New York

New York – eller The Big Apple, Gotham og ‘Byen der aldrig sover ’ som byen også kaldes – er en ægte amerikansk storby. Det er den mest folkerige by i hele USA, og den er kendt for sit pulserende gadeliv, kulturelle og kulinariske oplevelser. Det er svært ikke at forelske sig i New York.

En rejse til New York


Flere flyselskaber tilbyder direkte ruter fra København til New York, og flyvetiden fra  Kastrup Lufthavn er på omkring 8 timer. Både SAS, KLM, British Airways, Norwegian og Delta, flyver direkte til den amerikanske storby. 

New York har flere store internationale lufthavne, henholdsvis John F. Kennedy International Airport, Newark Liberty International Airport og LaGuardia. De fleste forbindelser fra Danmark flyver til enten John F. Kennedy International Airport eller Newark Liberty International Airport. Uanset hvilken af lufthavnene, du lander på, så er det nemt at komme ind til Manhatten.

Du kan enten benytte en Car Service, og få en privat chauffør til at hente dig i lufthavnen. Prisen aftaler du på forhånd, og du er sikret mod snyd. Og som en bonus, er chaufførerne ofte fulde af gode tips til ting, du se, gøre eller spise i New York. Du kan også gøre brug af den app som havde et kort visit  Danmark, kendt som “Uber”.

Du kan selvfølgelig også praje en af de gule taxaer, som er så kendt fra film og TV-serier. 

Endelig er det også mulig at tage enten Air Train eller Shuttle Bus fra både John F. Kennedy International Airport eller Newark Liberty International Airport og ind til Manhattan. Det er nemt, og begge transportmidler er desuden relativt billige. At tage en taxa kan dog godt være relativt dyrt ligesom herhjemme.

Seværdigheder i New York 


New York byder på et hav af oplevelser. Det er en oplevelse blot at vandre ned igennem gaderne I den amerikanske storby, men byen har også nogle absolutte must-see, som du ikke bør gå glip af.

Frihedsgudinden – Statue of LibertyDet måske allermest kendte landemærke i New York er nok Frihedsgudinden. Den næsten 100 meter høje bronzestatue er selve symbolet på New York – og på mange måder selve USA. Som navnet tilsiger, så symboliserer statuen frihed, og hun var i sin tid en gave fra Frankrige for at markere 100 år med amerikansk uafhængighed.

Frihedsgudinden står på Liberty Island syd for Manhattan, og det går færger ud til øen fra Manhattan. Priserne variere mellem 5$ til 12$ dollars, alt efter alder. Børn mellem 4-12 år kan komme ind for 5$ mens pensionister og voksne kommer ind for mellem 12-10$. 

Empire State Building 


Den majestætiske Empire State Building er også højt oppe på listen over must-see seværdigheder i New York. Empire State Building er en 381 meter høj skyskraber fra 1931, bygget i art deco stil.

Den smukke bygning er kendt fra flere filmer fra New York, herunder Søvnløs i Seattle, Romantik om Bord og King Kong – for blot at nævne nogle. Man kan tage en elevator op til toppen af bygningen, og derfra er det en helt fantastisk udsigt over Manhatten. 

World Trade Center Memorial Museum


Efter terrorangrebet d. 11 september 2001, hvor verden gik i stå i flere timer, mens folk var klistrede til TV’et hvor man så på i chok og rædsel, har man flere år efter(2006) tragedien ryddet op og lavet et meget smukt Museum med diverse ting fra episoden, som er tilbage fra 2001.

Mursten, brandmændenes uniformer og meget mere. Det er lavet for at mindes de mennesker som omkom på den tragiske dag. Man kan besøge Museet for mellem 35-110$ pr. næse, alt efter hvad man ønsker at opleve.

Times Square


Når man besøger New York, kommer man hellere ikke udenom Times Square. Stedet er i lighed med Empire State Building, også kendt fra flere amerikanske film, og det er her turister og New Yorks befolkning samles nytårsaften for at tælle ned til det nye år.

Og det er så absolut værd et besøg. De enorme reklameskærme og neonskilte skaber en helt speciel stemning, som man bare bør opleve. 

Central Park 


Central Park er en stor park på Manhattan. Parken har et areal på 3,4 km², og er den mest besøgte by-park i USA. Og det er ikke svært at forstår hvorfor. Central Park er nemlig en utrolig smuk, grøn oase midt i den travle storby. Her kan du løbe, spadsere, drikke kaffe, spise lækker mad eller holde picnic.

Parken har også flere legepladser, så hvis du rejser med børn, er et besøg i Central Park en helt perfekt dagsaktivitet. 

Spisesteder


New York er byen for dig, der elsker at spise, uanset om du er til restauranter med Michelin-stjerne restauranter eller street food – den amerikanske metropol har noget for enhver smag. Desuden er et besøg på en ægte New Yorker Diner et must. Både Manhattan Diner og Ellen’s Stardust Diner, som begge ligger på Broadway er et besøg værd.

Det anbefales også at aflægge New Yorks største og bedste rooftop bar, 230 Fifth, et besøg. Her kan du spise brunch eller drikke en drink, mens du nyder den fantastiske udsigt. New York er også kendt for sin street food, så her kan du virkelig mæske dig i pizza, burgers, tacos og hot dogs. New york er jo især kendt for deres pizzaer!

Shopping i New York 


Hvis du er glad for at shoppe, så er New York byen for dig! Her kan du finde alt fra ekstravagant designertøj til unikke second hand antræk. På 5th & Madison Avenue finder du eksklusive butikker i den dyre ende, såsom Saks, Barney’s og Tiffany’s.

I det super trendy område Soho, kan du kombinere shoppingtur med kaffedrikning og galleribesøg. Her finder du også kendte kædebutikker, såsom American Apparel og H&M. 

Hvis du er mere til vintage skatter, så kan du gøre et rigtig kup i én af de mange second hand butikker i bydelen Chelsea. Her finder du også det kendte Chelsea Market, som ligger i en gammel fabriksbygning. Stedet er en guldmine for shopping entusiaster og foodies, og her kan du købe alt fra street food til tøj. 

Rejsetilbud

nyhavn-district
Hotelophold i København
Se rejsetilbud
960_Spanien_Andalusien_Guadix
På opdagelse i Andalusien
Se rejsetilbud
Rejse til Nordgrækenland
Eventyrrejse til Nordgrækenland
Se rejsetilbud

Seneste artikler

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
USA

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)