Når den danske sommer er grå, våd og blæsende, kan det være fristende at drømme sig mod sydligere himmelstrøg. Dét gør vi også. Vi drømmer os især hen til disse 10 populære oversøiske rejsemål, der aldrig skuffer.

Så mens du venter på, at den store verden åbner efter Coronakrisen, så drøm dig hen til disse topscorere, når det gælder popularitet blandt os turister.

Bali, Indonesien


Indonesiske Bali er noget af det mest idylliske, vi kan komme i tanke om, når vi drømmer os hen til oversøiske rejsemål. Øen med de mange vulkanske klipper og risterasser har både et vildt natteliv i Kuta og meditativ stemning i Ubud. På Bali kan du dase på paradisiske strande, bade i smukke vandfald og bestige vulkaner.

Læs mere om Bali her

Bali

Phuket, Thailand


Phuket er en ø i det sydlige Thailand. Den tjente tidligere primært penge på tin- og gummiproduktion, men i dag er turismen den største indtægtskilde. Phuket lokker turisterne til med hvide sandstrande, buddhistiske templer og et stort akvarium. 

oversøiske rejsemål

Marrakech, Marokko


Marrakech i Marokko byder på spændende arabisk atmosfære. Besøg de snævre souk’er (markeder, red.), paladser og tagterrasser. Byen er en labyrint af smalle stræder med keramikfade, tæpper og pyramider af krydderier. Får man nok af storbyen, er bjergene udenfor også et besøg værd. 

oversøiske rejsemål

Dubai, Forenede Arabiske Emirater


I takt med at olieindustrien blev større og større i løbet af 70’erne og 80’erne, voksede Dubai frem i ørkenen. Det er i dag en millionby med skyskrabere og en imponerende havnefront. Af de oversøiske rejsemål på denne liste er Dubai nok det mest ekstravagante. Der er ikke sparet på noget i Dubai.

Læs mere om Dubai her

Dubai

Siem Reap, Cambodia


Verdens største religiøse komplekser ligger i byen Siem Reap i Cambodia – landet med den triste forhistorie. I 1970’erne første Pol Pots regime til, at flere millioner indbyggere mistede livet. Siem Reap er bedst kendt for det ældgamle Angkor Wat-tempel, som mange turister tager til for at opleve ved solopgang.

oversøiske rejsemål

New York City, USA


‘The Big Apple’ er nummer 6 på listen over de oversøiske rejsemål, der bør være en del af din bucket list. Den enorme storby har flere seværdigheder, end de fleste andre byer kan bryste sig af og kan næppe nås på et enkelt besøg. Central Park, Frihedsgudinden, Empire State Building, Times Square og 9/11 Memorial er bare nogle af de mange kendte seværdigheder.

Læs mere om New York her

New York

Jamaica


Er saltet fisk, ackee og brødfrugt en menu, der frister? Så skal du forbi listens nummer 7, nemlig Jamaica. På den caribiske øgruppe er også indehaver af flere verdenskendte strande, bl.a. klippeudspringet Negril Cliffs. 

oversøiske rejsemål

Hanoi, Vietnam


Hanoi – hovedstad i Vietnam og listens nummer 8 – er et miks af asiatisk og fransk stil, og det skinner igennem både i køkkenet og i gadebilledet. 

Når du er i Hanoi er det et must også at tage til Halong Bay, der er et af de smukkeste naturlandskaber i verden og Vietnams største turistattraktion. Det er 3000 kalkstensøer drysset med let hånd ud over hele Halong Bugten.

Læs mere om Hanoi her

oversøiske rejsemål

Tokyo, Japan


Tokyo er verdens største by og Japans hovedstad. Den er hjemsted for et kejserpalads, et enormt finanskvarter, popkultur, traditioner og over 13 millioner indbyggere. Nutidens Tokyo er et sammensurium af tidsaldre med ældgamle traditioner og moderne japansk storbyliv.

Læs mere om Tokyo her

oversøiske rejsemål

Playa del Carmen, Mexico


Playa del Carmen finder du på Mexicos Yucatan-halvø, omkring 65 km syd for Cancun. Tidligere var det en søvnig fiskerlandsby, men i dag er de hvide strande overtaget af surfere og turister. Den ligger ved Det Caribiske Hav, og dens vigtigste indtægt er i dag turismen.

oversøiske rejsemål