Vi danskere er ret klodsede, når vi rejser. I en ny undersøgelse af Hotels.com indrømmer 1 ud af 4 (24%), at de har lavet bommerter på deres rejser.

Dem, der har lavet bommerter har: Medbragt den forkerte valuta (15 %), haft for stor håndbagage med (15 %) og er faret vild med offentlig transport (13 %)

Til gengæld er vi danskere gode til rettidig omhu. 39 % af danskerne sørger nemlig for at være i lufthavnen mindst 2 timer før afgang.

 

Kluntede danskere på tur

Men det handler ikke kun om at glemme passet derhjemme – selvom 13 % gjorde det! 15 % medbragte også den forkerte valuta. 15 % medbragte håndbagage, der var for stor (så de skulle betale ekstra). 13 % fór vild med offentlig transport.

Og det med rettidig omhu var der vist nogen, der havde glemt alt om, for mere end én ud af ti (11 %) havde ikke læst retningslinjerne eller medbragt de rigtige dokumenter til udlandet. 12 % havde ikke det, de skulle bruge for at krydse de internationale grænser. Og 19 % glemte deres COVID-19-rejsedokumenter.

Men måske er vi bare ude af trit? 29 % af de adspurgte sagde i hvert fald, at de tror, de er mere tilbøjelige til at lave bommerter på rejsen efter ikke at have rejst i lang tid, og 39 % indrømmer, at de har brug for at få pudset deres rejseplanlægnings-skills af efter 18 måneder derhjemme i corona-nedlukning.

 

 

rejsebrølere efter pandemien

 

28% har misset et fly

Men når vi ser på danskerne rejsevaner før pandemien, var vi faktisk heller ikke så skarpe dengang. Faktisk har over en fjerdedel af os (28 %) misset et fly, og 23 % skød skylden på lang kø ved security. 22 % indrømmede, at de sad fast i trafikken på vej til lufthavnen. 10 % sov over sig.

24 % indrømmede, at de havde lavet bommerter på rejser efter pandemien. Det drejede sig om følgende: De havde ikke de rigtige ting med (24 %), de talte det forkerte sprog i udlandet (16 %) og de fik slem solskoldning (14 %). Disse ting udgjorde listens top 3. Men nogle bommerter kan være mere frustrerende end andre, fx en mistet pung (14 %). Så husk at medbringe lidt kontanter!

Men når vi endelig skal rejse, vil vi danskere gerne langt væk. Danskerne blev spurgt om, hvor de gerne ville hen på en lang ferie: USA (37 %), Hawaii (33 %), Japan (32 %) og Thailand (22 %) lå øverst, og Mexico (14 %) og Costa Rica (14 %) kom lige bagefter.

 

Emma Tagg, Head of Brand Communications på Hotels.com, udtaler:

“I løbet af de seneste 18 måneder har det været svært at rejse. Faktisk siger 81 % af danskerne, at det aldrig har været sværere! Hotels.com gør det lettere at rejse igen og opmuntrer danskerne til at komme op på hesten igen og ud over stepperne. Glem dengang, du bookede det forkerte hotel, missede dit fly eller glemte tante Ella derhjemme. Kom i gang med at planlægge din næste rejse!”