Portugal, der har lidt over 10 millioner indbyggere, er et oplagt valg, når man leder efter en god sydeuropæisk feriedestination. Det nordlige Portugal er præget af bjergområder og kuperet terræn, mens landskabet længere sydpå er præget af bakker og sletter. De to forskellige typer af landskaber er adskilt af floden Tejo, der løber fra Spanien i øst mod Atlanterhavet i vest. Og så er der jo hele Portugals lange kyst, der er en helt historie for sig, når det gælder skønne feriedestinationer! Det er derfor ikke svært at finde overnatning i Portugal med alle de skønne destinationer.

Vi har fundet de bedste portugisiske rejsemål, så du kan udvælge din favorit og få booket din næste ferie! Læs med her.

 

Algarve

Algarve

 

Algarve – Farmhouse of the Palms

Når det gælder overnatning i Portugal, så besøg dette boutique B&B. Det ligger i en gammel olivenoliefabrik nær den lille bjergby Sâo Brás de Alportel. Bygningerne er blevet renoveret over fem år og ligger på en bakke med udsigt til det grønne Algarve-landskab. I dette B&B findes der syv suiter fordelt i fire huse med hvide vægge, højt til loftet, gulve med håndlavede terrakottafliser og private terrasser. Omkring disse huse ligger en central gårdhave med vandfontæne og stort mosaikbassin, terrasser og have med liggestole og en seng som hænger i et gammelt egetræ.

 

Algarve – Companhia das Culturas

Al maden, der serveres her, stammer fra gode råvarer. Lige fra kyllingerne, der anvendes til det frugt og grønt, der kommer fra gode køkkenhave. Lige uden for byen Castro Marim har dette stilfulde men minimalistiske sted et vidunderligt tyrkisk bad, hvor gæsterne kan dampe og bage og springe ned i en struktur, der afspejler den mauriske besættelse og indflydelse i Portugal.

 

Algarve – Morgado do Quintão

Disse landhuse ligger i en gammel landejendom, hvis ejere forsøger at genoplive Algarve-vintraditionen, som mistede sin funktion, da jorden blev overgivet til turistudvikling. Der er skønne skyggesteder under oliven- og mandeltræerne. Landhusene ligger fem minutters kørsel fra byen Silves, som er kendt for det mauriske slot.

 

Algarve – The Beekeepers

Dette sted tilbyder rustikke gæsteværelser nær den dejlige by Castro Marim. På stedet findes der fælles køkken, funky små soveværelser, hytter og tippier til mere solide strukturerer. Det ligger ved en prisvindende biodynamisk gård med oliven-, johannesbrød- og frugttræer. Ideen med stedet er, at gæsterne skal omfavne miljøet, og det skal føles som om, at man er en del af et kollektiv. Dette sker med blandt andet yogakurser, cykelture, fuglekiggeri og kunstneriske aktiviteter. The Beepeekers er essentielt for enkeltpersoner, som fx ønsker at udvide sin horisont, når det gælder overnatning i Portugal.

 

Overnatning i Portugal

Casa Brava

 

Algarve – Casa Brava

Dette B&B ligger tæt på byen Loulé og er en renoveret gammel bondegård. Der er tre værelser, som tidligere var svinestalde og æselstalde. Grunden er krydret med jordbærtræer, johannes- og oliventræer. Via cykel- og vandrestier kan man nyde stranden ved Algarve-kysten.

 

Alentejo – Quinta do Barranco da Estrada

Ejerne kalder selv dette sted for paradiset i Portugal. Stedet har prisvindende grønne målsætninger. Der er ingen aircondition, men væggene er tykke, og overhængende tage holder varmen ude om sommeren og giver varme om vinteren. Svømning, kanosejlads (kanoer og paddleboards er inkluderet i prisen) og fiskeri er til rådighed. Værelserne er højloftede, traditionelt møblerede, og de fleste har udendørs opholdsområde.

 

Alentejo – Herdade do Sobroso

Dette landsted og vingård ligger på 16 hektar agerjord og korkegeskove nær Alqueva-dæmningen og Guadiana-floden. Der serveres bl.a. fantastiske vine, syltetøj, honning, olivenolie, eddike og økologiske delikatesser. Maden er rustik, og der anvendes egne produkter, inklusiv egne opdrættede vildsvin.

 

Alentejo – Aldeia de São Gregório

Ved foden af bjergene og omringet af vinmarker finder man en hvidkalket landsby nemlig São Gregório. Her er en klynge af traditionelle hytter – blot renoveret for at give en smag af det gamle Alentejo, men med moderne bekvemmeligheder. Der er en swimmingpool, og måltider kan serveres i den centrale gårdhave. Vingårdbesøg, vinsmagning, vandreture, cykling og fuglekiggeri er alt sammen tilgængeligt lige uden for døren.

