Nordtyskland er en oplagt rejsedestination, hvis du er på udkig efter en ferie tæt på Danmark. Det tager nemlig ikke meget mere end et par timer at køre dertil, men til gengæld kan du få oplevelser i Nordtyskland, som du ikke kan få nogle andre steder.  

Du kan for eksempel udforske de hippe bykvarterer med alt fra secondhand-shopping til økologiske surdejsboller, dyrke mere eller mindre ekstrem ekstremsport i Harzens bjerge eller lege prinsesse i nogle af de mange slotte og borge.  

De Nordtyske byer er oplagte til en forlænget weekend, men du kan også sagtens bruge flere dage i de spændende områder. Oplevelser i Nordtyskland er der nemlig masser af, og du kommer derfor med garanti ikke til at kede dig! 

Her har vi samlet nogle af de allerbedste oplevelser i Nordtyskland fra Hamborg, Lübeck og Harzen. Så er det bare om at pakke kufferterne og komme afsted. Med de mange forskellige muligheder kan du nemlig få alle dine feriebehov opfyldt inden for ganske få dage.  

Hamborg: “Det nye Berlin” 


Vil du fylde dig selv med oplevelser i Nordtyskland, er Hamborg et oplagt valg. Faktisk går Hamborg for tiden under navnet “Det nye Berlin”. Det er ikke svært at forstå, når man ser, hvad Hamborg har at byde på inden for secondhand-shopping, gastronomi og ekspressionistisk kunst.   

Hamborg er let at komme til med fly og tog. Bevæger du dig rundt i byens gader, vil du støde på et væld af forskelligartede kvarterer og oplevelser. Hvis du vil mærke storbyens puls over en forlænget weekend, er Hamborg én af de mest oplagte oplevelser i Nordtyskland.  

Er du glad for shopping, byder Hamborg på alt, hvad du har brug for. Her kan du nemlig handle i nogle af de største modehuse som Louis Vuitton og Giorgio Armani, men du har også mulighed for at bevæge dig ind i arbejderkvarteret Schanzenviertel. Her finder du alt inden for hip bykultur lige fra øko-trip til gamle vinyler.  

Ønsker du at udforske de mest spændende oplevelser i Nordtyskland, skylder du dig selv et besøg på Kunsthalle Hamburg. Her finder du alverdens særudstillinger, som du kan tjekke ud på internettet på forhånd. Er du blevet udmattet efter dit kunstkiggeri, kan du rykke op til den moderne restaurant ´The Cube´, hvor du kan nyde udsigten over Alster-søen.  Læs mere om seværdigheder i Hamborg.

Hamborg

Lübeck – marcipan, kirker og hyggelige baggårde 


Lübeck har en lang historie som en af Nordtysklands vigtigste havne. Byen er nemlig placeret både ved Travefloden og Østersøen, og den er dermed en oplagt handelsdestination. Når det gælder oplevelser i Nordtyskland, har Lübeck masser at byde på. Blandt andet byens vartegn Holstentor eller det europæiske Hansemuseum.  

Hvis du har en veludviklet sød tand, er Lübeck en by, som du bestemt ikke må gå glip af. Lübeck er nemlig kendt for sin marcipan, og marcipan-butikkerne ligger derfor strøet ud over hele byen. Her kan du finde marcipan i alle former og farver, hvilket bestemt vil give dig oplevelser i Nordtyskland, som du ikke kan få nogle andre steder.  

Lübeck tilbyder desuden smuk arkitektur og kirkebygninger i overflod. Blandt andet har du mulighed for at udforske Lübeck Domkirke, som er byens længste kirke (men ikke den højeste!). Herudover ligger Marienkirken i Lübeck, som har verdensrekorden, når det gælder højeste murstenshvælvinger – nemlig hele 38,5 meter.  

Foruden disse store Lübeck-oplevelser i Nordtyskland byder byen også på en masse små finurligheder, som du kan opleve, hvis du udforsker byen til fods. Dette gælder for eksempel de mange smukke baggårde, Theater Figuren Museum og Buddenbrookhaus. Med en sølle afstand på 80 kilometer fra den danske grænse er Lübeck den oplagte by til et weekendophold eller et stop på din videre rejse.  

Oplevelser i Nordtyskland

Harzen: En bjergkæde med natur og historie 


Harzen er en bjergkæde i Tysklands centrale højland. Området ligger mellem Elbe og Weser-floderne og er moderland for en række smukke landsbyer og byer. Området befinder sig blot få timer fra den dansk-tyske grænse, og med de mange oplevelser i Nordtyskland er det ikke svært at forstå, at Harzen er en populær feriedestination.  

Læs mere om en ferie i Harzen her:

Harzen er blandt andet kendt for byerne Goslar, Osterode, Quedlinburg og Wernigerode. Dog er der ligeledes et væld af mere ukendte byer, som du kan kaste dig over. Er du til bjerge, bindingsværkshuse og historie, så giver Harzen dig alle de oplevelser i Nordtyskland, som du har brug for! 

En klassisk ferieaktivitet er at besøge en drypstenshule. Hvis dette er noget, som du kan tænke dig, står Harzen klar til at opfylde dit ønske. Der er nemlig flere fantastiske drypstenshuler blandt andet i Einhornhöhle og Iberger Topfsteinhöhle.  

Er du interesseret i konger og dronninger, borge og slotte, ja så er Harzen ligeledes oplagt, når det gælder oplevelser i Nordtyskland. Gennem historien har der nemlig været mange hundrede borge i området, og mange af disse består endnu. Derfor er det bare om at pakke rygsækken og drage på en ridderlig udflugt! 

Harzen, oplevelser i Nordtyskland