Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau.

 

Østrig er så smukt et land at udforske, og der er meget mere end kun hovedstaden Wien! Nu siger vi ikke, at Wien er dårlig (der er faktisk fantastisk), men der er virkelig en masse forskellige smukke og maleriske steder at se. Og når der er så mange gode rejsemål i Østrig, kan det være svært at finde ud af, hvad man skal vælge. Derfor får du her vores egne foretrukne steder, som er et must på din næste rejse.

Her er 7 interessante rejsemål i Østrigs.

 

rejsemål i Østrig

 

1. Wien

Okay – vi kan ikke nævne interessante rejsemål i Østrig uden at nævne hovedstaden.

Sørg for at besøge det gamle centrum, se Schonbrunn-paladset og besøg Statsoperaen til et show (som er rimeligt prissat).

Du kan også tage på museum eller på en Hot rod-rundvisning i byen. Du kører i din helt egen bil rundt i byen.

Prøv også en Buschenschank-oplevelse. Smag på de bedste vine og snacks fra vinmarkerne ved Nussberg Hill. Det er virkelig lækkert.

Til middag skal du ikke glemme Griechenbeisl, som er så lækker. Og hvis du er ekstra eventyrlysten så tag til Gugumuck (i udkanten af ​​Wien) og prøv en seks-retters menu, lavet udelukkende af snegle (inklusiv dessert).

  • Her kan du læse mere om Wien

 

2. Hallstatt

Hallstatt er én af de ældste landsbyer i Østrig, og her er bare så dejligt. Hallstatt er fyldt til randen med alpine hytter og små gader og er på UNESCOs verdensarvsliste. Gå en tur gennem de små gader, slap af på det centrale torv og nyd skønheden på dette enestående sted.

Det kan være lidt af en prøvelse at komme til byen, da togstationen ligger på den anden side af søen. Når det er sagt, kan du helt sikkert hoppe ombord på en færge og vandre rundt i byen på en dagstur – bare husk ikke at gå glip af den sidste båd tilbage. Og hvis du alligevel er her i området så tag over til de nærliggende Dachstein Ice Caves. De er utrolige at se. Men vi advarer dig: Der er omkring 600 trin at ”bestige”, så det er ikke for sarte sjæle.

 

Rejsemål i Østrig

 

3. Hohenems

I den vestlige del af landet er Hohenemes et interessant rejsemål i Østrig at besøge, hvis du elsker historiske steder. Gå ikke glip af slottet Alt-Ems fra det 12. århundrede og Stadtpfarrkirche der dateres næsten 500 år tilbage.

Endnu bedre er Hohenems også omgivet af de dramatiske østrigske bjerge. Alt dette betyder, at der er masser af muligheder for at stå på pisterne om vinteren eller vandre på stierne i de varmere sommermåneder.

 

4. Wachau

Kun omkring 90 minutter fra Wien er Wachau et smukt område, der er fyldt til randen med lokale vinmarker, stier langs floderne og historiske slotte.

Når du ankommer, skal du tage ud på Wachau World Heritage Trail og stoppe ved steder som Spitz, Joching og Holzapfel Vineyards til en smagsprøve eller to. Og vil du smage en lækker traditionel østrigsk frokost, så kig ind hos Gasthof Goldenes Schiff (i Spitz).

 

Rejsemål i Østrig

 

5. Ehrwald

Beliggende i det smukke distrikt Reutte, er Ehrwald ét af de mest interessante rejsemål i Østrig at besøge, hvis du elsker at udforske naturlandskaber. Ehrwald ligger lige ved grænsen til Tyskland og det utrolige Zugspitze, der betragtes som Tysklands højeste bjerg.

Når du er her, skal du sørge for at tage ud på de hundredvis af stier, der krydser regionen. Bagefter bør du tage til Holzerstubn og få den bedste oksekødsgryderet.

 

6. Wildsee Lake & Seefeld

For os er Seefeld ét af de mest interessante rejsemål i Østrig at besøge uanset årstid. Besøg kirken St. Oswald, Seekirche eller Lake Church ved Lake Wildsee.

Du kan faktisk padle og svømme på Wildsee-søen i sommermånederne, hvilket er perfekt på de rigtig varme dage.Hvis du har lyst til en vandretur om sommeren, skal du tage stierne op til Kaltwassersee og se den utrolige udsigt over regionen. Det er fantastisk.

 

7. Melk

Længere nede ved Donau, ca. 60 minutters kørsel fra Wachau, ligger byen Melk, der er fantastisk at udforske. Brug et par timer på at udforske Melk Abbey og se det fantastiske interiør i dette kloster med udsigt over hele regionen.