 

Overnatning i Portugal

 

Wider Lisbon area – Vila Galé Ericeira

På kanten af ​​Atlanterhavet i landsbyen Ericeira har dette traditionelle gamle portugisiske hotel 202 værelser: Fire typer – nogle med havudsigt og altaner. Der er mange forskellige aktiviteter på stedet som fx massagerum, sauna, tyrkisk bad og fitnesscenter.

 

Wider Lisbon area – Feel Viana

Feel Viana er bygget i fyrreskoven, der fører videre til Cabedelo-stranden og er et hotel for de aktive. Der er indendørs og udendørs pools, og gæsterne kan lære at surfe, windsurfe, kitesurf, paddleboarde, wakeboarde og cykle. Der er endda en lille skatepark. Hotellet er beklædt med træ, så det smelter ind i landskabet.

 

Wider Lisbon area – YMCA Camp Alambre Bungalows

Enkelt indrettede træbungalowes med køkken og aircondition lejes i YMCA-lejren midt i naturparken Arrábida. Dette skønne sted ligger kun 40 minutters kørsel fra Lissabon. Der er mulighed for klatring, rappelling og vandreture. Der er 10 minutters kørsel til den hvide sandstrand ved Pontinho do Arrabida.

 

Overnatning i Portugal

Salvaterra Country House and Spa

 

Central – Salvaterra Country House and Spa

Dette grønne sted er bygget med organiske materialer og ligger kun 40 minutter fra Lissabon i hjertet af Ribatejo – landbrugets hjerteområde. Landstedet har vidunderlige tropiske haver med mere end 185 botaniske arter, og hvert af de 4 værelser har sin egen grønne terrasse. Her finder du altså bogstaveligt talt en grøn overnatning i Portugal.

 

Central – Luz Houses

Dette boutique hotel ligger i landsbyen Fátima. Nybyggede huse og renoverede hytter klynger sig omkring ”moderhuset” med både bar og lounge samt en lille købmand. Regnvandet genbruges, solpaneler varmer vandet op, og der bruges belysning med lavt forbrug. Bæredygtighed er mottoet her. Haven har skønne frugt- og oliventræer.

 

Central – Cooking and Nature Emotional Hotel

The Emotional Hotel har 12 værelser, og The Nest har 8 værelser og 2 lejligheder. Disse to steder ligger 200 meter fra hinanden og har mellem sig olivenlunde. Ideen er, at måltiderne tilberedes og deles ved hjælp af en masse produkter dyrket i haven mellem de to steder.

 

Central – Casa da Cisterna

Dette sted findes i den historiske landsby Castelo Rodrigo og er omgivet af gamle mure. Det beskrives som en luksusejerlejlighed i landlig stil. Der er 9 værelser og 2 suiter. Alle varierer i indretning og stil. Alle er dog omgivet af en lille terrasse, og der er en fælles udendørs pool med fantastisk udsigt. Landsbyen er desuden hjemsted for ruinerne af paladset Cristóvao de Moura.

 

Central – Cerca Design House

Denne herregård er fra det 17. århundrede og fremstår med moderne interiør. Det ligger i en dal i Serra da Estrela-området. Middelalderlige slotte og vandreture er alle inden for rækkevidde. Den nærliggende lille by Fundão er hjemsted for Parque do Convento med mountainbikecenter, picnicområder og legepladser. Der er 15 værelser og 4 villaer. Der er desuden en lille udendørs pool og en indendørs jacuzzi.

 

Casa no Castanheiro

Casa no Castanheiro

 

North – Casa no Castanheiro

Casa no Castanheiro er en konstruktion bygget af træ og kork med udsigt over en dal nær landsbyen Valeflor. Det er bygget under et kastanjetræ på et dæk under grenene. Rummene er 25 kvadratmeter og er smarte og enkelt designet. De har desuden aircondition, komfur, køleskab, pejs og Wi-Fi på værelserne.

 

North – Quinta de la Rosa

Quinta de la Rosa ligger nær byen Pinhão og er producent af premium vine, olivenolie og eddike. Stedet har 23 værelser spredt over ejendommen, hvoraf nogle udfolder sig med terrasser. Vinture og smagsprøver samt guidede gåture i vingårde er tilgængelige, og hvert år er Quinta de la Rosa vært for La Rosa-bakkeudfordringen, hvor folk svømmer over Douro og klatrer op ad bakken på den modsatte bred.

 

North – Hotel Casas Novas

Casas Novas er et landligt hotel med spa og ligger i en barok herregård fra det 18. århundrede. Der er 27 værelser samt indendørs og udendørs pools, fitnesscenter, tennisbane og legeplads. Cirka 1,5 times kørsel nordøst for Porto ligger det mellem 2 nationalparker.

Denne artikel er lavet med inspiration fra The Guardian.