Skøn rejse til GEORGIEN OG ARMENIEN
Inkl. transport og hotel
kr. 16.990,-
pr. person
- Flyrejse, Rundrejse
- Juli, August, September
Armenien har en rigt varieret natur med bjerge og højsletter, tætte skove og blødt formede dale med fjerne flokke af kvæg. Om efteråret gløder træer og bjergsider i høstfarver. Køreturene gennem disse landskaber går til oldgamle kirker og klostre.
Georgien er som Armenien et meget naturskønt land med dramatiske bjerge og brusende floder – og et ældgammelt vinland. I Georgien oplever vi også flot beliggende kirker, dramatiske kløfter og ikke mindst Kaukasus bjergene. Også her slog den tidlige kristendom rod på sin helt egen måde og vi får indblik i landets historie, der er ukendt for de fleste.
Rejse til Georgien og Armenien: Dette er inkluderet i prisen
- Flyrejse fra København/Tbilisi
- Returfly Yerevan/København
- 13 nætter på gode turistklasse hoteller/gæstehuse i delt dobbeltværelse:
– 5 nætter i Tbilisi
– 1 nat i Telavi
– 1 nat i Stepantsminda
– 1 nat i Dilijan eller Tsaghkadzor
– 5 nætter i Yerevan - Helpension 5 dage, halvpension 5 dage og kvartpension på fridagene dag 7 og 11
- Alle entréer og udflugter nævnt i programmet
- Dansk rejseleder
- Engelsktalende lokalguider
- Drikkepenge til lokalguider og chauffører (ca. 400 kr.)
Rejseplan for rejsen til Georgien og Armenien:
- Dag 1: Afrejse
- Dag 2: Tbilisi
- Dag 3: Vinfremstilling og Bodbe-klosteret
- Dag 4: Den religiøse hovedstad Mtskheta og Kaukasusbjergene
- Dag 5: Gergeti Trinity Church
- Dag 6: Stalins fødeby Gori og Uplistsikhe hulerne
- Dag 7: Fridag i Tbilisi
- Dag 8: Grænsen til Armenien og besøg i lokal landsby
- Dah 9: Langs Sevansøen til Yerevan
- Dag 10: Byrundtur i Yerevan og besøg på Genocide Museet
- Dag 11: Fridag i Yerevan
- Dag 12: Klostserkomplekset Noravank og besøg på tæppefabrik
- Dag 13: Udflugt til Geghard og Garni og besøg på cognacfabrik
- Dag 14: Hjemrejse
Pris fra kr. 16.990,- pr. person
En rejse med masser af skønne oplevelser
Armenien var det første land til at indføre kristendommen som statsreligion i år 301. Bygningerne står solidt plantede i harmoni med den omgivende natur, og de udstråler ro og værdighed.
En særlig oplevelse i Armenien er de meget lækre måltider. Den armenske mad er en blanding af smagsoplevelser inspireret af både øst og vest. Friske råvarer, solmodne frugter og grøntsager, og ofte er maden krydret med friske vilde bjergurter. Ostene er specielt lækre tillige med de store tynde brød, lavash, der bages i en jordovn. Vi får lejlighed til at se, hvordan disse brød bliver bagt.
En amerikansk filantrop med armenske rødder begyndte i 2002 at skyde penge i et stort projekt: I en klippe i Yerevan var et kongreshus fra Sovjettiden. Det smuldrede hen og trængte til en kærlig hånd. Den gav Gerard Cafesjian, der bekostede en total renovering. Resultatet er et imponerende kunstmuseum med et ydre, der prompte har givet det tilnavnet “Armeniens hængende haver”. 572 trappetrin leder op ad museets tag, og undervejs er der utrolige udsigter over Yerevan. Museets indre rummer en samling på mere end 5.000 værker af glas. På alle vores rejser til Armenien forsøger vi at indlægge et besøg på dette fantastiske museum.
Vinfremstilling er en vigtig del af den nationale identitet. I landets frugtbare dale har georgierne dyrket vindruer i omkring 8000 år. Mere end 500 druesorter findes kun i Georgien, og landet var blandt de første i verden til at producere vin. I Zeegani oplever vi de ældgamle vinkældre og smager på vinen direkte fra de underjordiske lerbeholdere ”kvevri”.