De mest populære rejsemål i 2023

Booking.coms årlige undersøgelse med rejseforudsigelser fortæller at de danske rejsende føler sig langt mere optimistiske i forhold til at rejse i 2023 sammenlignet med sidste år. Derudover søger de i stigende grad rejser, der udfordrer deres grænser med mere eventyrlige og dristige oplevelser. Fra fredfyldte stunder på stranden til eventyr i højderne: Her er de mest populære rejsemål i 2023.

 

São Paulo, Brasilien

Den pulserende metropol São Paulo er hjemsted for 20 millioner indbyggere. Byen byder bl.a. på et livligt natteliv med et stort udbud af undergrundsklubber. Her kan besøgende danse til solen står op. Så det er et oplagt rejsemål for de 68% af danske rejsende, der har angivet, at de er klar til “festferier” i 2023.

Madelskere kan nyde den gourmetmad der har gjort byen til et verdenskendt gastronomisk rejsemål. Byen er nemlig hjemsted for ikke mindre end 9 af de 14 Michelin-restauranter der findes i Brasilien. 

For de 35% af rejsende der gerne vil shoppe varer de ikke kan få derhjemme, er en tur til Rue Oscar Freire-gaden et must. I denne gade kan modebevidste rejsende gå på opdagelse i de mange butikker med tøj og designervarer.

                   

Budva, Montenegro

Budva

Søger  du en solrig strandferie og krystalklart vand? Så er Budva i det vestlige Montenegro et oplagt rejsemål i 2023. Budva ligger ved Adriaterhavets kyst og er kendt for sin riviera i form af en 35 km lang snoet kystlinje med smukke gyldne sandstrande. 

På Budva kan de besøgende slappe af på liggestole langs kysten og nyde en enestående udsigt til de smukke bjerge og luksuriøse yachter. De eventyrlystne kan udforske Kotorbugten på en tur til Mamula-øen, Blue Cave og Gospa od Škrpjela. 

Budvas middelalderby er omkranset af stenmure bygget af venetianere. Bydelen har brostensbelagte gader med charmerende restauranter. Her kan besøgende kan nyde frisklavede retter med fisk og skaldyr.

 

                    

Puducherry, Indien

Puducherry er en kystby med bohemestemning beliggende på Indiens sydøstlige kyst. Byen har en beroligende atmosfære. Et oplagt rejsemål for de 35% af danske rejsende, der har angivet, at de gerne vil prøve et spirituelt ophold i 2023. 

Byen byder nemlig på en lang række muligheder for at deltage i meditationer, yoga og dage hvor stilhed er i centrum. De karakteristiske gader bærer præg af en fascinerende historie og er spækket med pastelfarvede byhuse og charmerede balkoner.

Mahe Strand er det bedste sted hvis man vil se fantastiske solopgange. Derudover er der et stort udvalg af vandsport- og dykkeraktiviteter at vælge mellem. Året rundt kan besøgende opleve en alsidig pallette af festligheder og religiøse fejringer og lade sig rive med af den livlige lokalkultur.

                      

Querétaro, Mexico

Peña de Bernal

Querétaro i Mexico er ved at blive et populært rejsemål. Byen er kendt for den venlige og imødekommende lokalbefolkning. Beliggenheden højt i bjergområdet beriger byen med et permanent forårsagtigt klima som gør det til et godt rejsemål året rundt. 

De eventyrlystne kan finde deres modige side frem og bestige en af verdens største monolitter, Peña de Bernal. De 32% af de rejsende der er interesserede i udforskning af liv i rummet, kan høre lokale beretninger om et mystisk lys og observeringer af ufoer i nærheden. 

Regionen er også hjemsted for Sierra Gorda – Mexicos grønne juvel. Her finder du smukke skove, ørkener og canyoner spredt udover de vidtstrakte bjergområder og dale. Biosfærereservatet er opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er et oplagt rejsemål for rejsende der sætter pris på natur og vandreture. 

      

                 

Bolzano, Italien

Bolzano er hovedbyen i Italiens nordligste region, Sydtyrol, og er et alpint rejsemål. Ideelt til vandre- og skientusiaster. Byen er omgivet af Dolomitternes enestående sneklædte bjerge. 

Historieinteresserede kan gå på opdagelse i de mange middelalderslotte og den gotiske katedral med sine imponerende spir, der står i kontrast til byens pastelfarvede huse. Besøgende kan også få lidt mere moderne kulturinput med et besøg på galleriet Museion.

Næsten halvdelen af de danske rejsende har angivet, at de sætter pris på autentiske oplevelser som giver dem mulighed for at føle sig som en lokal. Madører kan dyrke deres interesser med en gruppetur til det lokale marked med madlavningskursus og mulighed for at besøge værtens hjem og tilberede en italiensk aperitif.

