Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau.

 

Hele Østrig kategoriseres fra d. 5. juni 2021 som gul i Udenrigsministeriets rejsevejledning. Det betyder, at man kan rejse til Østrig uden at skulle i karantæne – hverken ved ankomst til Østrig eller ved hjemkomst til Danmark.

Østrig har desuden åbnet for gastronomi, overnatningsmuligheder, fritidsaktiviteter mm., så mulighederne for en oplevelsesrig ferie i Østrig er på plads. Vi har derfor kigget nærmere på Østrigs regioner, så du kan få inspiration til, hvor i Østrig, du vil rejse hen.

Pssst… Ønsker du at læse mere om, hvordan du rejser sikkert rundt i Østrig, kan du læse med her.

 

Nu åbner Østrig

 

Østrigs regioner – Her er hvad du skal opleve 

Burgenland

En populær feriedestination i Østrig er regionen Burlenland. Her er byerne Parndorf, Eisenstadt, St. Magarethen og Neusidle am See nogle, som vi kan anbefale at besøge. Her er alt lige fra shoppingmuligheder til natur- og kulturoplevelser. Der er noget for enhver smag. Derudover anbefales det at besøge slotte som fx Schoss Esterhazy eller Schloss Kittsee. I det nordlige Burgenland, ved Neusidle am See, findes Neusiedler See, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Søen og omgivelserne viser pragtfuld tørkepræget og saltpræget vegetation – en kæmpe oplevelse at se.

Tyrol

Denne region er i høj grad præget af alperne og er samtidig den region med færrest indbyggere i landet. Hvis du tager til Tyrol, vil du hurtigt blive mødt af majestætiske bjerge, så langt øjet rækker. Dette er et sted, som har et hav af forskellige aktiviteter. Regionen er helt essentiel, hvis du ønsker at være på en aktiv ferie – hele året rundt.

Om sommeren indbydes der til vandreture og klatring i smuk og skøn natur. Denne årstid kan det desuden anbefales at besøge nogle af de klare søer, hvor det er muligt at tage et dyp og slappe helt af. I vinterhalvåret, når området er helt snedækket, inviteres der til langrend, skiløb og kælkning.

 

Salzburg

Ønsker du en tur med fokus på musik og kunst, skal du med sikkerhed besøge Salzburg. Byen er nemlig kendt for at have kulturen i fokus. Eksempelvis er 100 års Festspillet i Salzburg verdens mest betydningsfulde festival for opera, musik og skuespil. Her er der fokus på imponerende iscenesættelser. ”Hele byen skal være én stor scene” sagde festspillenes grundlæggere Max Reinhardt, Hugo von Hofmannsthal og Richard Strausß.

Og det er nærmest også, hvad man kan forvente, hvis man besøger byen. Derudover kaldes byen for Mozarts by, og der er også en masse smukke kirker og shoppingmuligheder. Generelt emmer denne by af glæde og charme, og det er svært at være i dårligt humør, når du færdes her.

 

rejse til Østrig

 

Oberösterreich

Besøg Oberösterreich hvis du drømmer om en ferie med fokus på kulturelle oplevelser. Salzburg ligger tæt på denne region, og som nævnt tidligere har Salzburg i sig selv en bred vifte af oplevelser.

Det betyder, at du i Oberösterreich blandt andet kan få en masse kulturelle og musikalske oplevelser. Derudover er der mulighed for smukke og vidunderlige klatreture ved Drachenwand. Denne region er perfekt, hvis du ønsker at opleve smuk natur og spændende byer og samtidig få koblet af og ladet batterierne op.

 

Niederösterreich

Denne region omkranser hovedstaden Wien, og her er i sig selv et hav af muligheder for oplevelser. Her skal du med sikkerhed besøge det gamle og charmerende centrum, besøge Statsoperaen, tage på museum eller en Hot Rod-rundvisning i byen.

Skal du have en helt speciel oplevelse, kan du besøge Gugumuck, som ligger i udkanten af Wien, hvor du kan få serveret en 6-retters menu, som udelukkende er lavet af snegle. Der er ikke mange steder, du ellers kan få dette! Denne region byder desuden på en masse forskellige oplevelser som blandt andet klosterbesøg, vinture og sejlture i Wachau.

 

rejse til Østrig

 

Vorarlberg 

Denne region ligger imellem Bodensøen, Rhinen og Arlbergpasset. Her kan det anbefales at besøge byer, som bl.a. Bregenz, Bludenz, Feldkirch og Dornbirn. Regionen er hjemsted for skiløb, golfbaner og forlystelsesparker.

Der er også mange skønne vandre- og cykelture, hvor du kan opleve flot natur langs Rheintal Radweg eller vandreture på Kleinwalsertal. Generelt er det et sted, som indbyder til en aktiv ferie, hvor du kan få adrenalin i kroppen dagen lang.

 

Kärnten

Denne region kaldes for Østrigs Caribien. Stedet er et populært feriemål både for turister men i sandhed også østrigerne selv. Her kan du forvente helt fantastiske landskaber og middelhavslignende klima.

Derudover er det muligt at vandre i bjerge og få udsøgt lækker mad. Du finder helt turkisblåt vand i de smukke søer, og vi lover, at du vil komme til at fylde din kamerarulle med billeder. Regionen er et sandt hotspot om sommeren, så her kan du forvente meget turisme. Af attraktioner kan vi bl.a. nævne den imponerende pyramidenkogel, drypstenshuler eller den 35 kilometer lange panoramavej kaldt Nockalmstraße. Der er i sandhed både mulighed for at fylde bagagen med oplevelser eller blot slappe helt af, når du besøger Kärnten.

 

rejse til Østrig

 

Steiermark

Søger du en destination, hvor du kan være aktiv? Så anbefales det at tage til Steiermark. Her kan vi fremhæve vandring, cykling, mountainbiking, golf, skiløb og langrend som nogle af de mulige aktiviteter. Og de har alle én ting til fælles – landskabet! Uanset hvilken aktivitet du vælger, kan vi forsikre dig om, at du kan opleve smukt landskab og natur. Her er alt fra vinmarker til æbleplantager og søer. Dette område har også en del historie at byde på.

Her kan vi anbefale at besøge Benediktinerstift Admont, som er et kloster med verdens største klosterbibliotek eller Österreichisches Freilichtmuseum i Stübing. Dét er ét af de største friluftsmuseer i Europa. Derudover er Tier- und Naturpark Schloss Herberstein, som er en dyre- og naturpark med 130 dyr fra forskellige kontinenter, værd at besøge.