Oplev Færøerne, hvis du er vild med naturen. Færøerne byder nemlig både på hav, klipper og vilde dyr. Temperaturerne på øen holder sig pænt jævne hele året rundt. Uanset hvornår du rejser, er det derfor bare om at snøre vandrestøvlerne og bevæge dig ud i det fri. Vær dog opmærksom på at vejrskifte kan ske fra det ene øjeblik til det andet! 

Færøerne består af 18 øer af vulkansk oprindelse. Øerne ligger i den nordlige del af Atlanterhavet og adskilles af smalle sunde og fjorde. Befolkningstallet ligger lige under de 50.000, men på trods af det lave indbyggertal emmer øgruppen af kultur og traditioner – med en snert af modernitet naturligvis! 

På overfladen er Færøerne måske mest ærefrygtindgydende og storslået natur. Dog skal du ikke grave dybt for at komme tættere på den særlige kultur. For eksempel kan du besøge hovedstaden, Thorshavn, som er fyldt med hyggelige butikker og restauranter. Her får storby lov til at møde natur på helt enestående vis. 

Hvis du er vild med mad så oplev Færøerne. Her er det nemlig muligt at nørde nogle af de gamle teknikker. Disse metoder holder færingerne nemlig fast i, fordi det giver maden en karakteristisk smag. Et besøg på Færøerne vil med garanti åbne op for smage, som du aldrig har prøvet før.  

Oplev Færøerne

Seværdigheder på Færøerne 

Kirkjubøur for de historieglade 


Hvis du interesserer dig for historie, er Kirkjubøur bestemt et besøg værd. Gennem middelalderen var denne bygde nemlig bispesæde. Bygden ligger på Færøerne største ø, Streymoys, sydvestkyst, og i dag bor der omkring 80 mennesker i Kirkjubøur. Denne oplevelse giver dig blandt andet mulighed for at stifte bekendtskab med verdens ældste, stadig beboede træhuse, Roykstovan, som kan dateres til cirka år 1050.  

Mykines – fugleparadiset 


Oplev Færøerne med en tur på den vestlige ø Mykines. Mykines kaldes også Fugleparadiset, blandt andet fordi øen er det eneste sted, hvor sulen yngler. Foruden den store sul, har du her på øen også mulighed for at se søpapegøjerne. Når du er færdig med din vandretur, kan du tage et tiltrængt hvil i Mykines by.  

De færøske får  


Det er måske en smule strengt at betegne fårene som en seværdighed. Ikke desto mindre kan vi ikke komme udenom, at du blive nødt til at se fårene for at få den fulde oplevelse af Færøerne. Fårene græsser frit på øerne, hvor de bevæger sig rundt på de stejle klippeskrænter. Færøerne og får hænger uløseligt sammen. Vil du opleve Færøerne på ægte vis, gælder det altså om at opleve fårene.  

Læs her om Oplevelser på Island

Oplev Færøerne

Thorshavn 


Thorshavn er den Færøske hovedstad, som du finder på sydspidsen af hovedøen Streymoy. Byen er beliggende ved havet, hvilket giver garanti for flotte udsigter, men udsigterne er ikke det eneste Thorshavn kan bryste sig af. Blandt velbevarede, gamle huse finder du nemlig et væld af restauranter, caféer og butikker. Der er altså nok at gå på opdagelse i, hvis du beslutter dig for at besøge færingernes hovedstad.  

Foruden de hyggelige småbutikker byder Thorshavn på både kunst, kultur og finere madlavning. På trods af hovedstadens kun 19.165 indbyggere kommer du altså ikke til at mangle noget, da byen både byder på stærke traditioner og moderne indslag. Oplev Færøerne – her er det umuligt at komme udenom Thorshavn. Med græs på tagene og snoede gader er Thorshavn nemlig en storby på en helt anden måde, end du er vant til.  

Bevæger du dig rundt i Thorshavn, er det uden tvivl værd at tage et nærmere kig på de karakteristiske Tinganes. Tinganes er rødbrune bygninger med hvidsprossede vinduer, som for alvor vil give dig følelsen af at have skruet tiden tilbage. Oplev Færøerne og Thorshavn. På den måde kan du helt sikkert sige til dig selv, at du har oplevet en af verdens mest charmerende storbyer! 

Oplev Thorshavn

Madkultur på Færøerne  


Færøerne er afskåret fra det europæiske fastland, og derfor har deres madkultur på mange måder udviklet sig i andre retninger, end vi kender det hjemmefra. Uanset hvor du befinder dig på Færøerne, er der kun få kilometer til havet. Dette er muligvis forklaringen på, at færingerne har kastet deres kærlighed på fiskeri. Det er dog ikke kun fisk, som du kan finde i færingernes køkken.  

De traditionelle metoder til at opbevare maden er ikke længere nødvendige i færingernes moderne samfund. Ikke desto mindre er det nogle metoder, der stadig bliver anvendt den dag i dag. Dette skyldes, at kød og fisk på denne måde får en helt særlig karakteristisk smag. Desuden passer tempoet og den naturlige fremgangsmåde godt til færingernes sind og livsstil.  

Oplev Færøerne, her er der nemlig tale om et øsamfund, der forstår at udnytte landskabets ressourcer. Størstedelen af de ingredienser, der bruges i madlavningen høstes nemlig direkte fra den omkringliggende natur. I den seneste tid har færingernes fermenteringsteknikker været et samtaleemne blandt kulinariske fællesskaber. Oplev Færøerne og øens fineste madkultur på restaurant Koks. Denne restaurant modtog nemlig for nylig Færøernes første Michelin-stjerne! 

Oplev Færøerne