Rejser til Malta: De 3 mest populære destinationer

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Escapeway.

 

Er du én af de rejselystne, der godt kan lide at rejse til nye destinationer? Så skal du læse med her, hvor vi giver dig inspiration omkring rejser til Malta.

Du kan rejse til Malta hele året rundt, og du bør besøge én af de 3 mest populære destinationer: Gozo, Valletta eller st. Julians.

Du kan med fordel kontakte Escapeways, som er specialister i at planlægge rejser til Malta.

Læs også: Er du på udkig efter varme og efterårssol? Her skal du rejse hen.

 

Oplev den maltesiske mentalitet

Malta er ud fra øens størrelse ét af verdens tættest befolkede områder med godt 400.000 indbyggere.

Hvis du rejser til denne destination, vil du hurtigt opleve, at malteserne er gjort af noget ganske særligt, hvad angår barmhjertighed og gæstfrihed.

Rejser til Malta
Malta

 

Rigelige mængder af kultur og historie

Malta er en kulturarv af dimensioner. Når du første gang rejser til Malta, så knib dig selv i armen en ekstra gang. For du tror ikke dine egne øjne, når du ser, hvor meget Malta har at byde på, hvad angår kultur og historie.

Bliv imponeret over det maltetiske sprog, som er helt sit eget på trods af den korte afstand til Sicilien.

Faktisk er Malta stadig under indflydelse af arabernes indtog for mange hundrede år siden. Du vil sandsynligvis blive imponeret, eftersom Malta er meget civiliseret og anderledes.

Udover det mauriske islæt er der modsat også en tydelig europæisk indflydelse. Indtil 1974 hørte Malta under Storbritanniens koloni-imperium. Derfor tales der engelsk på lige fod med maltesisk, og på vejene køres der i venstre side.

En rejse til Malta er en eventyrlig blanding af østens mystik og vestens moderne levevis.

 

Oplev det ægte, maltetiske middelhavskøkken

Malta har tradition for at tilberede god, solid kost. Faktisk mestrer Malta at fremstille det mest velsmagende bondebrød med den sprødeste omkransende skorpe.

Men det er ikke blot bagværk, de kan til fingerspidserne. Nationalretten er en form for stuvning tilsat kanin, der nydes med et glas lokalfremstillet vin.

Malta har et mikroklima, der giver optimale betingelser for dyrkning af diverse internationale druer. Desværre eksporteres ikke ret meget af vinen til udlandet – øboerne vil nemlig gerne drikke den selv.

 

Øen Gozo: Maltas lillebror

Maltas lillebror, Gozo, bør du uden tvivl besøge på enhver rejse til Malta. Gozo er en selvstændig ø beliggende et stenkast fra Maltas nordkyst.

Imellem de to øer er der en lille færge, der i pendulfart fragter såvel lokale som udenlandske gæster frem og tilbage. Turen tager blot 15-20 minutter, og prisen på færgen er særdeles overskuelig.

Én af fordelene ved Gozo er, at turismen endnu ikke har vundet sit indtog på øen. Derudover vil du opleve, at uanset hvor du befinder dig, har du havet på tæt hold som en perfekt kontrast til øens grønne og kalkstensfarvede landbrugsjord.

Derfor kan Gozo varmt anbefales til en ferie i afslappede og rolige omgivelser, og hvor du får rigtig god kvalitet for pengene.

 

Rejser til Malta
Gozo

 

St. Julian: Ét af de mest populære feriesteder

Engang var St. Julian en lille fiskerby. I dag er den vokset i størrelse på grund af tilstrømningen af feriegæster og er ét af de mest populære feriesteder på øen med sit store antal aktiviteter og attraktioner.

Klimaet i St. Julian er et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre, svarende til klimaet i det sydlige Italien og Grækenland.

St. Julians bugner ikke af store kulturelle og historiske seværdigheder. Men hvis du er historieinteresseret, kan du besøge en række gamle kirker og Portomaso-tårnet, der er den højeste bygning på Malta.

Hvis du er på udkig efter et sted at shoppe, så besøg Bay Street. Her kan du også finde en skøjtebane fra november til februar, hvis du er på vinterferie i byen.

Det meste af kysten i byen er stenet, men der er en lille sandstrand ved St. George’s Bay, der ligger på Paceville-siden af St. Julian’s.

Spinola Bay og Balluta Bay bliver for det meste brugt af fiskerbåde og er ikke gode steder at svømme.

 

Feriedestinationen Valletta: Maltas hovedstad

Valletta er Maltas hovedstad og verdensberømt for sin barokarkitektur og velbevarede bymure. I betragtning af det store udvalg af historiske attraktioner er det velfortjent, at byen er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Populære attraktioner inkluderer den fantastiske katedral og det underjordiske tempel Hypogeum. Dertil kommer hundredvis af andre spændende monumenter og historiske bygningsværker.

Valletta har ikke sandstrande, men til gengæld kan du solbade på klipperne mellem Sliema-færgen og Jews’ Sally Port.

Hvis du foretrækker en rigtig strand, kan du for eksempel tage til Mellieha. Det er Maltas største sandstrand, som kun er en halv time væk i bil. Det er også værd at huske på, at dette er en lille ø, så selv de fjerneste bugter er let tilgængelige.

 

Rejser til Malta
Valletta

Rejsetilbud

Fjordgaarden
Spaophold på Fjordgaarden
Se rejsetilbud
nyhavn-district
Hotelophold i København
Se rejsetilbud
Togrejse i Italien
Togrejse i Italien, Cinque Terre
Se rejsetilbud

I samme kategori

tips_rejse_tapasbar_barcelona
Balkans højdepunkter: Dubrovnik
Østrig
Togrejser i Europa

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)