Rejsetrend: Solorejsens opvågning

At rejse alene er blevet mere og mere almindeligt i Europa. Fra klubferier til værelsesdeling med fremmede, tilpasser rejsearrangører sig til solorejsens popularitetsstigning.

Mange mennesker nyder friheden og selvstændigheden, der netop gør solorejse-oplevelsen helt unik. Derudover gør solorejser dig mere tilbøjelig til at interagere med fremmede mennesker og skabe nye relationer.

 

Popularisering af solorejser

Dem, der rejser alene i dag, tilhører en stadigt voksende gruppe af ligesindede. Det er muligt, at denne rejseform tog fart med YouTube og Instagrams fremkomst i løbet af de sidste to årtier. 

Influencers har udbredt billedet af den solorejsende. De viser deres selskabelige personligheder og lyst til at prøve nye ting ud, mens de er på farten. 

Med en sådan globetrottende livsstil skildrer de ofte sig selv på en måde, der ser glamourøs, men alligevel opnåelig ud.

 

Solorejsens psykologiske og praktiske årsager

Solorejsens årsager

Rent psykologisk er det at rejse uden en partner faktisk mere forbundet med frihed og autonomi end med ensomhed. I modsætning til par og familier oplever solorejsende ferier mere intenst. 

Dette skyldes, at de er alene under deres rejse og derfor oftere bliver konfronteret med følelser af usikkerhed og angst. Alligevel fortæller rejsende, der har rejst alene, hvor berigende oplevelsen var for dem.

Praktiske årsager har også hjulpet solorejsen med at udvikle sig fra nicheprodukt til en trend. Der er i dag mange flere tilbud til solorejsende end der var for 20 år siden.

At rejse er en meget hyppig og almindelig hobby, og de fleste mennesker har råd og lyst til at rejse mindst én gang om året. 

 

 

Skræddersyede tilbud fra rejsebranchen

Uanset om det er en aktiv ferie på De Baleariske Øer, en lærerig rejse til Oman eller en festferie til Aiya Napa, bejler rejsebranchen til de solorejsende med et væld af skræddersyede tilbud. 

Sådanne tilbud henvender sig til personer, der ankommer til en destination alene, men ønsker at møde andre solorejsende. De omfatter planlagte rejseplaner, organiseret lokal transport og gruppeudflugter. 

At deltage i gruppeaktiviteter er altid en mulighed, men aldrig et must – rejsende kan stadig bryde væk fra flokken og tage på eventyr alene, når de har lyst.

 

Alene men ikke ensom 

Rejser mennesker

At rejse alene og være afslappet fungerer ikke for alle. For dem, der har svært ved at stifte nye bekendtskaber, tilbyder rejsebureauet TUI fx “Magic Angels.” 

Det er medarbejdere, der bringer gæster i kontakt med hinanden på en venlig måde. De arrangerer fælles middage, cocktailaftener og udflugter.

Derudover er de forskellige rejseselskaber også opmærksomme på dynamikken. Det sikres at der er at velbalanceret kønsforhold, samt at par ikke må deltage.

Forståeligt nok foretrækker mange solorejsende ikke at være sammen med par og familier på deres ferier – dynamikken er simpelthen anderledes.

 

Solorejsens økonomiske faldgruber

Mens solorejsende i stigende grad får opfyldt deres krav, kommer disse rejser ofte med en pris. De, der rejser i par, deler prisen på et værelse, mens de, der rejser alene, normalt skal dække det alene.

Men nogle rejsearrangører tilbyder andre muligheder, hvis man vil spare på en solorejse.

For dem, der ikke har noget imod at dele værelse med en fremmed, er det en velkommen mulighed for at spare penge. 

For længst forbi er de dage, hvor solorejsende fik tildelt det smalle, vinduesløse rum ved siden af ​​elevatoren. I dag er det ikke ualmindeligt at have rummelige lejligheder eller dobbeltværelser udelukkende dedikeret til solorejsende. 

Solorejser er bestemt et marked med en lys fremtid!

Rejsetilbud

I samme kategori

Caribien
Påskerejser
Irland
Europa om sommeren

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)