USA
Harzen

Peru har det hele! Oplev Machu Picchu og den frodige Amazonas-regnskov

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Viktors farmor

 

Kommer man kun én gang til Sydamerika i sit liv skal man tage til Peru. Her er alt det bedste af Sydamerika samlet på et sted. Tag med Viktors Farmor til de fantastiske Andes-bjerge, den imponerende Machu Picchu og den frodige Amazonas-regnskov.

 

Det perfekte rejsemål: Peru

For cirka 10 år siden blev der udnævnt 7 nye vidundere i verden. En stor del af dem lå i Latinamerika. Heriblandt finder du Inka-rigets glemte by, Machu Picchu, på kanten mellem Andesbjergene og Amazonas-regnskoven i Peru. Machu Picchus arkitektur er smukt indarbejdet i bjergene- og dét er et syn, man ikke bør gå glip af. Det er også et af de bedste eksempler på det, man nu kalder ”Land Art”.
Når Peru også på andre måder skiller sig ud som det perfekte rejsemål er det netop blandingen af flotte naturoplevelser, stemningen af ægte indiansk kultur og en spændende historie, der gør tricket.

 

Machu Picchu

Inka-lego: Næsten lige så fantastisk som pyramiderne

I Peru ligger byen Cuzco og Machu Picchu, som var centrum for Inka-kulturen. Riget omfattede 7000km fra nord til syd, med over 40.000 km vejnet ad de berømte inkaveje og stier, som bandt riget sammen. Dette var helt sikkert den mest betydningsfulde civilisation i Sydamerika, før spaniernes ankomst.
Næsten lige så fantastisk som de egyptiske pyramider er de store byggerier af soltempler og fæstningsværker fra inkaernes tid. For eksempel inkafæstningen Sacsayhuaman nær Cuzco, hvor kæmpestore tilhuggede sten i perfekt tilpassede 10-12-16- kantede former binder stenene sammen. Som de lokale så spøgefuldt kalder det: Inka-lego!

Du kan også opleve de berømte og over 2000 år gamle Nazca-linier nær byen Arequipa. Geometriske ”tegninger” i landskabet, hvis formål der endnu er usikkerhed omkring. Om det var religiøse årsager og et tegn til guderne i himlen er uklart. Imponerende er det i hvert fald at se fra luften.

 

Fugl, fisk og midt imellem

Netop himlen og bjergene var vigtige for inkaerne og de fortidige sydamerikanske kulturer. Derfor betragtes kondoren også som en hellig fugl. I Colca Canyon kan den ses svævende lige over hovedet ved en udflugt hertil. Undervejs vil man også møde ældgamle observatorier til inkaernes studier af himmelrummet. Her fik stjernetegnene naturligvis andre navne, end vi kender dem. Ikke Store Bjørn og Lille Bjørn – men for eksempel jaguaren og lamaen.

Lamaerne ses som fire forskellige arter i Peru: Den største, lamaen, bruges som trækdyr. Alpakaen som producent af kød og uld. Guanacoen og vicunãen er i dag mere eller mindre fredet – blandt andet på grund af spaniernes intensive jagt på deres fine uld, som på den tid var mere kostbart end guld.

 

Machu Pichu

Man bør heller ikke snyde sig selv for et par dages ophold i Amazonas-junglen. Der er mulighed for at se den sydamerikanske ”krokodille”: kaimanen. Med lidt held kan du finde et dovendyr, og med sikkerhed en række flotte fugle og sjove aber. I vandet er piranhaen, piratfisken, helt almindelig. Smid en kiks smidt i vandet og lok dem straks til. Legesyge kæmpeoddere kan også opleves omkring båden. Og så har Peru i øvrigt sit eget lille Mini-Galapagos ved øerne Islas Ballestas ud for Stillehavskysten.

Er man i det romantiske hjørne, er et besøg ved hovedstaden Limas Love Park kilde til inspiration. Her mødes unge og skuer forelskede udover Stillehavet.

Det tør altså siges, at Peru har det hele!

USA

Rejsetilbud

Drømmerejse til Grønland
Drømmerejse til Grønland
Se rejsetilbud
Langtidsrejse til Algarvekysten
Langtidsrejse til Algarvekysten
Se rejsetilbud
Rejse til Peloponnes
Rejse til Peloponnes & Skønne Tolo
Se rejsetilbud

I samme kategori

alicante
Italien
Disneyland Paris
Salzburgerland

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)