Oman: Kom med bag Arabiens silketæppe

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Viktors Farmor

 

Midt i de stadigt skiftende stater i Den Arabiske Golf byder halvøen Oman på en forfriskende påmindelse om en tilsyneladende svunden tid. Idylliske oaser, grønklædte palmelunde og rødgyldne sandørkener gør Oman til et af verdens mest spændende rejselande.

Omans mest spektakulære landskaber og kulturelle traditioner er bemærkelsesværdigt ufortyndede, hvilket gør sultanatet til et af de bedste steder i Golfen at opleve det traditionelle Arabien.

 

Oman: Velkommen til Arabiens drøm

Oman

Stille kyststrækninger er skyggefulde med flotte palmer og oversået med fiskerbåde. Mudderstenslandsbyer putter sig blandt vidtstrakte dadelplantager og klamrer sig til siderne af fjerntliggende dale. 

Det hele består selvfølgelig ikke kun af smukke, tyndt befolkede landskaber. Oman har omfavnet den moderne verden, og i dele af landet er samtiden meget tydelig. Især i den pulserende hovedstad Muscat og i de spirende byer Salalah og Sohar.

På trods af modernitetens dragt bevarer meget af resten af ​​landet dog en stærk følelse af sted og fortid. Travle bazarer fortsætter med at genlyde råbet fra shoppere, der forhandler om røgelse, smykker og mad. Ærværdige forter og smuldrende vagttårne ​​står stadig vagt over byer, de engang beskyttede. Geder vandrer i flokke forbi okkerfarvede huse, og de hvidklædte omanere slentrer stille mellem palmerne.

 

Rejser til Oman med Viktors Farmor

Rejser med Viktors Farmor

Viktors Farmor har gennemført grupperejser til Oman i over 25 år, der alle byder på alsidige oplevelser. En rejse til Oman er helt sikkert en ferie for dig, hvis du sætter pris på kultur og de gode, eventyrlige historier.

Med Viktors Farmor kan du vælge mellem to forskellige rejser til Oman:

 

1. Omans højdepunkter

At Oman samtidigt er et moderne og rigt land, vil du opleve i Grand Mosque, der har et af verdens største, håndknyttede tæpper.

Et særligt eventyr på denne rejse er en nat i Wahiba Sands ørkenen. Eventyr er det også, når i tager til Ras al Juneiz i ly af mørket for at se havskildpadder gå i land for at lægge æg.

Med denne rejse har du god tid til at udforske hovedstaden Muscat, da i bor i hovedstadens gamle bydel. Derudover er der planlagt en nat under stjernerne i Wahiba Sands ørkenen, en køretur med 4-hjulstrækkere gennem bjerglandskaber og wadier og meget mere. 

Oman er fuld af oplevelser og med denne rejse kommer du godt omkring de vigtigste højdepunkter. Men rejsens største højdepunkt er dog de venligsindede omanere, der gerne byder på kaffe og dadler i skyggen.

 

 

2. Oman: Langskysten til Salalah

Nummer to rejse der tilbydes er en adventurerejse for naturelskere.

På denne rejse overnatter i bl.a. i en skøn ørken-camp og har flere nætter i selvopslåede telte, mens i begiver jer ned langs kysten fra Muscat til Salalah i firehjulstrækkere. 

Programmet byder bl.a. på Omans mange nuancer og forskellige landskaber fra nord mod syd. På rejsen besøger vi små kystbyer, hvor der sjældent kommer turister. Derudover vil du opleve Omans dyreliv som f.eks. de store havskildpadder, ørkenens kameler og det rige fugleliv. 

Sidst men ikke mindst ser vi de smukke forter, vi vandrer igennem skønne wadier og vi mærker gæstfriheden i Oman.

Læs meget mere om Oman og rejser dertil med Viktors Farmor her 

Rejsetilbud

Drømmerejse til Grønland
Drømmerejse til Grønland
Se rejsetilbud
Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud
Togrejse i Italien
Togrejse i Italien, Cinque Terre
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Togrejse

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)