Harzen

London

Transport i London


London Underground

Man kommer nemmest rundt i London via the Underground, som er Londons metrosystem. The Underground har ialt 240 stationer, som er fordelt på 12 linjer. Det er den hurtigste måde at komme rundt i byen, og oftest hurtigere end med taxa.

Det er dyrt at købe enkelt billetter til metroen, så vi anbefaler derfor altid at købe et Oyster kort, som man nemt kan fylde penge på løbende, og ligeså nemt få det resterende tilbage, når man ikke skal brugere det længere.

Skal du til lufthavnen, kan du her læse hvilke lufthavne i London man kan komme til med undergrunden.

London underground

Turistbusser


Vil du hellere opleve lidt af London, imens du transporterer dig rundt, er turistbusser en mulighed. I London kommer man nemt omkring med de smarte ”Hop-on, Hop-off”-busser.

Man kan vælge mellem 5 forskellige busruter, der tilsammen dækker alle Londons top-attraktioner, og så kan du hoppe af og på, som du vil – og mixe mellem de forskellige ruter.

visitbritainshop.com kan du vælge mellem billetter, hvor du har ubegrænset adgang til at hoppe på busserne i 24 eller 48 timer. En 24-timers billet koster for en voksen £30, £14 for børn (5-15 år) og £78 for en familiebillet (2 voksne og 2 børn).

London turistbus

Vejret


Vejret i London minder meget om det danske, og årstidernes skiften er meget lig det danske klima. Om vinteren er temperaturen dog for det meste højere end i Danmark. Der er dog den samme risiko for sne og sjap som i Danmark, og da dagene er kortere om vinteren, er der også færre lyse timer til shopping.

Mange vælger dog at tage på juleshopping eller holde nytår i London, da der er en hyggelig stemning over December i London.

Fælles for alle årstiderne er muligheden, eller risikoen om man vil, for regn. Det maritime klima i England betyder, at det kan begynde at regne når som helst. Men flere dage med regn og gråvejr er dog usædvanligt.

Forvent dog, at det sagtens pludselig kan øse ned i 10 minutter, hvorefter solen atter titter frem.

Skyline solnedgang

Shopping i London

  • Oxford Street er stedet, hvor du skal være, hvis du vil befinde dig i hjertet af Londons shopping-mekka. Det er nok den mest besøgte shoppinggade i Europa! Gaden har mere end 300 butikker, lige fra indkøbscentre til specialbutikker, og der er butikker i alle prisklasser. I den ene ende af Oxford Street er du heldig at finde en pub, så her kan mændene parkeres, mens damerne tager på shopping. 
  • Det kendte eksklusive stormagasin Harrods er også et besøg værd. Det ligger i Knightsbridge i den vestlige del af det centrale London. Det er Londons – og måske Europas – største stormagasin og har et salgsareal på 92.000 m2 samt 5000 ansatte! Det bugner af mærkevarer og luksus, priserne er høje, og der er dresscode. Der er mange flotte udstillinger og oplevelser på alle etager, og der er alt fra diamanter til små street-food caféer.
  • Primark er en oplevelse i sig selv. En kæmpe tøjbutik med et enormt udvalg af tøj, sko, smykker og personlig pleje til billige penge. Butikken minder om H&M, men bare billigere, så man skal selvfølgelig se sig for, for kvaliteten er heller ikke altid i top – dog er det en oplevelse værd. Og man kan helt sikkert finde noget for en hver smag.

London

Læs om:

 

Rejsetilbud

Jørgensen Hotel
Romantisk ophold på Jørgensens Hotel
Se rejsetilbud
Efterårsophold
Grønland
Oplev det bedste af Grønland
Se rejsetilbud

Seneste artikler

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
Small Danish Hotels

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)