Artiklen er skrevet i samarbejde med Best Travel.

Oplev Amalfikysten! Den italienske Amalfikyst ved Middelhavet er én af verdens smukkeste kyststrækninger, og hvis du ikke allerede har været der, så vil vi på det kraftigste anbefale, at det bliver din næste feriedestination! Den er på UNESCOs verdensarvsliste, og det er med god grund. Landskabet skifter mellem smukke frodige bjergformationer med skøn Middelhavsvegetation – bougainvillea, hibiscus og nerier samt duftende appelsin- og citronplantager – forrevne kyststrækninger og et turkisblåt Middelhav.

Maleriske byer ligger majestætisk på klipperne, direkte ud mod Middelhavet, som perler på en snor langs kysten. Fra de små byer er der en betagende udsigt ud over det turkisblå hav, og i de smalle stræder er der skønne gamle bygninger og et væld af små forretninger og hyggelige cafeer.

Oplev seværdigheder som Vesuv og Pompei, den smukke by Amalfi og skønne Ravello som har inspireret såvel komponisten Wagner som guldaldermaleren P.S. Krøyer. Du kan tage på en rejse, der kombinerer kunst og kultur med storslåede naturoplevelser og afslapning.

Hvis du rejser med fly til Amalfikysten, vil du formentlig vælge at flyve til Napoli lufthavn. Det giver dig mulighed for at starte dit eventyr med at udforske den syditalienske by Napoli. Læg vejen forbi byens berømte seværdigheder og nyd en typisk napolitansk frokost på havnepromenaden.

 

Oplev Amalfikysten

 

Oplev Amalfikysten – Hér er, hvad du skal opleve

 

Byvandring i Maiori

Tag på byvandring i den skønne maleriske by Maiori og måske en tur langs Maioris Sentiero dei Limoni (også kendt som “citronstien”).

Amalfi by og sejltur

Endnu en perle af en malerisk landsby er et besøg værd på din rejse til Amalfikysten, nemlig byen Amalfi. Her kan du fx tage på en skøn sejltur til den fascinerende Smaragdgrotte. Besøg også byens unikke domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker.

Nyd en god frokost og oplev byens skønne atmosfære, og du må sande de vise ord skrevet af en lokal digter – ”Dommedag er for de Amalfitanere, som skal i Paradis, en dag som alle andre…”

 

 

Oplev Amalfikysten

 

Oplev Amalfikysten med en udflugt til Ravello

Byen Ravello har en fantastisk beliggenhed på bjergskråningen.

Ravello er en af Amalfikystens smukkeste og mest romantiske byer. Her blev eksempelvis komponisten Wagner inspireret til operaen Parsifal, og guldaldermaleren P.S. Krøyer fandt smukke motiver i byen. Besøg Villa Cimbrone og Villa Rufolo med de skønne parkanlæg og de betagende udsigter over havet og kysten – én af de mest fotograferede udsigter i hele Italien.

 

Vesuv og Pompei

Tag turen op ad Vesuvs frugtbare skrænter. Du kan med bus komme op i en højde af ca. 1.000 m., hvorefter der på egen hånd er mulighed for evt. til fods at fortsætte helt frem til kraterranden (pris €10). Her kan man af og til se svovldampe, der siver ud af krateret, hvilket vidner om, at Vesuv blot slumrer og er særdeles aktiv under den rolige overflade. Efter opholdet på vulkanen kan du sætte kurs mod Pompei, hvor du bør besøge de enestående udgravninger.

Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud. Når du i dag går rundt i Pompeis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker ofte bemalet med flotte farvestrålende malerier, kan du fornemme fortidens historie.