Tjekkiet

Smukke Prag
Tjekkiet har fantastisk natur og mange nationalparker som blandt andet indbyder til aktiv rejse. Siden kommunismens fald har landet haft åbne landgrænser således at elskere af natur, historie og delvis uberørt natur har haft mulighed for at besøge landet. Det ligger i hjertet af Europa, og er et meget skovrigt land med frodig natur grundet de mange forskellige floder i landet. Hvis man er historieinteresseret kan man glæde sig til at opleve gamle borge og slotte som kan vække fortidens minder til live.

Hovedstaden du må besøge

Hovedstaden Prag ligger i midten af Tjekket. Byen er omringet af lavtliggende bjerge mod nord og øst samt højslette mod syd og vest – alt i alt helt fantastisk. I byen vil du kunne se spir og kupler stikke op over tagene, et hav er pastelfarvede bygninger, musik i gaderne og  gadehandelere. Du skal selvfølgelig også forbi Karlsbroen og det gamle rådhus. Når du har fået nok af trængsel og tilværelsen i byen kan du trække dig tilbage i en af de mange parker. Tjekkiet Prag

Andre sjove ting at opleve

Generelt er det muligt at opleve enormt meget historie i Tjekkiet, men det er også muligt at opleve drypstenshuler, koncentrationslejren Theresienstadt og spabade efter gamle tjekkiske traditioner. Derudover kan du både opleve adventure i forbindelse med blandt andet rappelling, klatring og mountainbike. Ønsker du at stå på ski kan du også det i Tjekkiet. I landet ligger et populært skisportsområde kaldt Spindl som tilbyder 25 kilometer piste samt et solidt og opgraderet liftsystem. Dette sted har udfordringer for både små og store samt øvede og uøvede.

Transport  i Tjekkiet

Vi vil anbefale at rejse med tog rundt i landet. Dette er en billig og effektiv måde at rejse på, og der er næsten stop i alle byer i landet. Bus vil være lidt billigere, men toget er dog noget hurtigere. Derudover er det positivt at busserne er udstyret med aircondition, og at man kan få en app til offentlig transport så det hele bliver mere overskueligt.

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)