Broer er normalt ikke det første, du tænker på, når du skal vælge, hvor du skal på ferie. Dog kan disse ofte oversete attraktioner være noget af det smukkeste, som du kan opleve i verden. Vi har samlet nogle af de smukkeste broer i verden i denne artikel.

Selvom disse spændende strukturer bestemt er praktiske, er de også smukke kunstværker og imponerende ingeniørkunst. Over hele verden har folk fundet innovative måder at bygge de robuste spænd mellem to sider på. Det gør ikke kun pendling mere effektiv, men tilføjer også noget æstetik til landskabet.

Berømte broer over hele kloden kan prale af deres egen stil og indretning – uanset om det er stenskulpturer af dyr og mytiske væsner, indviklede balustrader eller endda dekorativ maling og flisearbejde.

Det er derfor, broer udgør en stor turistattraktion, uanset hvor i verden du befinder dig.

Tower Bridge – London, England: Blandt de smukkeste broer i verden

Èn af Londons mest ikoniske seværdigheder er Tower Bridge. Det er et storslået værk, der blev bygget for over 125 år siden. Det slotslignende bygningsværk kan udover at være en hængebro bevæge og dreje sig. Toppen af ​​broen har et glasgulv, der giver besøgende mulighed for at udfordre deres højdeskræk, mens de nyder én af ​​de bedste udsigter i London. Da det er et velkendt vartegn, har du måske spottet broen i én eller flere Hollywood-film?

Karlsbroen – Prag, Tjekkiet

Karlsbroen - Prag, Tjekkiet

Karlsbroen – Prag, Tjekkiet

 

Denne gamle bro, der krydser Vltava-floden i Prag, blev bygget mellem det 14. og det 15. århundrede, hvilket gør den til den ældste bro i byen. Den hed oprindeligt Stenbroen, da den dengang var den eneste, der var lavet af sten. Broens måske smukkeste træk er de 30 statuer i barokstil, der pryder dens balustrade.

Széchenyi kædebroen – Budapest, Ungarn

Széchenyi kædebro — Budapest, Ungarn

Széchenyi kædebro — Budapest, Ungarn

 

Denne smukke hængebro over Donau blev indviet i 1849, og den har været med igennem historien siden da. Broen blev dog ødelagt af den tyske hær i 1945 og skulle genopbygges i 1949. Broen forbinder de to dele af Budapest – Buda og Pest. Ét af dens mest karakteristiske træk er dens stenløver, der oprindeligt blev modelleret af János Marschalkó.

Pont Alexandre III – Paris: Den smukkeste bro i Frankrig

smukkeste bro i frankrig

Pont Alexandre III — Paris, Frankrig

 

Denne berømte franske bro anses af mange for at være én af ​​de smukkeste i Paris, hvis ikke i hele verden. Ét af dets smukkeste træk er de forgyldte jern- og stenstatuer af nymfer, pegasus, løver og keruber. Men den bedste del af broen er dens betydningsfulde beliggenhed, tæt på Champs-Élysées og nær Napoleons grav.

Stari Most – Mostar, Bosnien-Hercegovina

Stari Most — Mostar, Bosnien-Hercegovina

Stari Most — Mostar, Bosnien-Hercegovina

 

Stari Most betyder – når man oversætter det bogstaveligt – til “Gamle Bro”. Den oprindelige kalkstensbro kom til i det 16. århundrede og var på det tidspunkt ét af de fineste eksempler på islamisk arkitektur i verden. Broen stod i sin pragt i over 400 år, før den blev ødelagt i 1993 under den kroatisk-bosniakiske krig. Det blev genopbygget i 2004.

I dag kan mænd deltage i en årlig udspringskonkurrence fra broen – en tradition, der ærer overgangen til manddom.

 

 

Dragebroen – Da Nang, Vietnam

Smukkeste broer i verden

Dragebroen – Da Nang, Vietnam

 

Som navnet antyder, så har denne meget lange bro en dekorativ drage på sig. Ikke alene har denne gule ståldrage tusindvis af LED-lys som liver den op, men den spyer også ild. Det er med til at gøre den til én af de smukkeste broer i verden. Man skulle måske tro, at en ildpustende drage ville være en trafikfare, men denne kreation holder sig godt af vejen for biler.

Broen blev indviet i 2013 for at ære 38. årsdagen for den nordvietnamesiske overtager Da Nang nær slutningen af Vietnamkrigen.

Brooklyn Bridge – New York City

Brooklyn Bridge - New York City, New York

Brooklyn Bridge – New York City, New York

 

Brooklyn Bridge er én af de mest genkendelige og ikoniske broer i USA. Den er mere end blot en port mellem to bydele. Den er også i sig selv et smukt stykke arkitektur. Broen blev bygget i 1883 og blev verdens første hængebro af ståltråd.

P.T. Barnum, som var en amerikansk cirkusdirektør, fik 21 elefanter til at gå over broen i 1884 bare for at bevise, hvor robust den var. I dag er broen en stor turistattraktion og krydses af tusindvis af fodgængere og køretøjer hver dag – ikke kun elefanter.

Golden Gate Bridge – San Francisco, Californien

Denne californiske bro er faktisk ikke “guldfarvet”, men mere en rusten orange, der komplementerer broens naturlige omgivelser. Da den første gang i 1937 åbnede, var det den længste og højeste bro i verden.

Broen forbinder byen San Francisco med San Francisco-bugten over Stillehavet. Den er et vartegn, som de fleste nok har set i enten film eller magasiner.

Sydney Harbour Bridge – Sydney, Australien

En af de smukkeste broer i verden

Sydney Harbour Bridge – Sydney, Australien

 

Sydney Harbour Bridge, der ligger tæt på byens ikoniske operahus, er én af ​​de mest genkendelige seværdigheder i verden. Den stålbuede bro er en integreret del af Sydneys skyline, især når den lyser om natten. Lokalt kaldes den for “bøjlen” på grund af broens bueform

Broen forbinder shoppingkvarteret i det centrale Sydney med området North Shore ved Sydney Harbour.