Få overblikket her: Rejsevejledningerne for de europæiske lande

Denne artikel er opdateret d. 10. juli 2021.

En række lande i EU er nu grønne i Udenrigsministeriets rejsevejledninger.

Når et land er grønt i rejsevejledningen, betyder det, at Udenrigsministeriet ikke som sådan fraråder noget i forhold til rejser til landet, ud over at man skal bruge sin sunde fornuft.

Fra grønne lande er der ikke længere krav om test. Fra gule lande skal man testes efter indrejse, men der er ikke længere krav om isolation.

Der er også en forholdsvis ny farve i rejsevejledningerne, nemlig skraveret orange. Den nye farve indikerer, at landet “har betydelige indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, uafhængigt af landets smittetal”.

 

Coronapasset giver dig frihed

Fra slutningen af juni er Danmark overgået til dét, som Udenrigsministeriet betegner som en ‘coronapas-baseret tilgang til rejser i EU’.

Fra d. 26. juni har det således været muligt at rejse ind i Danmark fra andre EU-lande, hvis man er testet, vaccineret eller tidligere smittet og kan vise sit coronapas. Dermed bliver det nu meget lettere at rejse på sommerferie i Europa.

 

Grønne rejsevejledninger

 

Disse lande i EU har grønne rejsevejledninger pr. 10. juli 2021:

Letland

Holland

Estland

Ungarn

Belgien

Bulgarien

Frankrig (undtaget de oversøiske områder La Reunión (skraveret orange), Guadeloupe (skraveret orange), Guyana (rød), Martinique (skraveret orange) og Mayotte skraveret orange))

Grækenland

Italien

Kroatien

Litauen

Luxembourg

Malta

Polen

Rumænien

Schweiz

Slovenien

Sverige

Tjekkiet

Tyskland

Østrig

Madeira (ø i Portugal)

Følgende regioner i Spanien: Castilla-La Mancha, Ceuta, Galicien, Melilla

Landene i EU med gule rejsevejledninger pr. 10. juli 2021:

Cypern, Liechtenstein, Portugal (undtaget Madeira der er grøn), Spanien (undtagen de grønne regioner ovenfor)

Landene i EU med skraveret orange rejsevejledninger pr. 10. juli 2021:

Skraveret orange lande: Finland, Irland, Island, Norge, Slovakiet

Skraveret orange regioner: Frankrigs oversøiske områder La Reúnion, Guadeloupe, Martinique og Mayotte

 

Rejserestriktionerne ændres

 

Inspiration: Her kan du nu trygt rejse hen

Men hvortil skal du så skynde dig at bestille din sommerferie? Vi har udvalgt nogle områder/lande, der er grønne eller gule, som inspiration til hvor du kan tage på ferie denne sommer. Så læs med her, pak kufferten og tag på oplevelse i Europa.

 

Spanien

 

Asturien

Asturien ligger i det nordvestlige Spanien. Asturien byder på en skøn variation af grønne enge og skove til havet og de smukke bjerge og landsbyer. Regionen har ca. 300 km. kyst med et miks af tårnhøje klipper og vidunderlige “skjulte” badestrande.

 

Baleariske øer (Mallorca, Ibiza m.fl.)

Mallorca er elsket rejsemål af mange, og her kan du nu rejse hen. Den smukke spanske ø er en del af Balearerne og ligger i det vestlige Middelhav. Øen har fantastisk natur, hvide sandstrande, skønne bjergbyer, frodighed og mange solskinstimer.

Farverige Ibiza er også en mulighed. Naturen her er fantastisk, og rundt på øen ånder der fred og ro. I de små bugter er der fantastiske sandstrande med azurblåt hav. Servicen og hotellerne er lækre og omgivelserne smukke.

 

Ceuta

Ceuta er en selvstændig spansk by og provins langs Middelhavskysten i Nordadrika. Området har ca. 76.000 indbyggere. På en rejse til Ceuta kan du opleve historien, ørkenområderne og monumenterne. Ceuta er hjemsted for seværdigheder som Gran Casino de Ceuta og Ceutas havn.

 

Extremadura

Extremadura er en region i den vestlige del af Spanien. Hovedbyen er Mérida, der ligger i provinsen Badajoz. En rejse til Extremadura byder på romerske ruiner, middelalderbyer, gamle tårne og fæstningsværker. Det er altså en region med en betydningsfuld historisk arv. Landskabet byder på vild og dramatisk natur med bjerge, tætbevoksede skove og vidtstrakte græsmarker.

