronapas

  Ved indrejse i Østrig som turist fra Danmark skal man kunne fremvise Coronapas (børn i alderen 0-10 år er undtaget). På hoteller, restauranter, kulturinstitutioner osv. skal man også fremvise et Coronapas.

  Et Coronapas betyder at man skal kunne fremvise én af følgende:

  • En negativ corona-test (PCR-testen er gyldig i 72 timer, en antigentest i 48 timer. Børn under 11 år behøver ikke at blive testet)
  • Vaccinationsattest (gyldigt i 22 dage efter den første dosis og gælder i 3 måneder. Efter den anden dosis er certifikatet gyldigt i 6 måneder)
  • Bevis for antistoffer (gyldigt i 3 måneder fra datoen for prøven)

  Fra d. 1. juli 2021 kan man anvende et fælles digitalt europæisk Coronapas som dokumentation. Hvis du downloader app’en “Coronapas”, kan du på denne måde fremvise din negative test, coronavaccination eller overstået COVID 19-infektion på din smartphone via app’en.

   

  Registrering af indrejse

  Indrejse til Østrig kræver desuden en elektronisk registrering kaldet Pre-Travel-Clearance. Formularen udfylder du online her. Du skal kunne fremvise en bekræftelse af tilmeldingsregistreringen ved eventuel kontrol, så tag den med i udprintet form. Tilmelding kan tidligst ske 72 timer før ankomst. Få flere oplysninger om Pre-Travel-Clearance her.

   

  Gratis test

  Hvis du ikke er vaccineret eller har overstået COVID 19-infektion kan der være behov for, at du bliver testet under dit ophold i Østrig, da en PCR-test kun er gyldig i 72 timer, og en antigentest er gyldig i 48 timer.

  Det er gratis at blive testet som turist i Østrig. På dette link (siden findes kun på tysk) kan du finde det nærmeste testcenter. Bemærk venligst, at du skal tilmelde dig online.

   

  restriktioner i Østrig

   

  Brug et rejsebureau når du rejser til Østrig

  Selvom der er åbnet for rejser til Østrig, kan omstændighederne ændre sig, inden du skal afsted. Derfor vil vi råde dig til at booke din rejse gennem et rejsebureau. Et rejsebureau har styr på alle formaliteter og de opdaterede restriktioner i Østrig. At benytte sig af et rejsebureau er en måde, hvorpå du sikrer dig bedst muligt, hvis din tur skulle blive aflyst.

  Hvis du booker din rejse gennem et rejsebureau, klarer de desuden alt praktisk for dig. Og så er der ikke andet, du skal bekymre dig om end at pakke din kuffert og glæde dig til at rejse mod Østrigs mange muligheder. Du kan i øvrigt læse mere om, hvad du kan opleve i Østrig lige her.

  Ønsker du flere oplysninger om de gældende restriktioner i Østrig, kan du læse om det lige her.