Rejs sikkert til Østrig: Få et overblik over restriktionerne

Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau.

 

Østrig er åben for danske turister, og Udenrigsministeriets rejsevejledning for landet er grøn. Det betyder for dig, at du kan rejse til Østrig uden at skulle i isolation ved ankomst til Østrig eller hjemkomst til Danmark. Du kan derfor sagtens bestille en vinterferie til dette naturskønne alpeland. Der gælder dog stadig få restriktioner i Østrig, og dem vil vi give dig et overblik over her. Så kan du nemlig rejse trygt og sikkert til Østrig.

 

restriktioner i Østrig

 

Overblik over de vigtigste restriktioner i Østrig

Karantænefri indrejse er mulig for personer med 2 vaccinationer – eller tidligere smitte – og en negativ PCR-test (ikke ældre end 72 timer). Kravet om PCR-test bortfalder, når man har fået 3. stik – eller er vaccineret 2 gange og derefter er blevet smittet, hhv. har været smittet og så har fået to stik.

 

Her et kort overblik over restriktioner i Østrig:

  • Der skal fremvises coronapaspå overnatningssteder, i restaurationsbranchen, ved fritids- og sportsaktiviteter, kulturelle faciliteter, lukkede lifter, kropsnære tjenesteydelser (f.eks. frisør).
  • Det er obligatorisk at bære en FFP2-maskei alle offentlige indendørs arealer. I restaurationsbranchen skal FFP2-masken bæres på vej til og fra siddepladserne, og på overnatningssteder når man opholder sig på almindeligt tilgængelige indendørsarealer. Udendørser det påkrævet at bære FFP2-maske, hvis der ikke kan holdes en minimumsafstand på to meter fra personer, der ikke bor i husholdningen. Det kan f.eks. være ved fodgængerzoner, i køer eller ved gruppesammenkomster.
  • I restaurationsbranchen skal der lukkes senest kl. 22:00. After-ski er ikke muligt i øjeblikket.
  • Gyldigheden af vaccinationsattesterer reduceret til 270 dagefra fuld vaccination. Herefter er der behov for endnu en dosis (normalt den tredje) for at få et gyldigt certifikat. Bemærk: Har man kun fået et enkelt stik med Johnson & Johnson, vil dette kun frem til den 03.01.22 være nok, derefter kræves yderligere vaccination.
  • Fra den 1. februar nedsættes varigheden for dobbeltvaccinationen fra 270 dage til 180 dage for personer over 18 år. For mindreårige under 18 år gælder dobbeltvaccinationen i 210 dage. Tredje vaccination er stadig gyldig i 270 dage. Vaccinationerne er gyldige så snart man har fået stikket. Tidligere smitte gælder fortsat i 180 dage.
  • Mindreårige under 12 år er fritagetfor 2-G-reglerne (undtagen i Wien: Her skal man kunne fremlægge bevis på test fra 6 år).
  • Mindreårige fra 12 år og fødtpå eller efter den 1. september 2006, der ikke er fuldt vaccinerede eller tidligere smittet, er der mulighed for at opnå 2-G-status med det såkaldte “Holiday Ninja Pass”. Dette kan opnås gennemPCR-test (72 timers gyldighed i Østrig) eller antigentest (48 timers gyldighed i Østrig), som stadig vil være gyldige i henhold til 2-G-reglen. Der findes gode testfaciliteter i Østrig, som også er gratis for turister. Testresultaterne registreres i det såkaldte “Holiday Ninja Pass”, og det respektive testcertifikat skal medbringes. Dokumentet kan downloades på sichere-gastfreundschaft.at og udskrives inden afrejse. For at opretholde beviset, skal man testes med to PCR- og en antigentest om ugen, under opholdet i Østrig. Bemærk: Holiday Ninja Pass gælder ikke i Wien.
  • Mindreårige født før 1. september 2006 skal opfylde de samme krav, som gælder for voksne.

 

 

Gratis test

Hvis du ikke er vaccineret eller har overstået COVID 19-infektion kan der være behov for, at du bliver testet under dit ophold i Østrig, da en PCR-test kun er gyldig i 72 timer, og en antigentest er gyldig i 48 timer.

Det er gratis at blive testet som turist i Østrig. På dette link (siden findes kun på tysk) kan du finde det nærmeste testcenter. Bemærk venligst, at du skal tilmelde dig online.

 

Brug et rejsebureau når du rejser til Østrig

Selvom der er åbnet for rejser til Østrig, kan omstændighederne ændre sig, inden du skal afsted. Derfor vil vi råde dig til at booke din rejse gennem et rejsebureau. Et rejsebureau har styr på alle formaliteter og de opdaterede restriktioner i Østrig. At benytte sig af et rejsebureau er en måde, hvorpå du sikrer dig bedst muligt, hvis din tur skulle blive aflyst.

Hvis du booker din rejse gennem et rejsebureau, klarer de desuden alt praktisk for dig. Og så er der ikke andet, du skal bekymre dig om end at pakke din kuffert og glæde dig til at rejse mod Østrigs mange muligheder. Du kan i øvrigt læse mere om, hvad du kan opleve i Østrig lige her.

Ønsker du flere oplysninger om de gældende restriktioner i Østrig, kan du læse om det lige her.

USA

Rejsetilbud

Luksusrejse til Dubai
Luksus-rejse til Dubai
Se rejsetilbud
Ischia
Rejse til Ischia
Se rejsetilbud
Efterårsophold

I samme kategori

alicante
Italien
Disneyland Paris
Salzburgerland

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande
USA
Harzen

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)