Small Danish Hotels
Harzen

Disse rejsemål skal du besøge i 2022

Lonely Planet har netop udgivet en ny bog, hvor du bliver guidet til, hvilke rejsemål du bør besøge i 2022. Og hvis der er nogle, man skal lytte til, når det gælder rejser, så er det Lonely Planet. I knap 50 år har de leveret anbefalinger, anmeldelser og guides over diverse rejsemål, attraktioner og oplevelser verden over.

Ifølge Tom Hall, der er vicepræsident i afdelingen ”Experience” hos Lonely Planet, er det efter en tvungen pause tid til at tage de udsatte rejseplaner ned fra hylden og gøre dem til virkelighed. Denne tendens vil Lonely Planet gerne puste liv i med den nye bog.

Læs med her og gør dine rejseplaner til virkelighed i 2022. Her er de bedste rejsemål.

 

1.   Cookøerne: Porten til jordens paradis 

Cookøerne er en del af New Zealand. I Rarotonga, der er hovedstaden på Cookøerne, ligger lufthavnen, og byen er porten til nogle af de smukkeste steder på planeten. De 15 øer i det sydlige Stillehav stod øverst på mange Lonely Planet-medarbejderes ønskeliste for 2022.

Men hvad er så på tapetet på Cookøerne? Nogle af svarene er: Vandcentrerede aktiviteter som snorkling, dykning og fiskeri for ikke at nævne et indblik i det indfødte maorisamfund i landsbyen Te Vara Nui.

 

rejsemål i 2022
Norge

 

2. Norge: Landet med verdens andenlængste kystlinje

Norge er konsekvent med på lister over verdens lykkeligste lande. Så hvad er deres hemmelighed? CNN spurgte to af landets kongelige, Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit, om deres teorier. Mette-Marit har ét svar: “Vi elsker at være ude i naturen. Hvis du er i et norsk hjem på en søndag, og du ikke går en tur i skoven… Det er ikke godt.”

Hvis du vil kanalisere den fredfyldte energi til dig selv, så tag til Bøkeskogen, verdens nordligste bøgeskov. Det er cirka to timer fra Oslos hovedstad, så du nemt kan opleve by og land på samme dag.

Ifølge de nyeste opmålinger har Norge mere end 103.000 kilometer kystlinje. Så der er rig mulighed for at få smukke og livgivende naturoplevelser i Norge.  

 

3. Mauritius: Hjemsted for UNESCO Verdensarv 

Det mest Googlede emne om paradisøen Mauritius er “Hvor er Mauritius?”. Så lad os tage dette først: Det er i Det Indiske Ocean omkring 900 kilometer øst for Madagaskar. Nu hvor du ved, hvor det er placeret, er her nogle grunde til at besøge dette undervurderede afrikanske tilflugtssted.

Mauritius er beboet af mange etniciteter og fredelige folk. Der er dækket med fantastiske golfbaner, og der tilbydes utallige vandsportsaktiviteter, bjergvandring  jagt, fuglekiggeri og luksuriøse feriesteder. Der er en gammel kolonihovedstad, god mad, 3- og 4-stjernede hoteller og én af ​​verdens bedste botaniske haver. Sidst men ikke mindst er der godt natteliv, smukke strandbarer og 2 steder på UNESCO’s Verdensarvsliste. 

 

rejsemål i 2022
Belize

 

4. Belize: Det oversete land i Mellemamerika

Vil du udforske Maya-ruinerne, svømme i turkisblåt vand og se det utrolige dyreliv? Belize har alt dette og mere til. Hvis du venter på, at Australien åbner sine grænser helt, så prøv Belize i stedet: Belize Barrier Reef Reserve System, som er opført på UNESCO’s Verdensarvsliste, er uforglemmelig. Belizes nationalsprog er tilmed engelsk- så det er ingen sprogudfordringer. 

