Aarhus byder på et væld af aktiviteter og seværdigheder for børn, som med garanti vil vække begejstring. Flere af dem er desuden gratis. Oplev hvordan de levede i gamle dage, udforsk natur- og lægevidenskaben og mærk suset i maven i en karrusel. Læs med her og se, hvad I kan lave i Aarhus, når børnene er med.

Gratis aktiviteter for børn i Aarhus


Botanisk have


Den første gratis seværdighed i byen, som vi vil præsentere jer for, er den velbesøgte Botanisk have. Og at det er et sted, hvor Aarhusianerne ynder at mødes, forstår vi godt. I Væksthusene i Botanisk Have er der rig mulighed for at blive klogere på planternes oprindelse, og I kan komme helt tæt på naturen.

I Tropehuset kan I få varmen og opleve farverige sommerfugle og tropiske planter, der leder tankerne hen på varme himmelstrøg. Tag på opdagelse på de smalle stier mellem kødædende planter og høje træer. I kan klatre op til toppen og få en smuk udsigt til blomster og eksotiske planter i massevis.

 

Botanisk have i Aarhus

 

Marselisborg Dyrehave


Holder I af at være sammen med ungerne i det fri? Så besøg Marselisborg Dyrehave, der er en gratis seværdighed for hele familien. Her kommer I helt tæt på dådyr, hjorte, vildsvin og ikke mindst ænder, der svømmer rundt i de skønne søer. 

Man må gerne fodre dyrene med æbler og gulerødder, så husk at købe et par poser med på vejen derud. Børnene elsker at gå og fodre dyrene og at komme helt tæt på dem. Der er flere bænke, hvor I kan nyde den medbragte picnickurv. Når I alligevel er i denne del af byen, så læg lige vejen forbi det nærliggende Marselisborg Slot, som er Dronningens sommer- og juleresidens.

 

Marselisborg Dyrehave

 

Dokk 1 i Aarhus


Dokk 1 er et imponerende bygningsværk ved havnen i Århus. Det er et indbydende fristed, som både er et bibliotek og et kulturelt samlingssted. Der er mange mindre oaser og kroge, hvor folk kan mødes, der er spændende legemiljøer og arrangementer for både børn og voksne.

Derudover er der udenfor, omkring hele bygningen, spændende og udfordrende legemiljøer for børnene, så I kan sagtens få en formiddag til at gå i og omkring Dokk 1. Og det bedste af det hele: Det er gratis.

 

Dokk 1 Aarhus - oplev aarhus med børn

 

Seværdigheder for børn i Aarhus – med entré


Den Gamle By i Aarhus


Én af de mest kendte seværdigheder i Aarhus er Den Gamle By. I den charmerende by træder I ind i en sand tidslomme, og I kan opleve, hvordan det var at leve i bl.a. 1800-tallet og 1927. I kan også gå rundt i en hel bydel, der består af lejligheder, butikker, baggårde og værksteder fra 1970’erne.

For at gøre oplevelsen endnu mere virkelig, er personalet i Den Gamle By selvfølgelig trukket i gamle klæder og arbejder efter gamle metoder for at man kan få et indtryk af, hvordan det var at bo i Danmark ”i gamle dage”. I kan sagtens få en hel dag til at gå her, og især i juletiden er Den Gamle By så fantastisk charmerende.

I kan desuden gøre en god handel i en af de mange hyggelige butikker, tage en tur med hestevognen eller nyde en varm kop kakao eller småkage på Traktørstedet.

 

Den Gamle By Aarhus

 

Tivoli Friheden – den perfekte oplevelse i Aarhus med børn


Tivoli Friheden er samlingsstedet i Smilets By. Der er her, unge og gamle samles til hyggelige timer, sjov og leg. Det er en forlystelsespark for hele familien nær centrum med 40 forlystelser og boder. Der er selvfølgelig også en masse restauranter og isboder, men der er også grill til rådighed samt stort bænkeområde, så I selv kan medbringe jeres picnickurv og grille ved søen. Imens ungerne venter på, at maden bliver færdig, kan de lege på den store legeplads ved siden af, hoppe i vandcyklerne eller prøve den udendørs forhindringsbane.

Hver fredag er der – ligesom vi kender det fra Tivoli i København – Fed Fredag med koncertoptræden. Ligesom i andre forlystelsesparker kan I nøjes med kun at betale entré, og dermed få adgang til parkens område, legeplads osv., eller I kan købe turbånd eller enkelte billetter til forlystelserne, afhængigt af hvad I har lyst til.

 

Tivoli Friheden Aarhus med børn

 

Steno Museet i Aarhus


Har du en videbegærlig lille krudtugle med dig til Smilets By, så vil Steno Museet helt sikkert være et hit! På Steno Museet kan I gå på opdagelse i naturvidenskabernes og lægevidenskabens fascinerende udvikling. Det hele starter ved Foucaults store pendul i forhallen.

Der er Fuldmåneaften hver måned i Planetariet, og hver weekend kl. 12 og kl. 14 kan man se og høre om den aktuelle stjernehimmel. Og i ferierne er der altid masser af sjove aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Desuden er der i Den medicinske urtehave fascinerende planter og duftende krydderurter. Lige nu kan I blive klogere ved at besøge de spændende udstillinger Astroteket, Gentests og tandbørster, Kære krop Svære Krop, Det nysgerrige menneske, Epidemier, Ægløsninger, Videnskab er lidenskab samt Verdensbilleder.

 

Steno museet i Aarhus med børn

 

Overnatning i Aarhus


Mangler I et sted at overnatte på ferien i Aarhus? Så vil vi anbefale jer at overnatte hos Aarhus Camping. Aarhus Camping er en charmerende campingplads få kilometer fra Aarhus centrum, hvor I nemt og hurtigt kan komme ind til byen med offentlig transport.

I kan både bo i hytte med eget køkken, bad og toilet, i jeres egen campingvogn, autocamper eller telt. Selvom pladsen både ligger tæt på byen og tæt på motorvejen, så er den placeret naturskønt i Lisbjerg Skov. Så her får I altså mulighed for en storbyferie, hvor I samtidig kan overnatte i naturskønne og rolige omgivelser.