Oplev Grønland: Landet med barske naturkrafter og stærke traditioner

Artiklen er skrevet i samarbejde med Greenland Travel.

 

Tag på en til uforglemmelig rejse og oplev Grønland, der er et land præget af de ekstreme arktiske vejr- og naturkrafter. Dette har derfor igennem årtusinder sat sit aftryk på sproget, kulturen og samfundsforholdene. Grønlands indbyggere er kommet til igennem indvandring – en indvandring der er sket i bølger for mange tusinde år siden. Inuit er kommet til fra vest, og europæisk indvandring er sket fra øst.

For omkring 4500 år siden kom de første inuit til Grønland, og Dorset-kulturen fulgte for omkring cirka 2500 år siden. Store dele af den nuværende grønlandske befolkning er efterkommere af Thule-kulturen, som kom til landet for ca. 1000-1100 år siden.

Når du rejser til Grønland kan du glæde dig til en tur med fokus på historie, kultur og skøn natur.

 

Inuitkultur i Grønland

Oplev Grønland på en rejse hvor du vil få et indblik i den fascinerende grønlandske kultur. Samtidig vil du også blive mødt af en varm og imødekommende befolkning. Grønlands historiske rødder er baseret på en blanding af forskellige folkeslags tilpasning til livet i Arktis gennem mange tusind år.

 

Befolkningen i Grønland

Den dag i dag bor der cirka 56.500 mennesker i Grønland, og cirka 48.000 af dem er fordelt over 16 byer. Cirka 89 % af befolkningen er født i Grønland, mens 11 % er tilflyttere. Sidstnævnte er typisk tilflyttede danskere og udenlandske statsborgere. Ca. 90 % af Grønlands befolkning bor på syd- og vestkysten fra Nanortalik i Syd til Upernavik mod nord. Grønlands hovedstad er Nuuk med ca. 17.000 indbyggere.

 

Oplev Grønlands

 

Det grønlandske sprog

Grønland hedder Kalaallit Nunaat på grønlandsk, hvilket betyder grønlændernes land, og Inuit Nunaat betyder Menneskenes Land. Modersmålet i Grønland er grønlandsk med dansk som andet sprog. Grønlandsk (Kalaallisut) er nært beslægtet med de sprog, der tales af Inuit i Canada og særligt i Alaska. I Grønland finder du tre hoveddialekter – én i nord, én i øst og endelig den vestgrønlandske, der danner basis for den grønlandske retskrivning.

I turistbranchen taler mange dansk eller engelsk – det er dog ikke en selvfølge. Men frygt ikke. Man kommer rigtig langt med fagter, armbevægelser og et sødt smil.

 

Hvad kan du opleve i Grønland?

Det daglige liv

Lige meget hvor du befinder dig i Grønland, vil du kunne se, at den traditionelle fangerkultur lever side om side med et topmoderne samfund. Især i mindre byer vil du kunne fornemme, hvad det betyder at bo i pagt med naturen i et lille isoleret samfund. Her kan du opleve at se hundeslæderne stå klar til vinterens komme, se fisk der tørres på stativer og fangerredskaber stå klar til fiskeri og jagt.

 

Hundeslæde

Når man har sagt Grønland, har man også automatisk sagt hundeslæde. Vælger du at køre hundeslæde i Grønland, vil du blive hjulpet af en lokal kusk, som kender sine hunde området indgående. Da Grønland ikke er præget af turister, vil du ikke blive mødt af et turistbureau men derimod indbyggere, som står klar til at hjælpe dig.

 

Grønland

 

Kaffemik

Du kan tage til kaffemik hos en lokal familie, når du er i Grønland. Dette er en særlig tradition, hvor man holder åbent hus, og så kan man få kaffe og kage. Specielt sidstnævnte er der ikke sparet på. Dette er en god måde som rejsende at komme i kontakt med de lokale på.

 

Gudstjeneste og kristendommen

Kristendommen er Grønlands hovedreligion, og i alle byer vil du kunne finde en kirke. Som i Danmark er der gudstjeneste om søndagen. Arrangementer som dåb, bryllup og konfirmation har som regel åbne døre, så alle kan komme ind og iagttage arrangementet i kirken.

 

Grønlands nationaldag – 21. juni

Er du i Grønland den 21. juni, kan du glæde dig til en stor festdag! Nationaldagen fejres i hele Grønland, ved at grønlænderne iklæder sig nationaldragt og går parade. Oplev Grønland og den autentiske kultur når der mange steder er åbent hus med grønlandsk buffet.

 

Oplev Grønlands

Rejsetilbud

I samme kategori

Grønland
Hoteleventyr
Grønlandshunden
julemanden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Kør-selv ferie

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)