 

5. Slovenien: Østeuropa med et twist

Midt i Østeuropas mange populære destinationer kan Slovenien blive overset. Men ikke længere. Slovenien er hverken Balkan, Middelhavet eller Alpint – Slovenien er mere en cocktail af alle 3, serveret med sit eget twist!

Takket være landets lille størrelse kan besøgende udforske meget af landet på kort tid, fra den betagende Bled-sø til den travle hovedstad Ljubljana. Lonely Planet er ikke den eneste, der lægger mærke til det. Michelin-guiden har uddelt stjerner til flere restauranter i Slovenien. 

 

6. Anguilla: Caribiens ydmyge perle

Anguilla er én af ​​Leeward-øerne i Caribien. Anguilla er et oversøisk britisk territorium og er teknisk set ikke et land. Når det er sagt, fortjener den smukke caribiske ø et nærmere kig. Anguillas omhyggelige genåbningsplan gjorde det til den foretrukne destination for journalisten Hannah Seligson, som rejste dertil med sine små børn i januar 2021.

Hun har sat fokus på landet og gjort stor reklame for de fantastiske omgivelser, de 33 offentlige strande, de høje temperaturer, fantastiske hoteller og mad.  

 

Oman
Oman

 

7. Oman: Verdens største sandørken

Det mellemøstlige kongerige Oman opnåede høje karakterer fra Lonely Planets medarbejdere. Tror du, at Norge er det eneste sted i verden med fjorde? Tro om igen. Halvøen Musandam grænser op til Hormuz-strædet, hvor bjergene med højder på op til 2.000 meter skaber en spektakulær kulisse. 

Men det er ikke alt, som Oman har at tilbyde. På én og samme dag kan du opleve Rub al-Khali (Empty Quarter), der er den største sandørken i verden. Her møder Oman Yemen, Saudi-Arabien og De Forenede Arabiske Emirater. Det er 4 lande på én gang. 

 

8. Nepal: Magiske Himalaya

Det er næsten umuligt at sige Nepal uden at tale om Mount Everest. Men denne Himalaya-nation har så meget mere at byde på for rejsende, der ikke nødvendigvis bestiger verdens højeste bjerg.

I den afsidesliggende region Mustang kan vandrere udforske den høje ørken og møde lokalbefolkningen på hjemlige overnatningssteder undervejs, spise nepalesiske specialiteter som kaffe med yaksmør og momo serveret på “kothey”-måden: Halvt stegt og halvdampet.

 

rejsemål i 2022
Malawi

 

9. Malawi: Afrikas varme hjerte

Malawi betragtes som ét af de hyggeligste lande i verden, men bliver ofte overskygget af sine større naboer, bl.a. Mozambique og Tanzania. Men der er skatte at hente i “Afrikas varme hjerte” Malawi. Der er fx få turister at konkurrere med om pladsen langs den fantastiske Malawisø, der er blandt verdens 10 største søer.

Malawi har også mange af de samme attraktioner, som dens ”afrikanske brødre” er elsket for. Du kan tage på safari, hvor du kan se elefanter, bavianer, flodheste og andre dyr i deres naturlige omgivelser, alt sammen til en brøkdel af prisen for safari i de mere populære lande. 

 

 10. Egypten: Pyramidernes højborg

Egypten er hjemsted for pyramiderne i Giza – ét af verdens syv vidundere. Men tro ikke, at “gammel” er synonym med “kedeligt”. På trods af deres over 4.500 års historie, lærer vi stadig nyt om disse arkitektoniske vidundere for hvert år.

Rejsetilbud

Balkan
Rundrejse til smukke Balkan
Se rejsetilbud
Krydstogt på Rhinen
Krydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud
Rundrejse i Grønland
8 dages rundrejse i Grønland
Se rejsetilbud

I samme kategori

Bucketlist
tips_rejse_tapasbar_barcelona
16_Sao-_Lourenco_do_Barrocal_travelmore-min
Balkans højdepunkter: Dubrovnik

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)