Østrigs eventyrdal: Overblik over de forskellige områder i Zillertal

Velkommen til Zillertal! Hvor sol, sne og velvære bliver meningen med livet og hvor stor frihed frister til at give slip. Beliggende i den føderale provins Tirol, forgrener Zillertal sig fra Inn-dalen omkring 40 km øst for Innsbruck. 

Det er den bredeste sydlige sidedal af Inndalen og strækker sig i en længde på 32 km fra Strass i Zillertal til Mayrhofen. Herfra forgrener den sig i fire sidedale: Zillergrund, Zemmgrund, Stilluptal og Tuxertal. Gerlosdalen forgrener sig fra Zillertal mod øst ved landsbyen Zell am Ziller.

Læs med her for at få et overblik over de forskellige områder i Zillertal:

 

Fügen-Kaltenbach 

Det øverste af de fem områder i Zillertal er Fügen-Kaltenbach. Ved indgangen til Zillertal, hvor dalen er bredest og solen skinner længst, ligger vinterparadiset i First Holiday Region i Zillertal, med fremragende præparerede pister, snedækkede nedkørsler gennem dalen og uendelige muligheder for freeride.

Dette er stedet hvor kulinarisk nydelse og en række sportsaktiviteter mødes.

De tolv autentiske byer og landsbyer er vokset gennem flere århundreder og fungerer som ideelle udgangspunkter for vandre- og cykelture. Enestående restauranter både på og uden for bjergene frister smagsløgene hos enhver madkender. Desuden lever Spieljoch op til sit ry som et bjerg for familieeventyr med adskillige aktiviteter, der sætter gang i både store og smås hjerter.

 

Zell-Gerlos

Zillertal Arena

Ferieregionen Zell-Gerlos snor sig op fra den idylliske by Zell am Ziller gennem traditionelle bjerglandsbyer til Gerlos. Et højdepunkt for familier og alle aktive bjergentusiaster.

Sjov på pisterne, rustikke hytter, perfekte solrige pister, drømmende sidedale – det og meget mere er præcis, hvad Zell-Gerlos og Zillertal Arena, det største sammenhængende skiområde i Zillertal og Salzburg Pinzgau, står for. Sjov og action er garanteret for hele familien på pisterne.

Zell am Ziller ligger i hjertet af Zillertal, det perfekte udgangspunkt for en række forskellige skidage i hele dalen. Gerlos ligger på 1.300 meter – med garanti snedækket og idyllisk. 

Den lille Gerlosstein-skibakke byder på både familie- og entusiastersjov på pisterne, gratis snowtubing på særligt vedligeholdte løjper og en syv kilometer lang kælkebakke, som er oplyst til klokken et om natten, med et behageligt sted at stoppe for en bid mad.

 

Mayrhofen-Hippach

Mayrhofen

Mayrhofen-Hippach-regionen med de omkringliggende landsbyer betragtes som alpeturismens vugge i Zillertal. Fra afslappede gåture gennem eventyr for hele familien til krævende klatreoplevelser – takket være Penken og Ahorn byder regionen på noget for enhver smag.

Passionerede vandrere vil især elske bjergbestigningslandsbyen Ginzling og den omkringliggende Zillertal Alps højbjergnaturpark, mens utallige butikker, restauranter, barer og caféer venter på din opdagelse i Zillertals uofficielle hovedstad Mayrhofen.

Mayrhofen-Hippach er en mangfoldig ferieregion. Her møder pister med snegaranti, fantastiske vintervandrestier og perfekte langrendsløjper kulinarisk variation og levende traditioner. Hvis du leder efter en fysisk udfordring, kan du ikke gå glip af ActionBerg Penken. Her venter Østrigs stejleste skioplevelse på de meget modige: den legendariske Harakiri med en stigning på 78 procent.

 

 

High Alps Nature Park Zillertal Alps

Naturparken High Alps Zillertal Alps er en højbjerg naturpark i ordets sandeste betydning. Den strækker sig fra bjerglandsbyen Ginzling op til Hochfeiler.

Alle højdeniveauer er dermed en del af naturparken, som er præget af en usædvanlig høj biodiversitet. Sammen med andre naturreservater i Nord-, Syd- og Østtyrol udgør Zillertal Alps High Mountain Nature Park den største sammenslutning af naturreservater i Alperne!

Dybe kløfter danner indgangen til de i alt fem sidedale i naturparken, som kaldes “Gründe” i Zillertal og for enden åbner ud til brede græsningsarealer. Det værdifulde kulturlandskab er tæt forbundet med de forrevne høje bjerge, gletsjere og toppene af Zillertal-alpernes hovedryg, såsom Löffler, Schwarzenstein, Möseler eller Hochfeiler.

Læs meget mere om de forskellige oplevelser og områder i Zillertal og specifikke steder at overnatte her

 

Tux-Finkenberg

Områder i Zillertal

Folk i Tux-Finkenberg-regionen er særligt stolte af mangfoldigheden i den herlige højdal. Her finder du imponerende gletsjere langs grønne skråninger og tætte skove – et ægte naturparadis. Dens store popularitet blandt familier og alpine sportsentusiaster er derfor kun logisk.

Uanset om du vandrer, bjergbestiger, cykler eller står på ski på Hintertux-gletsjeren, Østrigs eneste helårs skiområde, smelter typiske sommer- og vinteraktiviteter sammen i ferieregionen Tux-Finkenberg.

Tordrende vandfald, murmeldyr og en spektakulær udsigt over de talrige tre tusinde i Alpeskillet er kirsebæret på kagen. Besøgende kan se frem til betagende naturskuespil, alpine eventyr og top kulinariske lækkerier med drømmeudsigt.

Rejsetilbud

Hotel Faaborg Fjord
Hotel Faaborg Fjord Spa & Konference
Se rejsetilbud
tyskland-cochem-960_1
Underskønt krydstogt på Mosel & Rhinen
Se rejsetilbud
Safari i Sydafrika
Luksus-safari i Sydafrika
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Disneyland Paris
Salzburgerland
porto-scaled-e1662661879568

Mest læste

troldejagt i Danmark
krydstogt rhinen
Italien
De største lufthavne i verden

Forsiden netop nu

Halloweenoplevelser
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Weekendophold
Hindsgavl slot
rejser efter baeredygtighed

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark
Small Danish Hotels

Rejsetilbud

porto-343487_640
Julemarkedsrejse
imgonline-com-ua-CompressToSize-DknBXQbqlP
imgonline-com-ua-convertv6H1m65qGtwx
Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)