vitus300x600rund

Oktoberfest i München: 2 uger med fest og farver

Efter to års corona-pause vender Oktoberfest i München endelig tilbage igen i 2022. Det famøse event finder sted hvert år på den største messeplads i München, Theresienwiese. I år foregår det hele fra d. 17. september til d. 3. oktober.

Velkendte og savnede traditioner omfatter blandt andet Wiesnwirtes parade på festivalpladsen, den store procession af traditionelle kostumer og skytter den første søndag i Oktoberfesten, stand-up koncerten under Bayern-statuen og fyrværkeri. 

Læs med her for at lære mere om Oktoberfest og bliv inspireret til at tage af sted og opleve det hele på egen hånd:

 

Mad og drikke til Oktoberfest

Telt Oktoberfest

Der er 17 store og 21 små telte at vælge imellem ved Oktoberfest og Oide Wiesn. Ikke kun er der plads til alle, men den perfekte mulighed for hver person.

 

Øl, øl, øl

En central ting mange associerer med Oktoberfest er de store krus fyldt med øl. Traditionen tro serveres der udelukkende øl fra München-bryggerier på Wiesn. 

Allerede uger før startsignalet til Oktoberfest præsenterer bryggerierne deres nybryggede Wiesn-øl og øger forventningen til årets højdepunkt. Læs om dette års øl her.

Prisen på øl varierer i år fra €12,60 til €13,80.

Hvert stort telt har en ølhave, hvor du kan nyde din øl og halvstegt kylling udenfor i frisk luft og solskin. Og mange af de små telte og “Hütte” har også udendørs gæstehaver.

 

Nyd frokosten uden i behøver en reservation

Det er populært blandt mange familier at deltage i Oktoberfest om dagen, da der ikke er nær så proppet som om aftenen. De fleste telte tilbyder en anderledes frokost hver dag og er alt andet end fantasiløse. Her serveres solid, hjemmelavet mad samt let vegetarisk køkken. 

Nyd lækkerierne fra frokostmenuen der er til lavere priser og hyg jer derefter sammen på forlystelserne uden at skulle stå i lange køer.

 

Action og sjov for unge som gamle med de nye forlystelser og telte

Forlystelser Oktoberfest

Oktoberfest fascinerer med sin blanding af tradition og modernitet. Det er derfor, den ændrer sig hvert år og tilbyder altid besøgende noget nyt at opdage. Nye festivaltelte bliver sat op, eksisterende telte får nye værter – og der sker også ting med forlystelserne og messevirksomhederne.

 

360°-gondoler og bueskydning: sjov for hele familien til Oktoberfest

To nye højdepunkter venter besøgende på Oktoberfest i showmanområdet:

Circus-Circus er den perfekte familiekarrusel – hver af de tolv gondoler kan rumme op til fire passagerer. Men vent! Bremserne på gondolophænget udløses, og gondolerne svinger nu frit op til 360 grader. Så stiger tempoet, og løftearmene begynder at hæve og falde i en bølgebevægelse.

Skydebutikken “Jungle Archery” er også ny i showman-området i år. Maksimal koncentration er påkrævet, hvis du forsøger at ramme bull’s eye. Sigt, indsæt pilen, koncentrer dig og slip.

Læs meget mere om alle forlystelserne her.

 

 

Tre nye Oktoberfest-telte i år

Oktoberfest besøgende kan også se frem til tre nye telte i 2022:

  1. Pschorrbräu-Festhalle Bräurosl er helt ny og var den første, der blev bygget i år. Som vært byder Peter Reichert gæsterne velkommen for første gang.
  2. Der er et nyt telt på kyllingeristeriet kaldet “Münchner Stubn”. Kathrin Wickenhäuser-Egger og Alexander Egger ser frem til deres Wiesn-gæster for første gang i år.
  3. Volkssänger-teltet får en ny vært på Oidn Wiesn. Fremover vil det blive administreret af værtsfamilien Stiftl under navnet Volkssängerzelt Schützenlisl®.

“Wiesn Insel Cocktailbar” af Angela Zettl-Nikolic er også ny på gastroområdet. Cocktailstanden med caribisk flair byder på et udvalg af cocktails og økologiske drikkevarer.

 

De store begivenheder

Kostumeparade

En festlig start med åbningsparaden

Omkring 1.000 deltagere deltager i Wiesn-udlejernes og bryggeriernes festlige parade ved Theresienwiese. Udlejernes parade markerer den officielle start på Oktoberfest. 

Anført af Münchner Kindl, byens maskot, til hest og Münchens borgmesters festlige hestevogn, efterfulgt af de blomstersmykkede vogne fra Wiesn-udlejerne og deres familier, festivalvogne, bands og selvfølgelig de storslåede vogne fra München-bryggerierne, trukket af trækheste.

 

“O’zapft is!” lyder det præcis ved middagstid: der er ingen Oktoberfest uden tappeceremonien!

Hvert år skyder tappeceremonien i Schottenhamel festivalsal Oktoberfest i gang. Som traditionen siger, tapper borgmesteren kl. 12.00 den første lørdag af Oktoberfest den første øltønde og åbner festen med det bayerske udråb “O’zapft is!” (“Den er tappet”).

 

Kostumeparaden

D. 18. september 2022 kl. 10.00 vil jagtklubber, historiske kostumegrupper, bands og flagsvingere paradere gennem Münchens centrum til Theresienwiese. Et højdepunkt ved Wiesn-åbningen!

Omkring 9.000 deltagere slutter sig til den festlige skare i München og paraderer festligt gennem byen i 60 grupper.

 

 

Den traditionelle gudstjeneste på Oktoberfest

Wiesn-gudstjenesten er en mangeårig tradition. Den blev afholdt for første gang i 1956 af leder af ​​det katolske cirkus og festivalarbejderpræst, fader Heinz Peter Schönig. Tjenesten henvender sig primært til Wiesn-personale og mindes showmænd, markedssælgere og Wiesn-udlejere, der er gået bort.

Tjenesten er offentligt tilgængelig og henvender sig også til besøgende på Oktoberfesten. Der er naturligvis gratis adgang. Wiesns gudstjeneste finder traditionelt sted den første torsdag af festivalen.

 

Wiesn-udlejernes koncert 2022

På festivalens anden søndag dirrigerer Münchens borgmester og Wiesn-berømtheder brassbands ved fødderne af Bayern-statuen. Fra klokken 11 spiller festivalteltenes bands sammen og tilbyder Wiesn-gæsterne en unik koncertoplevelse – helt gratis!

Omkring 300 musikere giver en unik Wiesn-optræden foran den maleriske baggrund af Bayern-statuen. Bandet spiller de mest berømte og populære bayerske marcher og sange. Til den store finale bliver tusindvis af farverige balloner sluppet op i himlen foran Bayern-statuen, mens publikum synger med på den bayerske hymne i top. 

Er du blevet inspireret endnu? Læs meget mere om Oktoberfest på deres officielle hjemmeside her.

Rejsetilbud

Drømmerejse til Grønland
Drømmerejse til Grønland
Se rejsetilbud
Rejse til Grønland
Oplev det bedste af Grønland
Se rejsetilbud
Rejse til Svalbard
Oplev skønne Svalbard
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Harzen
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden
USA
Small Danish Hotels

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
Harzen

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)