Skal du rejse til Bangkok? Den direkte flyvetid fra Kastrup til Bangkoks internationale lufthavn Suvarnabhumi er 10 timer og 35 minutter. Mange vælger dog en flyrejse med en mellemlanding, da der her er penge at spare. Der går ikke direkte fly mellem Billund og Bangkok. En simpel søgning på internettet i september 2018 viser, at den billigste returrejsepris mellem Kastrup og Bangkok er på 3630 kr. med en mellemlanding i Istanbul. Dette er et øjebliksbillede, og du kan sagtens være heldig at finde endnu billigere flypriser.

Håber du får en god rejse til Bangkok.

Taxa


Transport i Thailand er meget billigt. Den nemmeste måde, at komme fra lufthavnen og ind til centrum på, er ved at praje en taxa. Det er også den nemmeste måde at komme omkring på generelt. Man skal dog være meget opmærksom på ikke at blive snydt.

Vær altid opmærksom på, at de slår taxameteret til, inden turen starter. Det er faktisk en lov, at taxaer skal køre efter taxameter, men flere chauffører prøver lige, om de i stedet for lige kan aftale en fast pris, og det er aldrig til din fordel. Et taxameter starter på 35 baht.

Har du lyst til at komme på rundtur i eller omkring Bangkok en hel dag, så er det dog en oplagt mulighed at praje en taxa og aftale en fast pris. Prøv at forhør dig hos et par forskellige chauffører og vær forberedt på at prutte godt og grundigt om prisen!

Tuk-tuk


En mulighed er også at hoppe på en tuk-tuk, som er en slags cykel-taxa. Det er dog dyrere en taxa, og prisen aftales, inden man hopper ind. Prisen er altid til forhandling, men hvis han vil tilbyde dig en næsten gratis tur mod til gengæld at gøre et stop hos en skrædder eller juvelér, så sig nej tak.

En tur på fx 4 km burde ikke koste mere end 200 baht (og billigere hvis du er god til at forhandle). Som hovedregel skal du aldrig hoppe ind i en tuk-tuk, der holder stille foran turistattraktioner og seværdigheder, da de højst sandsynligt er ude på at snyde dig.

Tog


Bangkok har desuden både en meget smart futuristisk togbane (BTS Skytrain), som er hævet over trafikken samt en metro-linje. Det er dog så billigt at komme omkring med taxa, at vi ikke selv har haft behov for andre transportmidler i Bangkok end taxa, tuk-tuk og så selvfølgelig vores altid pålidelige gåben.

Læs også:

Tuk Tuk Bangkok