Rejs hele året! Timing er alt, når det handler om at planlægge en ferie.

Har du nogensinde prøvet at ankomme til en by, hvor halvdelen af byen så er lukket på grund af helligdag? Eller har du prøvet at starte din strandferie i øsende regn?

Vi har samlet rejsedestinationer til hver måned i året, så du kan time din rejse helt perfekt – og uden at løbe ind i udfordringer, som svækker dit rejsehumør.

Selvom Covid-19-restriktionerne stadig ulmer derude, kan vi stadig godt planlægge rejser ud i verden!

 

 

Hvor skal du rejse hen i årets første to måneder?

 

rejs hele året

Oplev karneval i Rio de Janeiro og Venedig

 

Uganda

Januar i Uganda er tørt, hvilket giver gode forhold for at spore truede bjerggorillaer. Det anslås, at kun omkring 700 af denne storslåede skabning overlever. Hvor halvdelen af dem finder du i skovene i Bwindi Impenetrable National Park.

 

Wien

Hvis du er til snevinter og sneboldkampe kan du få et skud kultur i Wien. Her kan du iklæde dit fineste tøj og gå til vals med de lokale.

 

Karneval i Rio og Venedig

Hvis du er til fest og farver, så er det karnevalstid i Rio de Janeiro. Her kan du samba dig gennem alle festlighederne. Du kan også i Venedig fange parader, fyrværkeri og maskebolde.

 

Hemis Nationalpark, Indien

Er naturoplevelser noget, som du ikke kan få nok af. Så rejs til februar til en fantastisk naturattraktion. Det er vinterparringssæson for sneleoparter i Indien s Hemis National Park.

 

 

Rejs i forårsmånederne 

 

rejs hele året

Oplev de smukke kirsebær træer i Japan.

 

Iguazú vandfald

De mægtige Iguazú-vandfald er i fuld flow i marts. De tordner ned ad en kløft, der deler det sydlige Brasilien og Argentina.

 

Vietnam

Forholdene i Vietnam er normalt varierende, men marts måned er ret fin over hele landet. Du kan for eksempel tage på trekking i Sapa, nyde strandene i Mui Ne eller Phu Quoc, eller du kan udforske den historiske by Hoi An.

 

Japan

Det er sakura sæson i Japan, hvilket betyder, at kirsebærblomster blomstrer. De dukker op i Kyoto, Tokyo og Hiroshima i slutningen af ​​marts og april. Det perfekte sted til dig, der gerne vil tage flotte billeder.

 

Boston

Er du vild med baseball? Så skal du tage til Boston. Baseball-sæsonen starter i begyndelsen af ​​april i den sportsgale by, som også er vært for verdens ældste bymaraton i april måned.

 

Adriaterhavskysten

Montenegro er stedet for en ferie med flere aktiviteter. Maj er starten på raftingsæsonen, forholdene er gode for vandreture, og kyststederne er endnu ikke fyldt med besøgende..

På den anden side af Adriaterhavet er Abruzzo i Italien overtaget af vilde blomster og sommerfugle, hvilket gør det til en dejlig feriedestination.

 

Indonesien

Det er starten på parring sæson for Komodo drager – eller komodavaraner – og du kan være heldig at se en dramatisk kamp mellem hanner i Indonesien ’s Rinca eller Komodo øerne.

 

Her skal du rejse hen i årets tre sommermåneder 

 

rejs hele året

Udforsk vild natur og se den smukke jaguar.

 

Sankt Petersborg

Det er White Nights-festivalen i St. Petersborg. Det betyder, at solen ikke går ned, og byen summer af ballet, opera, musik og andre kulturelle begivenheder. Fantastisk destination for den eventyrlystne.

 

Zambia

Zambia er hjemsted for den første vandresafari. Tag til South Luangwa National Park i starten af ​​den tørre sæson for at spotte elefanter, giraffer og fugleliv. Du kan finde mange muligheder for fotosafari med søde lokale guider.

 

Red Centre, Australien

De tørre landskaber i Australiens Red Center er på deres mest dramatiske i juli, bedst observeret fra vinduet på Ghan Express, en af verdens store togrejser, der forbinder Darwin og Adelaide.

 

Pantanal, Brasilien

I juli topper tørre sæsonen i Brasiliens Pantanal vådområde, hvilket øger chancerne for at observerer jaguarer. Parken er hjemsted for verdens højeste koncentration af de flygtige og smukke rovdyr.

 

Island

Et overjordisk naturlandskab kan findes i Islands boblende lavamarker. Det unikke miljø bliver mere tilgængeligt i august, hvilket giver dig som besøgende mulighed for at udforske de vulkanske kratere og klippeformationer, kogende lavafloder og en turkis varmtvands caldera sø.

 

Turkis kyst, Tyrkiet

Hop på en traditionel dobbeltmastet sejlbåd – også kaldet gület – for at udforske ædelstenene ved Tyrkiets turkisblå kyst. Du kan med vinden i håret og intet andet end havet, himlen og en hel masse afslapning at kæmpe med nyde den fantastiske kyst.

 

Her skal du rejse hen i efteråret

 

rejser året

Bliv en del af den mexicanske fejring “De Dødes Dag”.

Dublin, Irland

Selvom det i sig selv, at nippe til en Guiness på en pub i Dubling, er en kulturel oplevelse. Så nyder september måned i Dublin på meget mere. I september ruller Dublin Fringe Festival nemlig ind i byen, hvilket bringer et spændende mishmash med sig af off-the-wall teater, film og kunstinstallationer.

 

Silkevejen eller Silkeruten

Det er i september ikke for varmt i de gamle byer i Usbekistan og ørkenerne i Turkmenistan. Det er heller ikke for snedækket på Kirgisistans søer, så hvis det er på din bucket-liste at rejse langs den store Silkevej, så er september det bedste tidspunkt at gøre det.

 

Jordan

Efterårstemperaturerne i Jordan er omkring 27 grader, hvilket gør det til et anstændigt tidspunkt at besøge den mystiske by Petra og følge de gamle beduinstier videre til Dana.

 

New Zealand

Folkemængderne er tilnærmelsesvis forsvundet fra det gyldne sand på Coromandel-halvøen i New Zealand. Det burde stadig være varmt, men hvis det bliver køligt, så kan du grave dit eget termiske bad ved Hot Water Beach.

 

Nordthailand

Hypnotiserende landskaber finder du i det nordlige Thailand, hvor vandrestier, der går gennem vandfyldte rismarker til vandfald og pælelandsbyer på en bakketop, er endnu mere specielle uden de mange turister i sommeren.

 

Mexico

Día de Muertos (De Dødes Dag) er fra den første til anden november. En utrolig spændende oplevelse, hvor du kan forvente skelettøj, sukkerkranier og tequila på tværs af Mexico til ære for de afdøde.

 

 

Årets sidste måned: Destinationer for julestemning og oplevelser i december

Finsk Lapland

Rovaniemi i finsk Lapland er julemandens “officielle” helårshjem. Det bliver dog lidt mere specielt, hvis du besøger det i december. Her er der den helt rigtige festlige julestemning.

 

Patagonien, Sydamerika

Snør støvlerne til et eventyr i slutningen af ​​året. December er det ideelle tidspunkt at udforske Patagoniens utroligt smukke Torres del Paine Nationalpark.