Denne artikel er skrevet i samarbejde med Store Verden.

Blandt det sydlige Afrikas fascinerende vildtreservater er Pilanesberg Nationalpark muligvis den mest tilgængelige. Der findes ligeledes et udvalg af forskellige indkvarteringsmuligheder, der passer til de fleste besøgendes behov.

Læs også: Sydafrika som din næste safaridestination.

 

Hvad kan du forvente af Pilanesberg Nationalpark?

Nationalparken er Sydafrikas tredjestørste og ligger tre timers kørsel fra Matswani Lion Lodge. På den tre timer lange køretur kommer du forbi Waterberg bjergene. På det meste af turen er der førsteparket til at nyde de maleriske bjergformationer i landskabet. Her er tale om formationer, der strækker sig mere end 600 km gennem det storslåede Sydafrika.

Nationalparken dækker et areal på ca. 55.000 hektar. Den er bygget op af mange jordlodder, der gennem tiden har vokset sig større og større.

 

Pilanesberg Nationalpark

Zebraer i Pilanesberg Nationalpark

Tag på safaritur

Ved ankomst er der mulighed for at komme på tur med safaribiler, der kører ud i det kæmpemæssige område. Imens kan du høre en professionel guide fortælle om dyrene og faunaen.

Alle safaribiler i nationalparken er konstant i radiokontakt med hinanden. På den måde kan alle straks få en besked, hvis én af de andre biler fx passerer en flok elefanter på turen.

 

Naturen og dyrene i Pilanesberg Nationalpark

Pilanesberg Nationalpark er et smukt område, du meget sent vil glemme. Du kan opleve et vulkansk landskab med imponerende bjergformationer og åbne sletter. Når det gælder dyrearter, vil du kunne opleve antiloper og én af verdens største bestande af hvide næsehorn.

Samtidig byder parken selvfølgelig på ”The Big Five”. Dette omfatter løver, elefanter, bøfler, næsehorn og leoparder – foruden giraffer, flodheste, geparder, over 300 slags fugle og meget, meget mere.

På turen vil du blive guidet af danske rejseledere, der vil sørge for at videregive alle de spændende oplysninger og informationer til dig undervejs.

 

Pilanesberg Nationalpark

Næsehorn i Pilanesberg Nationalpark