Drømmer du om en hvid jul, eller måske en solbeskinnet en? Så giver vi dig her vores bud på 12 oplagte rejser i julen.

Sidste års festligheder blev indskrænket for mange, men med de globale rejser, der gradvist åbner sig, er der mange måder hvorpå du kan gøre 2021 til noget særligt.

I Europa er vi heldige at have masser af historiske og charmerende byer, hvor vi kan opleve en traditionel jul. Læs med her, og bliv inspireret til din næste julerejse.

 

Læs også om de 8 hyggeligste julemarkeder i Nordtyskland.

 

1. Nordlyset i Norge

At se nordlyset er en enestående oplevelse, og er bedst at se fra november til april.

Hvis du leder efter en ekstra speciel udsigtsplads, er den luksuriøse Aurora Lodge netop åbnet i Norge.

Udover at opleve nordlyset, kan du også afprøve skiløb på det frosne hav og deltage i hvalmærkning og
-bevaring.

Julerejse

Nordlyset

 

2. Shuvalov-paladset i Skt. Petersborg – Rusland

Den udsøgte Fabergé-ægsamling fra den kejserlige russiske familie på Shuvalov-paladset i Skt. Petersborg er et syn for sig.

Og selvfølgelig udgør det kun en lille del af din rejseplan at besøge de luksuriøse æg på denne rundvisning på paladset.

Et smukt højhastighedstog fra Sapsan kan transportere dig fra Skt. Petersborg til Moskva på under fire timer, så du også kan beundre Kreml, Den Røde Plads og St. Basil’s Cathedral.

 

3. Julemarkeder i Europa

Strasbourgs Christkindelsmärkt er et af de største julemarkeder i Europa, og et fantastisk midtpunkt for enhver ferie.

Hvis du ønsker at ankomme med stil, kan du bestille en ferie på en af de altomfattende luksus-flodkrydstogtskibe. På sådan en tur du vil få mulighed for at besøge julemarkeder otte dage i træk.

Tænk på traditionelle honningkagehjerter, den varmende aroma af glühwein og visualiser det største juletræ, du kan forestille dig i Köln.

Ferie i julen

Julemarked

 

4. Dyk med skildpadder på Maldiverne

Hvis du gik glip af en sommerferie og ønsker dig noget D-vitamin i december, er dette en oplagt juleferie for dig.

Hvis du kan lide at snorkle, har du muligheden for at komme helt tæt på havets utrolige dyr på Maldiverne.

At dykke efter delfiner, svømme med rokker og snorkle med skildpadder sammen med feriestedets havbiologer kan ligeledes arrangeres.

 

5. Stå på ski ned af de franske alper

De franske alper er et fantastisk sted at holde jul.

Den traditionelle vintersportslandsby Megève har været populær blandt skielskere siden 1916, og byen ser helt særlig ud i løbet af julen.

Det trafikfrie, brostensbelagte middelaldercenter byder på masser af dejlige butikker, hvor du kan bruge tiden, når du ikke står på ski.

Ferie i julen

De franske alper

 

6. Tag på tur i en tyrkisk luftballon

Kappadokien i Tyrkiet er kendt for sine mangefarvede luftballonture, men mange er ikke klar over, at disse foregår hele året rundt.

Til en nedsat pris i vintermånederne kan du nyde en fortryllende udsigt over de sneklædte bjerge. Argos in Cappadocia-hotellet er bygget af et 2000 år gammelt historisk netværk af gamle ruiner, grotter og underjordiske tunneller og arrangerer forlystelser ved solopgang.

 

7. Stjerneblik på Sagrada Família – Spanien

Barcelona er en smuk destination på alle tider af året. Men der er en særlig grund til, at du måske vil besøge storbyen i december.

Sagrada Família, som har været i gang i årevis, har annonceret, at dets 138 meter høje tårn af Jomfru Maria vil stå færdigt ved udgangen af året. For at markere lejligheden vil den blive toppet med en oplyst 12-takket stjerne.

Julerejse

Sagrada Familia

 

8. Julesnefestivallen ‘Pestacles de Pere Noel’ – Frankrig

Måske er det lige noget for dig med en ugelang festival i en fransk landsby?

Den humoristisk navngivne ‘Pestacles de Pere Noel’ julesnefestival i Aravis-landsbyen La Clusaz kører nu på sit 22. år.

Her vil du få mulighed for at se tryllekunstnere, dukkeførere, historiefortællere, jonglører, sangere, musikere, kunstnere og dansere gå på gaden – og de sørger for sjov og ballade for hele familien.

 

9. Lyt til ’Silent Nigh’, dér hvor det hele startede – Østrig

Den østrigske by Salzburg er endnu et herligt sted at opholde sig i julen. F.eks. er byen kendt for det ældste Christkindlmarkt, der dateres tilbage til år 1491.

Kun 25 minutter væk i tog ligger landsbyen Oberndorf, hvor julesangen ’Silent Night’ blev opført første gang. Det er et fredeligt sted, hvor du har mulighed for at tænke over julens betydning.

Salzburg har også den stolte påstand om at være Mozarts fødested, så der er masser at udforske på den musikalske front.

Juleferie

Salzburg

 

10. Kør i en sporvogn med juletema i Tjekkiet

Prag er berømt for sine julemarkeder, men Tjekkiets andenstørste by Brno byder også på en smuk juletid.

Selv når du tager den offentlige transport kan du ikke undgå at komme i julestemning. Turister kan tage en malerisk tur gennem Brnos gader på en šalina (sporvogn) pyntet med julepynt.

 

11. Byt julemarkederne ud med basarerne i Marrakech – Marokko

Marrakech er en anden fantastisk destination for dig, der søger lidt vintervarme. Den nyrenoverede Riad Elegancia tilbyder en luksuriøs base, hvorfra du kan udforske den “røde by”.

En tre-nætters pakke fra hotellet vil tage dig rundt i byen. Oplev basarerne, de gamle monumenter og haverne i Marrakech, inden du til sidst kan slappe af i poolen på hotellets tagterrasse med en forfriskende cocktail i hånden.

Julerejse

Marokko

 

12. Udforsk byen, hvor det første juletræ stod

Hvis du virkelig vil ind i julens ånd, har den lettiske by, Riga, en særlig oprindelseshistorie.

Det menes at være der, hvor det første dekorerede juletræ stod, efter at en flok lokale købmænd pyntede det med kunstige roser og dansede i december i år 1510.

Udforsk de mange traditionelle julemarkeder og prøv husky-hundeslædekørsel i udkanten af byen.