Rejseplanerne for rejsende over hele verden har ændret sig igennem det sidste år. Booking.com har foretaget en global undersøgelse blandt mere end 28.000 rejsende fra 28 forskellige lande og områder for at få indsigt i, hvad de rejsende glæder sig mest til, når restriktionerne bliver fjernet.

Hvad angår os danskere, så glæder vi os rigtig meget til at kunne være sociale igen. 74% af de adspurgte danskere ser frem til at mødes med flere familiemedlemmer. 75% ser frem til at se en gruppe venner. At tage på ferie indenrigs har også høj prioritet. 61% af de rejsende ser frem til at udforske steder tæt på. Og størstedelen af de rejsende (58%) har planer om at gøre det inden for den nærmeste fremtid. Dem, der glæder sig mest til at rejse indenrigs igen, er argentinerne (83%), italienerne (82%) og russerne (82%).

Der er dog også stadig over en tredjedel (42%) af de danske rejsende, der planlægger at tage så langt væk som muligt, når rejserestriktionerne bliver fjernet. Dem, der er mest ivrige efter at rejse langt væk, er rejsende fra Israel (49%), Holland (45%), Rusland (46%) og Kina (43%).

 

Rejseplanerne

 

Rejseplanerne bliver genovervejet

Pausen fra rejserne har dog ændret mange rejsendes indstilling til det at rejse. Over halvdelen (55%) regner nu med at undgå at rejse til bestemte lande. De har fjernet disse lande fra rejseplanerne og fra listen over steder, de vil opleve. Dem, der har størst tendens til at genoverveje deres liste med ønskede rejsemål, er rejsende fra Thailand (78%), Australien (67%) og New Zealand (67%). Tiden, hvor vi ikke har kunnet rejse, har sat tingene i perspektiv for nogle. For andre har det bare givet tid til at planlægge fremtidige rejser, som de har ventet på at kunne tage på. 39% af de rejsende har brugt den ekstra tid på at planlægge fremtidige rejser.

Og rejserne er ikke kun grundigt planlagte. Folk har også sørget for at spare ekstra feriedage op. Godt en tredjedel (34%) af de rejsende har sparet ekstra feriedage op. Feriedage som de kan bruge på en længere rejse, når det igen er muligt.

Hvad angår drømmedestinationer svarer næsten otte ud af ti (78%), at de føler sig overbeviste om, at de kan tage på stranden i sommeren 2021. Rejsende fra Kroatien (83%), Danmark (78%) og New Zealand (77%) vil med størst sandsynlighed planlægge en rejse, hvor de igen kan få sand mellem tæerne. En afslappende strandferie eller et spaophold er den første type rejse, som 23% af de rejsende vil tage på. Afslapning på rejsen er vigtigt for de rejsende efter et opslidende år. Og kun 8% har planer om at booke en aktiv rejse. 9% ønsker at tage på storbyferie.