Harzen

Europas ældste nationalpark: Plitvice Nationalpark i Kroatien

Plitvice Nationalpark er et unikt naturområde i Kroatien og er endda også beskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Med sine 296,85 km2 udgør nationalparken ikke kun Europas ældste men også største nationalpark. Nationalparken er især kendt for Plitvicesøerne, der består af 16 forbundne søer, som danner de smukkeste vandfald – og der er mere end 1.000 af slagsen. Søerne i sig selv er også storslåede. Vandet er krystalklart og skifter farve hver time og er omkranset af maleriske træpromenader, der skaber et eventyrligt miljø.

En tur til nationalparken kræver planlægning om, hvordan du vil bruge din tid i og omkring parken. Afhængigt af hvor meget af parken du vil opleve, kan du både tage en dagstur eller en overnatning.

 

Plitvice Nationalpark

 

Dagstur til Plitvice Nationalpark

Hvis du ønsker at tage en dagstur til nationalparken, er det bedst at gøre det fra enten Zagreb eller Zadar. Fra disse lokationer kan du enten køre selv eller bestille en tur – turen fra Zagreb og Zadar har fået gode anmeldelser, de er populære og så hjælper turene dig med at få mest muligt ud af din begrænsede tid i nationalparken. Du kan også tage en dagstur fra Split, men så skal du være forberedt på at få en meget lang dag.

 

Overnatning i Plitvice Nationalpark

Hvis du vælger at tage en overnatning, får du en unik mulighed for at se en næsten mennesketom nationalpark. Du vil nemlig kunne opleve området før og efter åbning – når alle de dagsbesøgende endnu ikke er ankommet, og efter de er taget hjem. Derudover vil du også have flere muligheder for at udforske parken i tilfælde af, at vejret ikke lever op til forventningerne.

 

Nationalparkens syv ruter

Der er syv ruter (også kaldet programmer), der går gennem nationalparken. Disse er alle foreslåede ruter afhængigt af dit startpunkt, dit energiniveau og hvor meget tid du har til at besøge området.

Program A, B og C starter alle ved indgang 1. Program E, F og H starter alle ved indgang 2 og er stort set de samme som A, B, C men forskellen er, at ruten går i den modsatte retning. Program K er en heldags vandretur gennem hele parken.

 

Kroatien

 

Program A

Denne rute starter ved indgang 1, går ned ad bakke til strandpromenaden, hvor du vil se Veliki Slap og vandfald langs de nedre søer. Ved Kozjak Bridge vender du dig om og går derefter eller tager bussen tilbage til Indgang 1.

Turen har en varighed på 2-3 timer og er 3,5 km lang.

 

Program B

På denne rute krydser du Kozjak Bridge, tager båden til den anden side af Kozjak Lake og vender tilbage til indgang 1 med shuttlebus eller går på vandrestien langs søen.

Turen har en varighed på 3-4 timer og er 4 km lang.

 

Program C

Program C er en fortsættelse af program B. Når du går ombord på båden på den anden side af Kozjak Lake, går du på strandpromenaden langs de øvre søer og vandfald. Tag shuttlebussen tilbage til indgang 1.

Turen har en varighed på 4 – 6 timer og er 8 km lang.

 

Program E

Fra indgang 2 sejler du med båden over Kojzak Lake og går ad stierne gennem de øvre søer og vandfald og slutter tilbage ved indgang 2.

Turen har en varighed på 2-3 timer og er 5,1 km lang.

 

Program F

Fra indgang 2 skal du tage båden over Kozjak Lake og gå ad stierne omkring de nedre søer. For at komme tilbage til indgang 2 skal du tage bussen eller gå på vandrestien.

Turen har en varighed på 3-4 timer og er 4,6 km lang.

 

Program H

Tag shuttlebussen fra indgang 2 til toppen af ​​de øvre søer. Gå ad stierne langs de øvre søer indtil du kommer tilbage til Kozjak Lake. Sejl med båden over Kozjak Lake og gå ad stierne langs de nedre søer. Fra indgang 1 skal du køre med bussen tilbage til indgang 2.

Turen har en varighed på 4 – 6 timer og er 9 km lang.

 

Program K

Denne rute er den længste med en gåtur på 18,6 km gennem alle parkens søer. På turen vandrer du rundt om alle søerne uden at tage båden eller en shuttlebus.

 

Plitvice Nationalpark

 

Billetpriser – hvad koster det at komme ind i Nationalparken?

For at få adgang til nationalparken skal du købe en billet. Priserne varierer igennem hele året, men vær opmærksom på, at de dyreste måneder inkluderer juni, juli, august og september. I vinterhalvåret, hvor der knap er lige så mange besøgende, koster billetterne kun ca. 25% af sommerens billetpriser. Du kan også købe 2-dages billetter, og der gives rabat til studerende og børn.

 

Åbningstider i Plitvice Nationalpark

Parken er åben året rundt 365 dage om året, selvom nogle stier lukker afhængigt af vejret – fx lukker de øvre søer ofte om vinteren. Som de fleste nationalparker har Plitvice længere åbningstid i sommermånederne, men tjek gerne åbningstiderne inden du drager afsted mod nationalparken.

 

Praktisk information du skal vide, inden du besøger Plitvice Nationalpark

Selvom de mange flotte søer indbyder til en svømmetur i de varme sommermåneder, så kan du godt lade dit badetøj blive derhjemme – det er nemlig forbudt at svømme i søerne.

Til gengæld er det tilladt at medbringe egen mad og drikke, og du kan også finde restauranter og snackboder i nationalparken.

Harzen

Rejsetilbud

Rejsetilbud Island
Rejsetilbud til Island
Se rejsetilbud
Donau
Cykelkrydstogt på Donau
Se rejsetilbud
Svalbard
Grupperejse til Svalbard
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Skaermbillede-2022-09-08-kl.-17.31
rooftop-barer
amusement-park-1594958_640

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
USA

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)