Phuket er Thailands største ø og uden tvivl den mest berømte. Her er du garanteret azurblåt vand, sandstrande, et krydret thailandsk køkken og fremragende muligheder for snorkling og dykning.

Turisterne strømmer til Phuket fra hele verden for at slappe af og opleve et malerisk eventyr.

Phuket har et enestående klima med varme og solrige dage året rundt. Monsun-sæsonen løber normalt fra midten af ​​maj til oktober. Forvent dog at det kun regner en eller to gange om dagen i denne periode.

Phuket er også let tilgængelig med ca. en times flyvning fra Bangkok.

Se også: hvad du kan opleve i Bangkok

Nedenfor giver vi vores bud på 10 top attraktioner og aktiviteter på Phuket med inspiration fra Platware.

 

1. Phukets længste strand – Patong Beach

Phukets længste strand var også engang den smukkeste, indtil udviklingen indenfor turisme gjorde den til et travlt knudepunkt for alverdens aktiviteter.

Du skal ikke forvente at kunne finde et roligt sted på Patong Beach. Dog finder du masser af muligheder for shopping og aktiviteter, der underholder dig dagen lang.

Mange feriesteder er beliggende langs strandvejen, og et af øens bedste hoteller, Amari Phuket, er placeret på et mindre bjerg med udsigt over havet.

 

 

Amari Phuket

Amari Phuket

 

2. Gå til Golden Sands ved Kata Beach

Kata Beach er en dejlig, buet bugt, der er omfavnet af frodige bakker. Selvom det stadig er et turistet område, er det mere fredeligt end Patong Beach med færre gadesælgere.

En lille ø ligger lige ud for kysten, og selve stranden er bred med blødt, hvidt sand og anstændige snorkelpletter, der er værd at opleve.

Hvis du er sulten, kan du få en papaya shake eller en snack ved en af ​​strandboderne, og større restauranter ligger inden for gåafstand.

I den sydlige ende af stranden ligger The Boathouse Phuket. Det er et luksus hotel, der som et af ​​de eneste feriesteder ligger helt ud til vandet.

Hvis du vil opleve et roligere stykke kystlinje, skal du tage sydpå til Kata Noi Beach.

 

3. Karon Beach – her ligger Phukets lækre hoteller

Ca. 15 minutter fra Patong Beach ligger Karon Beach. Det er en 3,5 kilometer lang strand med gyldent sand og safirblåt hav, der tiltrækker mange par og familier.

Når vejret er roligt, er det et smukt sted at tage en svømmetur, men når vinden pisker op, dunker store bølger over den vidt åbne kystlinje.

Restauranter og feriesteder er spredt ud over stranden langs den travle vej, og et par firestjernede feriesteder tilbyder direkte adgang til stranden.

F.eks. kan følgende nævnes: Beyond Resort Karon (kun for voksne) og luksusbungalows på det nærliggende Marina Phuket Resort i den sydlige ende af stranden.

I den nordlige ende har Centara Grand Beach Resort Phuket udsigt over kysten med tilhørende vandland.

Karon Beach

Karon Beach

 

4. Oplev fortiden i Phuket by

Phuket by ligger på øens sydøstlige kyst ved en malerisk bugt. Denne by myldrer af aktivitet takket være sine mange hoteller, restauranter, massagesaloner og andre turistattraktioner.

Arkitekturen er bygget med inspiration fra de kinesiske immigranter og en portugisisk æstetik. Det giver en interessant kontrast til de mere traditionelle thailandske stilarter set andre steder.

Tag en gåtur gennem gaderne i den gamle Phuket by med dens velbevarede kinesisk-portugisiske palæer og templer.

Andre ting du kan foretage dig i byen, inkluderer et besøg på Phuket Trickeye museum – et interaktivt 3D -kunstgalleri. Derudover kan du også besøge Jui Tui templet – et farverigt kinesisk tempel.

 

5. Oplev Island Boat Tours

Når du besøger Phuket, kan du nemt blive fristet til at slappe af på stranden under hele dit ophold. Men er du eventyrlysten, skal du gøre dig selv den tjeneste at opleve det fantastiske havlandskab omkring øen.