                          

Kota Kinabalu, Malaysia

Populære rejsemål i 2023: Kota Kinabalu

Den livlige hovedstad i den malaysiske delstat Sabah på Borneo, lokalt omtalt som “KK”, er en skjult perle omgivet af frodige regnskove og sandstrande. 

Om dagen kan rejsende besøge Kota Kinabalus kunsthåndværksmarked og gå på opdagelse blandt produkter lavet af områdets kunstnere. Et kærkomment kunstnerisk input for de 29% af rejsende, der godt kunne tænke sig, at berige deres stil med lokale accessoires. 

Kota Kinabalus omkringliggende økosystemer er hjemsted for et unikt dyreliv. Rejsende kan deltage i en flodsafari om aftenen og fra båden få mulighed for at observere dyrene i deres naturlige habitat. Når mørket falder på, er der mulighed for at se tusindvis af ildfluer lyse omgivelserne op.

 

                           

Kalabaka, Grækenland

Den græske by Kalabaka har en fantastisk smuk beliggenhed i Thessaliens dal i nærheden af Meteora. Et imponerende bjergområde der er hjemsted for flere østlige ortodokse klostre. Området er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. 

Klostrene blev bygget af munke der søgte et smukt og øde sted. De dateres tilbage til det 13. århundrede. Når man i dag betragter klostrene, ser det ud som om de svæver i luften med smaragdgrønne bjerge i baggrunden. 

De 53% af de danske rejsende der gerne vil rejse til et sted hvor de kan få en markant anderledes kulturel oplevelse, kan få deres ønske opfyldt på dette mystiske rejsemål med overjordiske indtryk der kan udforskes til fods. 

                          

Santa Fe, USA

Populære rejsemål i 2023: Santa Fe

Santa Fe er også kendt under navnet “The City Different”, hvilket fremhæver byens unikke karakter. Denne indebærer bl.a. en helt særlig multikulturel historie og et folkefærd med indfødte amerikanere. 

Rejsende der er på jagt efter adrenalinsus i højderne, kan tage på udflugt i bjergene hvor der er mulighed for at klatre i bjerge, paraglide og prøve kræfter med rafting. Ideelle aktiviteter for de 70% af de danske rejsende der har angivet, at de gerne vil have oplevelser der udfordrer deres grænser på deres rejser i 2023. 

De 40% af rejsende, der gerne vil interagere med lokalsamfundet på deres ferie i 2023, kan tage på en byvandring med fotokursus. Her får deltagerne mulighed for at møde og lære af en person bosat i Sante Fe og sammen udforske byens enestående historiske arkitektur og karakteristika.

                       

Olomouc, Tjekkiet

Olomouc

For cirka en fjerdedel af de danske rejsende der har lyst til at opleve mindre kendte byer i 2023, er den historiske by Olomouc et rigtig godt alternativ til landets populære hovedstad, Prag. Og samtidig er Olomouc en af Europas mest interessante skjulte perler.

Fra ypperlig arkitektur til religiøs kulturarv og en rig gastronomi – Olomouc har det hele. Den velbevarede gamle by er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Treenighedssøjlen der er 35 meter høj og er et kendetegn for hovedtorvet, er en af Centraleuropas barokke vidundere. 

Olomouc er en universitetsby, og besøgende kan suge atmosfæren til sig i en af de mange bogcaféer eller dyrke det energiske studenterprægede natteliv på de mange livlige pubber og mikrobryggerier.

                         

Hobart, Australien

Der findes ikke mange rejsemål hvor besøgende kan klatre i bjerge, ligge på stranden og besøge et kunstgalleri i verdensklasse på én og samme dag, men Hobart er et af dem. 

Byen er Tasmaniens hovedstad og den sydligste hovedstad i Australien, hvilket betyder at vejret er fantastisk godt året rundt. 

Regionen er indrammet af det imponerende Mount Wellington, og River Derwent løber også igennem den. Så eventyrlystne har mulighed for at udforske regionen med kajak, rappelling og surfing. 

Tag del i lokalsamfundet med en tur til weekendens Salamanca Market. Her kan du købe hjemmedyrkede produkter lige fra whisky til syltetøj. Eller sæt kurs mod festivalen Taste of Tasmania som afholdes i byen hvert år.

Rejsetilbud

Blomsterkrydstogt til Holland
Forårskrydstogt til Holland
Se rejsetilbud
Rejsetilbud Island
Rejsetilbud til Island
Se rejsetilbud
Rejse til Madeira
Rejse til Madeira
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens mindste lande

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)