Island

Reykjavik by

Oplev Island hvis du er vild med kultur, kunst, mad og ikke mindst storslåede naturoplevelser. Island er nemlig den perfekte rejsedestination, hvis du ønsker en vekslen mellem storbyens kultur og friheden i den vilde natur. Island er på mange måder præget af naturens utæmmelige kræfter.

Dette ses, når du kører gennem det vilde landskab, eller når du besøger nogle af øens mange seværdigheder. Naturoplevelser er dog ikke det eneste, Island har at byde på. Befinder du dig i Reykjavik, har du rig mulighed for at slå dig løs i storbyens mange tilbud. Her er både shopping, museer, caféer og natteliv. Kort sagt mangler byen intet på trods af sin ringe størrelse! Fra byen afgår desuden et væld af dagsture, så du kan få mest muligt ud af dit besøg på Island.

  Island  

Seværdigheder på Island

Når det gælder seværdigheder på Island, er der så mange at vælge imellem, at det kan være svært at finde et godt sted at starte. Ikke desto mindre er det den enestående natur, der på alle måder gennemsyrer øens seværdigheder.   

 

The Golden Circle 

Du kan næsten ikke besøge Island uden at stifte bekendtskab med The Golden Circle. The Golden Circle består af tre seværdigheder som til sammen er med til at give et fuldstændigt unikt indblik i den islandske natur.  

The Golden Circle består af vandfaldet Gullfoss, gejseren Geysir, og nationalparken Thingvellir. Her får du nemlig utæmmet og vild natur for alle pengene. En oplevelse som du med garanti aldrig vil glemme! 

 

Vulkanen Hekla

Hekla er en vulkan med en højde på næsten 1500 meter, som du finder i den sydlige del af Island. Der knytter sig mange historier og sagn til lige netop denne vulkan. Blandt andet siges det, at Hekla er “Porten til Helvede”. Ifølge myterne har Gud ladet Hekla stå åben som nedgang til helvedet for at advare forbrydere og folk med dårlig samvittighed.  

Oplev Island – på trods af dette er Hekla nemlig en seværdighed, der bestemt er et besøg værd. En vandretur på Hekla er ikke noget, som man oplever hver dag. Inden du begiver dig ud på den opadgående færd, er det dog en god idé at læse op på vulkanen. Hekla er en meget aktiv vulkan, og geologer mener, at der vil ske et nyt udbrud i nærmeste fremtid.  

 

  Island  

 

Reykjavik – Hovedstaden på Island

Reykjavik er Islands hovedstad og den største by på øen. Selvom Reykjavik i størrelse er meget lig Aalborg, mangler den ikke noget, når det gælder restauranter, kultur og natteliv. Den hyggelige atmosfære er ikke til at tage fejl af, og det er derfor ikke en skidt idé at spendere et par overnatninger i hovedstaden.  

Oplev Island fra hovedstaden. Har du lyst til at skrive nogle vilde oplevelser på dit CV i løbet af dagen, er dette intet problem så længe du overnatter i Reykjavik. Fra hovedstaden afgår der nemlig et væld af dagsture ud til Islands forskellige seværdigheder. På den måde kan du få en på opleveren men samtidig vende tilbage til Reykjavik i tide til at nyde de mange restauranter og barer.  

Er du kunstinteresseret, er Reykjavik bestemt også det rette sted at opholde dig. I byen findes der et væld af kunstmuseer. Du skal dog ikke bevæge dig langt i den islandske storby, før du vil støde på kunsten. I Reykjavik er der nemlig mange udendørs statuer og skulpturer. Hvis du har øjnene med dig, er det næsten svært at færdes i byen uden at støde på denne form for kunst! 

Derudover er Reykjavik indehaver af “Imagine Peace Tower”. Denne installation er opført af Yoko Ono til minde om hendes mand John Lennon. Lyset bliver tændt hvert år den 9. oktober, og skal minde os alle om vigtigheden af fred på jorden.  

 

Den Blå Lagune

Sandsynligvis er Den Blå Lagune den mest populære seværdighed i Island. Overvejer du Island som rejsedestination, har du uden tvivl stødt på dette navn. Den Blå Lagune er, hvad man kan kalde, en geotermisk pool. Det vil altså sige, at vandet bliver varmet op ved hjælp af energi fra Jordens indre.  

Island er et af verdens få steder, hvor der rent faktisk er adgang til denne form for energi. Oplev Island og Den Blå Lagune, her er der tale om en fuldstændig enestående oplevelse. Vandet i Den Blå Lagune skulle efter sigende være god for huden.  

Uanset om du stræber efter en positiv effekt, eller du bare vil nyde en god spaoplevelse, er Den Blå Lagune noget ganske særligt. Det er nemlig ikke ofte, at man finder en udendørs pool i så skønne naturomgivelser, som er tilfældet her.  

Mens du bader i den omkring 38 grader varme geotermiske pool, kan du skue ud over de islandske bjerge. Poolen ligger omgivet af lavasten og er derfor på alle måder en erfaring, som du ikke kan gøre dig andre steder. Oplev Island hvis du er klar på storby og storslået natur! 

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)