På østkysten kan nævnes: Maphrao, Nakha Yai og Nakha Noi. På sydspidsen skal Koh Kaeo, Racha Noi og Racha Yai opleves. Vest på skal du se lille Koh Poo ud for Hat Kata.

Planlagte ture er den bedste måde hvorpå du sikrer, at du ser alle højdepunkterne. Den ni timers guidede Phang Nga Bay-dagstur fra Phuket inkluderer et besøg på de karakteristiske “James Bond Rocks”.

Hvorimod den otte timer lange tur fra Phuket til Phi Phi Islands tager dig til Koh Phi Phi og den berømte Maya Bay-strand fra Leonardo DiCaprio filmen The Beach.

James Bond Rocks

James Bond Rocks

 

6. Dykning og snorkling ved Phuket

Farvandet omkring Phuket tilbyder nogle af de bedste steder du kan dykke og snorkle i Thailand.

Sigtbarheden er god, og vandtemperaturen varierer fra 26 til 30 grader. Udover farverige koraller og tropiske fisk kan du være heldig at se søheste, havskildpadder og hvalhajer.

Mange rejsende kommer til Thailand for at fuldføre deres dykkercertificering, fordi kurserne har en tendens til at være mere overkommelige her end i andre lande.

Nogle dykkeroperatører tager dig til Koh Phi Phi, en af ​​verdens smukkeste øer og andre maleriske steder.

Når du har fået din dykkercertificering, kan du overveje at besøge Similan Islands National Park. Dette område består af elleve ubeboede øer og er et berømt sted for dykkerentusiaster.

 

7. Besøg Big Buddha på Phuket

Phuket Big Buddha sidder på toppen af ​​Nakkerd-bakkerne mellem Kata og Chalong og er et af øens mest markante vartegn.

Spektakulære 360-graders udsigt byder dig velkommen på toppen, hvor dette 45 meter høje monument præsiderer.

Du kan tage en taxa eller tuk-tuk op ad den blæsende seks kilometer lange vej til bakketoppen. Dog kan du ikke undgå at bestige en stejl trappe til monumentet.

Hvis det er første gang du besøger Phuket, kan en tur som Amazing Phuket Island Guided Tour & Big Buddha være en god mulighed.

Denne fem timers tur tager dig til nogle af de bedste steder i Phuket. F.eks. travle Patong Beach, Karon-udsigtspunktet over Andamanhavet og Phukets største tempel, Wat Chalong.

Det sidste stop på turen er Big Buddha, hvor du har 45 minutter til at nyde udsigten og udforske omgivelserne.

Big Buddha

Big Buddha på Phuket

 

8. Besøg Phukets Authentic Rawai Village

Hvis du vil opleve en mere autentisk side af Phuket, kan du begive dig ud til denne lille landsby på øens østkyst. Her kan du få et glimt af Moken – en stamme af “havsigøjnere”.

De har rødder på Andaman og Nicobar øerne og er fast besluttede på deres egen tro og skik. Nogle bor ved havet, og andre vælger et semi-nomadisk liv på land.

Landsbyens mænd arbejder mest som fiskere og nogle gange også som guider til sejlture.

Selve Rawai har en lille fiskerihavn og en lille strand dækket med kokospalmer og fiskerbåde. Landsbyen er også kendt for sine skaldyrsmarkeder, hvor du kan købe dagens fangst.

 

9. Phukets smukkeste udsigt

Fra Karon Viewpoint kan du se udover Phukets smukkeste strande: Kata Noi, Kata Yai og Karon Beach.

Fra denne udsigt kan du hurtigt få øje på, hvad der gør denne ø så malerisk: smaragdbakker, blåt hav og bølgernes brus. Det er selvfølgelig også en af ​​øens mest fotograferede udsigter.

 

10. Wat Chalong

Wat Chalong er den største, mest populære og uden tvivl den smukkeste af alle Phukets 29 templer.

Det er dedikeret til to højt respekterede munke, Luang Pho Chaem og Luang Pho Chuang, og du kan se voksmodellerne af dem i naturlig størrelse samt andre figurer i udstillingshjemmet.

Når du vandrer gennem komplekset, skal du forsøge at bemærke de mange gyldne buddhaer i forskellige stillinger.

Sørg også for at klæde dig respektfuldt. Besøgende må ikke have sko på inde i templet, og kvinder skal tildække deres skuldre og knæ.