Siden marts 2020 har Australiens landegrænser været lukkede for indrejsende. Men nu ser det ud til snart at være et overstået kapitel for de hungrende globetrotter. Efter sigende åbner landet atter op for indrejsende senest til jul – det betyder, at du snart kan rejse til Australien igen.

Læs også: Australien – her er hvad du skal opleve på dit besøg.

 

Rejs til Australien igen

Australiens minister for handel, turisme og investeringer har udtalt sig om, at landets grænser genåbnes inden jul.

–  Jeg føler empati med australierne, der er blevet nægtet muligheden for at rejse til udlandet i år, sagde turistminister Dan Tehan under en tale.

Han tilføjede yderligere:

– Det er en anden grund til, at alle skal vaccineres, og vi skal holde os til den nationale plan, der vil se vores internationale grænser åbne – med denne hastighed senest til jul.

 

Australien åbner for indrejse

Sydney

 

Vejen til genåbning

Tidligere på ugen præsenterede Dan Tehan nogle af de handlingspunkter, der skal gennemføres for at føre landet på rette vej mod genåbning.

Ét af disse handlingspunkter er at passere den nationale vaccinationsrate på 80%. Den 22. september havde omkring 38% af australierne modtaget begge doser af en coronavirusvaccine.

Den nationale udrulning af vacciner har været så afgørende, at Australiens turistbestyrelse oprettede en særlig hjemmeside, der opfordrede folk til at få vaccinen.

 

Internationale rejsende i Australien

Nu når Australien åbner for indrejsende igen, kan det være, du er én af de hurtige, der vil udnytte muligheden for at rejse til landet. Du skal blot være opmærksom på, at du ved indrejse skal kunne dokumentere, at du er fuldt vaccineret.

Australien planlægger også at afprøve “vaccinepas” med andre lande som f.eks. Singapore, Japan og USA.

Turistministeren, Dan Tehan, har også koordineret med luftfartsindustrien. Qantas, landets nationale luftfartsselskab, meddelte nemlig, at de langsomt vil genoptage internationale flyvninger fra oktober.

 

Qantas

Qantas fly