Rejs til Grønland – oplev særlige overnatningsmuligheder

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Greenland Travel.

 

Når du hører om Grønland, tænker du måske over, om der stadig findes igloer. Svaret er ja, det gør der faktisk. Endda igloer som du har mulighed for at overnatte i som turist. Dog findes der også mange andre overnatningsmuligheder i Grønland, som vi vil komme omkring herunder.

Størstedelen af de turister, der rejser til Grønland, vælger at indkvartere sig i lodges eller på hotel. Men Grønland tilbyder også andre særlige overnatningsmuligheder, som er værd at overveje for de eventyrlystne globetrottere.

 

Overnat i en traditionel iglo

I Ilulissat har du mulighed for at overnatte i en iglo bygget af sne og is. Du vil blive kørt ud i fjeldet på en snescooter, og efterfølgende vil du blive præsenteret for din iglo. Flere igloer danner tilsammen en mindre lejr, og et stenkast derfra er også placeret en hytte, hvor måltiderne kan indtages i selskab med de øvrige indkvarterede. Vær dog opmærksom på, at overnatning i en traditionel iglo kun kan lade sig gøre om vinteren.

 

overnatningsmuligheder Grønland

 

Sov i en moderne iglo

Du tænker nok med det samme, hvad en moderne iglo er? En moderne iglo består af aluminium, og indenfor vil du blive mødt med moderne faciliteter, som du kender fra et hotelværelse. Denne form for iglo kan afprøves i perioden fra maj til oktober.

 

Overnat på Indlandsisen

Camp Ice Cap er for dig, der ønsker at prøve kræfter med den helt øde natur – du vil kunne se is, så langt øjet rækker. Det er en camp beliggende på Indlandsisen, hvor overnatning foregår i ekspeditionstelte og med ekspeditionssoveposer. Til fods ligger campen et par timer fra kanten af isen.

 

Prøv overnatning i lodges

Der er to muligheder for at overnatte i lodges. Den første omfatter Glacier Lodge Eqi, der er en camp bestående af 15 hytter, hvorfra du vil kunne indtage en malerisk udsigt til gletsjere. Sidder du på hyttens terrasse, vil du kunne opleve noget helt unikt – nemlig lyden af tonsvis tunge stykker is, der brækker af de store gletsjere.

Alternativt kan du også opleve Ilimanaq Lodge, som ligeledes består af 15 hytter. Det særlige ved denne camp er, at hytterne er bygget på klipper. Herfra har du en betagende udsigt til havet, hvor der er mulighed for at spotte både hvaler og sæler.

 

overnatningsmuligheder Grønland

 

Overnat på havet

Endnu en særlig overnatningsmulighed inkluderer overnatning på kystskibet MS Sarfaq Ittuk. Skibet sejler langs store isfjelde og gletsjere og forbinder de små kystbyer. Herfra kan du ligeledes se nordlyset på en klar himmel om aftenen, og der er også mulighed for at se de mange kystbyer, som skibet sejler til, fra rælingen.

 

Sov i en fangsthytte

Hvis du længe har drømt om at komme på en hundeslædeekspedition, er denne tur noget for dig. Om dagen skal du køre på hundeslæde, og om aftenen skal du overnatte i fangsthytter – muligvis med andre overnattende. Hytterne er beliggende i ødemarken, hvorfra du kun kan se grønlandske fjelde og sne. Hvis du er heldig at opleve en flot klar nattehimmel, vil der være mulighed for at opleve nordlyset.

Rejsetilbud

I samme kategori

Grønland
Hoteleventyr
Grønlandshunden
julemanden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)