 

Galicien

Galicien ligger i det nordvestlige Spanien. Galicien byder på storslåede naturoplevelser, små charmerende landsbyer og traditionelle egnsretter, der sætter kulør på regionen. Læg vejen forbi La Playa de las Catedrales, der er en strand med 32 meter høje klippeformationer, som vind og vejr har formes til grotter, buer og hvælvinge. Dette leder tankerne hen på arkitekturen i en katedral.

 

Kanariske øer (Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife m.fl.)

Gran Canaria er én af danskernes favoritter. På Gran Canaria er der aldrig langt til stranden både i Playa del Inglés, Puerto Rico og områderne omkring. Strandpromenaden er fyldt med gode restauranter, og det samme gør sig gældende i centrum af de mange områder. Nyd tapas, spansk rødvin og en god paella.

Læs også: De Kanariske Øer – Få overblikket her

 

Murcia

Murcia er en region i det sydøstlige Spanien. Regionen har også en by kaldet Murcia. I regionen Murcia fascineres du af de lange kyster, vidunderlige strande og imponerende bugter. Fortiden genoplives i de historiske byer og bygningsværker, på festivaler og i parker.

 

Valencia

Valencia er den tredjestørste by i Spanien og er samtidig navnet på dén provins, hvor den er hovedby. Valencia ligger ca. midt på dne spanske østkyst, ud til Middelhavet. Byen Valencia har en blanding af gamle og nye bygninger, hvilket giver byen en særlig atmosfære. Fra middelalderlige slotte og tårne ​​til hyggelige små butikker og store indkøbscentre. Valencia har det hele.

 

Rejserestriktionerne ændres
Azorerne

 

Portugal

 

Lissabon

Hovedstaden Lissabon ligger på fastlandet i Portugal. Byen er indbegrebet af sydeuropæisk charme og er bygget på så mange niveauer, at du med sikkerhed vil få ondt i bentøjet efter et par dage med vandreture rundt i de små gader. Tag fx på en god travetur op til Castelo de Sao Jorge, der er det absolut største “must-see”. Den fantastiske borg kan ses fra stort set hele byen, da den ligger på den højeste bakke i Lissabon.

Azorerne

Øgruppen Azorerne er en perfekt destination, hvis du har brug for at finde tilbage til naturen. Hvis du kan lide vandreture, dykkerture, flora og fauna, delfiner og hvalsafari og har lyst til at prøve lokale råvarer og retter, er Azorerne en perfekt feriedestination efter en lang coronapandemi.

Madeira

Øgruppen Madeira er fyldt med romantiske muligheder. Lad dig beruse af de lyse farver på Mercado dos Lavradores i Funchal – et marked hvor blomster, frugt og de karakteristiske økostumer alle sammen skaber en mosaik fuld af liv. Tag med svævebanen op til Monte og bakketoppen, hvorfra kan nyde udsigten ned over bugten på det åbne hav.

 

Italien

 

Sardinien

Sardinien har én af Europas bedste strande. Cala Goloritzé er en stemningsfyldt strand med turkisblåt og krystalklart vand. Det er muligvis én af de mest anpriste strande i Europa. Men kendt for et højdepunkt på 143 meter over bugten og en naturlig bue, der åbner stranden, er det ikke en nem destination. Man skal enten med båd til stranden eller gå omkring 1,5 time ad en sti med en næsten lodret skrænt. Men belønningen i sidste ende er uforglemmelig.

Friuli-Venezia Giulia

Friuli-Venezia Giulia i Italien er en bjergrig region i det nordøstligste hjørne af landet. Hovedbyen er Trieste, og andre store byer er Udine, Gorizia og Pordenone. Trieste er fortryllende, og de fleste seværdigheder befinder sig inden for gåafstand af byens rådhusplads, Piazza dell’Unità d’Italia. I Triestes gamle bydel finder man flere berømte caféer som fx Caffè San Marco.

Molise

Molise er den næstmindste af Italiens 20 regioner. Den ligger i den østlige side, cirka midt i støvlelandet. Molises hovedby er Campobasso. Byen domineres af Castello Monforte, hvorfra den gamle bys stejle gyder fører ned til de nyere bydele. Den anden vigtige by i regionen er Termoli. Termoli Ligger ved Adriaterhavskysten og er et populært feriemål. Byen har bådforbindelse til Isole Trémiti, der er en lille øgruppe kendt for sine hemmelige grotter.

