Artiklen er skrevet i samarbejde med Best Travel

 

En rejse til Irland eller Nordirland indbyder til uforglemmelige naturoplevelser. Irland og Nordirland har nemlig de mest smukke landskaber med grønne bakketoppe, dramatiske klippeskrænter og charmerende landsbyer. Der er også de traditionelle irske fårefarme, som man bør lægge vejen forbi for at få et indblik i det ægte autentiske Irland.

Man kan heller ikke rejse til Irland eller Nordirland uden at besøge én af de mange hyggelige pubber, hvor man kan nyde en pint sammen med de lokale. Og så er der selvfølgelig højdepunkterne, Ring of Kerry (Irland), Cliffs of Moher (Irland) og Titanic Belfast Center (Nordirland), som ikke er til at komme uden om på en drømmeferie til Irland eller Nordirland.

 

Nordirland

 

De største seværdigheder på din rejse til Irland og Nordirland

Ring of Kerry er en 179 kilometer lang cirkulær turistrute i Kerry (amt) i det sydvestlige Irland. Det er en rute, som man kan opleve både i bil, på cykel, til fods eller til hest. Der er også mange aktiviteter og seværdigheder langs ruten som bl.a. golf, fiskeri, større byer, charmerende mindre landsbyer og den lange sandstrand ved Derrynane Bay. Èt af de mest fotograferede steder langs ruten er ”Ladies’ View over Killarney Valley. Du kan køre på Ring og Kerry hele året rundt, og det koster ikke noget.

Cliffs of Moher er en ca. 14 kilometer lang række klipper på den sydvestlige kant af the Burren ud til havet i County Clare i Irland. Med ca. 1,5 millioner besøgende om året er klipperne blandt de mest besøgte turistattraktioner i Irland.

Titanic Belfast Center ligger i Belfast, der er hovedstaden i Nordirland. Det er et besøgscenter og monument, der fokuserer på den maritime arv i Belfast. Det er et museum, der er meget informativt og som har en vekselvirkning mellem interaktiv fortælling og ting, du kan røre ved. Det er her i byens Titanic Kvarter, at det kendte Titanic-skib blev bygget, og du får fortællingen om den hårde skæbne, der overgik både Titanic og dets to søstreskibe.

 

Rejse til Irland

 

Takt og Tone

Briterne har ry for at være konservative. Man holder på formerne og er mere høflige, når man møder nye mennesker. Når de indledende høflighedsfraser er overstået, er briterne dog lige så uformelle og humoristiske som danskerne.
Irerne er overvejende et gæstfrit og uformelt folk, men også her er høflighed vigtig.

 

Praktisk info på din rejse til Irland og Nordirland

Øen Irland er delt i de to lande Republikken Irland og Nordirland. Republikken Irland er en del af EU, mens Nordirland er en del af Storbritannien og dermed har forladt EU som en del af Brexit. Vær derfor opmærksom på, at du kan have behov for en rejseforsikring på en rejse til Nordirland, da dit blå sygesikringsbevis ikke længere dækker på samme måde som i et EU-land.

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Republikken Irland er EURO (€).

 

Vejret i Irland

Storbritannien og Irland har som Danmark tempereret kystklima, men en smule mildere end i Danmark. Vejret er omskifteligt pga. Golfstrømmen, og der er generelt varmere i syd end i nord. Og generelt vådere i vest end i øst. Ved vestkysten er der ofte mildere, end man forventer.
I Irland kan temperaturerne om sommeren ligger under dem, vi oplever i England og Danmark, mens foråret og efteråret ofte er mildere.