Når du skal rejse til Paris er flyvetiden fra København til Paris er ca. 2 timer. Så det er jo ganske overkommeligt. Der findes to lufthavne nær Paris, nemlig Charles de Gaulle og Orly, og du kan tage metroen fra begge lufthavne ind til centrum af Paris. Du kan også tage en taxa fra fx Charles de Gaulle og ind til Paris, hvilket koster omkring 50 euro. De kan dog godt finde på at kræve ekstra gebyr for fx bagage eller nattekørsel.

 

Metro Paris

Noget af det skønne ved Paris er, at mange af seværdighederne ligger i gåafstand til hinanden. Mange vælger derfor at opleve Paris til fods. Ellers er den nemmeste måde, at komme rundt i Paris på, med metroen. Billetterne kan købes på stort set alle stationerne, og de gælder også til bybusserne.

Prøv at besøge parispass.com. Her kan du læse mere om mulighederne for at købe et kort, der giver dig ubegrænset adgang til brug af metro og busser. Derudover giver det adgang til en masse seværdigheder. Prisen for et 2-dages kort er 131 Euro for en voksen. For en teenager er prisen 81 Euro og for børn 44 Euro.

 

Navigo-kort

En god mulighed er også af købe et Navigo-kort. Det er et uge-kort til metroen med ubegrænset adgang til brug af metro og busser. Kortet er egentlig lavet til indbyggerne i Paris, og derfor er hjemmesiden også kun på fransk. Man vil hellere have turisterne til at købe det dyrere ”Paris Pass”. Men hvis du ikke har brug for adgangen til musséer og lign., som er inkluderet i ”Paris Pass”,men bare gerne vil have fri transport i alle 5 zoner, så er det Navigo-passet, du skal overveje. Det har dog en ulempe, hvilket er, at det kun gælder fra mandag morgen til søndag aften. Så hvis man kun er i Paris et par dage eller fx fra torsdag til torsdag, så overvej om det stadig er den billigste løsning at købe Navigo-kortet.

Prisen er 27 Euro for voksne plus 5 Euro for at få lavet selve kortet), så i alt altså 32 Euro for fri metro og bus i 1 uge. Det kan hurtigt blive dyrere en 32 Euro at købe enkeltbilletter bare over et par dage, så måske kan det godt betale sig for dig at købe Navigo-kortet.

Du kan få lavet kortet på de større metro-stationer, fx Gare de l’Est. Dette er også metrostationen, hvor du kan skifte til almindelige tog, der går ud af Paris. Du skal medbringe et pas-foto til skranken, når du henvender dig for at få lavet kortet. Der er automater til at få taget pasfotos på metrostationen, hvis du ikke lige har ét med hjemmefra. Det koster yderligere 5 Euro for at få taget pasfoto.

 

Rejse til Paris