De bedste restauranter i London


Selvom det traditionelle britiske køkken har masser af delikatesser og lækre retter, findes der et hav af fantastiske gastronomiske oplevelser i London. Vi har fundet et udpluk af de bedste restauranter i London, men vær dog opmærksom på, at madscenen er omskiftelig, især i en af verdens største og mest velbesøgte byer.  


Restaurant Story


Hvad der engang var et offentligt toilet, blev i 2013 totalrenoveret og gjort til en fantastisk restaurant. Der skulle ikke gå mere end fem måneder, før køkkenchefen, Tom Sellers, havde imponeret Michelin-guiden, og erhvervet sig sin første Michelin-stjerne. Restaurant Story har formået at bibeholde sin stjerne, og man er da heller ikke i tvivl om, når man smager maden, at de sigter efter en mere. Prøv en 6- eller 10-retters og oplev det med egne smagsløg.

Læs mere på deres hjemmeside.


Adresse:

 • 199 Tooley St, London SE1 2JX, Storbritannien
Restaurant Story London
Photocredit: Restaurant Story


Murano


På denne Michelin-stjernede restaurant serverer køkkenchef, Angela Hartnett, autentisk italiensk mad. Prøv frokostmenuen til 37 pund, og få en lækker 3-retters, eller gå med pick ’n’ mix, og vælg frit fra a la carte-menuen, og sammensæt din egen menu.

Prøv italienske klassiskere med et twist, som eksempelvis deres focaccia, eller lad dig imponere af deres confiterede andekroketter – eller prøv begge! Uden tvivl én af de bedste restauranter i London.

Læs mere på deres hjemmeside.


Adresse:

 • 20 Queen St, Mayfair, London W1J 5PP, Storbritannien


Mangal 2


I hvert nabolag er der en intern konkurrence om, hvilken grill der serverer den bedste tyrkiske ocakbasi. I Haringey og Green Lanes løber Mangal 2 med prisen. Her finder du ikke én ting på grillen, som ikke kan fortrylle enhver madelskers smagsløg. Fra adana kofte til deres ”monster plate” med forskellige grillretter. Denne søde og røgede grill vil have dine tænder løbende i vand, lige så snart du træder ind ad døren.

Læs mere på deres hjemmeside.


Adresse:

 • 4 Stoke Newington Rd, Hackney Downs, London N16 8BH, Storbritannien


Blacklock


Nogle restauranter specialiserer sig i friturestegt kylling, andre i burgere, Blacklock i London har valgt koteletter. Bunkevis af veltilberedte, velkrydrede og saftige koteletter. Ribs, svineribs, svinemave, porterhouse, tomahawk, listen er lang, men en ting er sikker, du får et godt stykke kød. Alt kødet er perfekt tilberedt over deres kæmpe trækulsgrill. Nå ja, og så har de drinks til 5 pund, hele dagen.  

Læs mere på deres hjemmeside.


Adresse:

 • 24 Great Windmill St, Soho, London W1D 7LG, Storbritannien


Restaurant Gordon Ramsay


Selveste Gordon Ramsay og hans imperiums flagskib. Her får du ikke kun Londons, men måske hele Englands fineste gastronomiske oplevelse. Fra foie gras til kaviar og hummer, her serverer køkkenchef Matt Abe en yderst luksuriøs og elegant 9-retters menu, hvor den ene ret er mere delikat end den anden. Det er vel også værd at nævne, at restauranten kan bryste sig af beskedne tre Michelin-stjerner. Velbekomme!

Læs mere på deres hjemmeside.


Adresse:

 • 68 Royal Hospital Rd, Chelsea, London SW3 4HP, Storbritannien
Bedste restauranter i London


Poppies Fish & Chips


Hos Poppies Fish and Chips får du en autentisk, lækker og prisbillig portion fisk og tofler. Al fisk er friskfanget og personligt leveret på dagsbasis, så du er sikker på at få serveret en frisk fisk. Restauranten har sin egen personlige fiskehandler, som står for at filetere og forberede fisken til aftenens service. Store portioner, håndskårne, tykke fritter og hjemmelavet tatarsauce. Prikken over i’et er den cool og retro indretning, som tager dig tilbage til England i 1950’erne.

Læs mere på deres hjemmeside.


Adresse:

 • 55-59 Old Compton St, Soho, London W1D 6HW, Storbritannien


Richoux London


Richoux er en mindre restaurantkæde, eller rettere sagt: ”Tea Room”-kæde i London. Der er en hyggelig stemning, især i de to restauranter i Mayfair og Piccadilly, som har en særlig charmerende indretning.

De serverer traditionel engelsk mad, afternoon tea, english breakfast, frokost og aftensmad. Priserne er ganske rimelige, og alle stederne har samme menukort.

Læs mere på deres hjemmeside.


Adresse:

 • 172 Piccadilly, London, W1J 9EJ, Storbritannien


Disse er også et besøg værd:

 • Sketch Lecture Room & Library
 • Amazonico
 • Fatt Pundit
 • STK
 • The Barbary
 • Hawksmoore Seven Dials
 • Two Lights
 • Decimo
 • The Dairy
 • Rules


Det engelske køkken


Det traditionelle engelske køkken favner mange specialiteter fra det britiske landskab og omegn. Grøntsager i form af rodfrugter, kål, kartofler og porrer, og kød i form af okse-, svine-, og lammekød.

Nogle af de mest kendte retter er roastbeef med yorkshirepudding (fra det nordlige England), irish stew (får langtidsstegt i gryde med løg og kartofler) fra Irland og haggis (hakket indmad, ofte af får, tilberedt i fåremave) samt cock-a-leekie (hane kogt med svesker og porrer) fra Skotland. Fra Wales stammer især en del retter med porrer.

En kendt britisk tradition er kød indbagt i pies/tærter, f.eks. steak and kidney pie (dvs. indbagt oksekød og nyrer) og shepards pie (kødsauce med karoffelmos og revet ost).

The Sunday Roast er betegnelsen for det britiske søndagsmåltid. Alt hvad der kan steges i en ovn, hører søndagen til. En rigtig Sunday Roast (en god oksesteg) er gennemstegt, og også kartofler, gulerødder og fx pastinakker og persillerod er stegt i ovnen.

Tilbehøret består af den tidligere omtalte tarteletlignende yorkshirepudding, som er lavet af en pandekagelignende dej, som hældes i mindre forme, der bages i ovnen. Sunday Roast er ofte det eneste pubberne serverer om søndagen.

De Britiske desserter er ofte baseret på fløde og æg, gerne suppleret med frugter. F.eks. stammer desserterne fool (frugtpuré vendt i flødeskum), syllabubs (vin, sukker og krydderier pisket op med fløde) og trifles (triflier) fra Storbritannien.

Christmas pudding er også en traditionsrig engelsk julekage, der indeholder oksetagl og masser af tørret frugt.


Har du brug for endnu mere inspiration til din tur til London, så læs om seværdigheder i London.