 

Malta
Malta

Malta

Malta er verdens 10. mindste land med 502.653 indbyggere og er en sydeuropæisk ø-stat i Middelhavet. Republikken Malta fordeler sig på 3 beboede hovedøer og 4 ubeboede små øer. Selvom landet er lille, kan det prale af flere UNESCO Verdensarvsteder. Det har nogle af Europas mest historiske steder (inklusive templer fra 3150 f.Kr.) og overdådig arkitektur. Tilføj så lige den spektakulære kystlinje og det næsten konstante solskin – så har du denne perfekte rejsedestination.

Rumænien

Du må nu rejse til hele Rumænien. I Rumænien venter mange spændende ferieoplevelser, fx hovedstaden Bukarest med omkring 2 millioner indbyggere. Bukarest er i dag en moderne storby med moderne butikker og smarte caféer, der er skudt op i bybilledet. Én af byens mest imponerende bygninger er Ceausescus gigantiske Parlamentspalads. Gå også på opdagelse i Bukarests gamle bydel, der igennem de senere år er blevet restaureret og ført tilbage til sin oprindelige stil.

Tyskland

 

Scleswig-Holstein

Schleswig-Holstein er den nordligste tyske delstat og grænser op til Danmark i nord. Dette er vigtigt for dig at vide, hvis du er glad for ture over grænsen for at handle sodavand, slik osv. Eller hvad med en forlænget weekend i Flensborg? Med omkring 89.000 indbyggere er Flensborg én af de største byer i Slesvig-Holsten. Den danske kultur og historie er stadig fremtrædende, så det er en spændende by at besøge.

Østrig

 

Burgenland

Burgenland er den østligste del af Østrig. I det nordlige Burgenland findes søen Neusiedler See, som er et verdensarvområde. Søen og omgivelserne udgør et usædvanligt eksempel på tørkepræget og saltpræget vegetation. De bedste seværdigheder, som du kan besøge i Burgenland er Familypark, Dorfmuseum Monchhof, Schloss Esterhazy og Sonnentherme Lutzmannsburg.

Polen

 

Podkarpackie

Województwo podkarpackie ligger i det sydøstlige Polen. Rzeszów er områdets største by. I Rzeszów kan du tage på sightseeing, besøge monumenter, et slot og meget mere. Tag fx forbi seværdigheder som Rzeszów Markedsplads og Millenium Hall.

 

Rejserestriktionerne ændres

 

Brug et rejsebureau når du rejser 

Det kan være usikkert at rejse i disse tider og for at stille dig selv bedst muligt, vil vi anbefale dig at booke din rejse gennem et rejsebureau. Når du booker en tur gennem et rejsebureau, kan du være sikker på, at de har styr på alle formaliteter. Dette er vigtigt i forbindelse med den situation, der er lige nu, men også helt generelt.

Du sikrer dig selv bedst muligt, såfremt turen skulle blive aflyst. Samtidig har du mulighed for god ekspertsparring med dit rejsebureau. Rejsebureauet har også hele tiden det hurtige overblik over, hvis rejserestriktionerne ændres fra dag til dag. Derudover kan de stå for at booke hele din ferie, således at det eneste, du skal gøre, er at glæde dig til, at du kan rejse igen.

Rejsetilbud

Rejse til Rom
Rejse til Grønland
Sandstrand på Algarvekysten

I samme kategori

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Essensen af Indien
Kanal i Venedig

Mest læste

troldejagt i Danmark
f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

f82adafa-abd0-45fc-ad23-626d602492f2
Nimb Rooftop København
Design uden navn-15
Essensen af Indien
nationalparker i Europa
I ro og mag med Vitus Rejser
Sensommer i Europa
Hvalsafari

Mest læste

Rejsenyheder & PR

Foto: Lego
billund
udlandet
vesterbro
scandic go
strandhotel

Danmark

Instagram Aarhus
billund
strandhotel
camping

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

camping
Aktiv ferie
TimeOut fra hverdagen
Campingmesse

Rejsetilbud

Korsika, Frankrig.
Gran Canaria fungerer glimrende som en romantisk getaway, når du trænger til en pause fra vintermørket.
Cancún - Kyst
Instagram Aarhus
Kanal i Venedig
Anholt
Innsbrucks gader summer af liv og er fuld af historie.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)