Østrig: Enestående naturoplevelser ved bjergsøerne i Obertauern

Artiklen er skrevet i samarbejde med Østrigs Turistbureau

 

Drømmer du om en ferie, hvor du er omringet af skøn natur, så er Østrig et oplagt feriemål. I hele landet kan du opleve fantastisk natur, men i Obertauern giver bjergsøerne dig en helt særlig naturoplevelse, du ikke kan få i dalene.

Obertauern ligger i SalzburgerLand 90 kilometer syd for byen Salzburg mellem 1.740 og 2.526 meter over havets overflade midt i Hohe Tauern-bjergene omkring Radstädter Tauern-passet. 8 kilometer mod nord ligger landsbyen Untertauern i 1.009 meters højde. På sydsiden af passet ligger Tweng på 1.233 meter i Salzburgs Lungau-region.

I en højde af 1.740 meter er vandet i bjergsøerne i Obertauern ikke kun meget koldere end i dalen. Du får også en visuel oplevelse på grund af beliggenheden midtimellem barske bjergskråninger og mosgrønne alpeenge med spektakulære udsigter. Obertauern kan prale af hele 11 bjergsøer.

 

 

Fordele ved en dukkert i Obertauerns bjergsøer

obertauern bjergsøerne
Foto: Tourismusverband Obertauern / Christian Schartner

 

Selvom en tur til de enestående naturoplevelser i Obertauern mest af alt skal være en afslappende ferie, så er der også masser af fordele for krop og sjæl i det skønne område. Det gælder særligt, hvis du tager en dukkert i en af Obertauerns 11 bjergsøer.

Svømning i koldt vand styrker for det første immunforsvaret, styrker krop og sind og stimulerer stofskiftet. Samtidig har springet ned i det kølige vand også positive mentale og fysiske virkninger på dit helbred.

Når man dykker i de smaragdgrønne bjergsøer med en vandtemperatur på mellem 17 og 23 grader, trækker karrene sig sammen, og blodet centraliseres i kropskernen for at opretholde kropstemperaturen bedst muligt. Efter det forfriskende bad udvider karrene sig, og blodcirkulationen øges.

Mens den øgede blodcirkulation i musklerne og kropskernen giver en behagelig følelse, styrker vekslen mellem kulde og varme immunforsvaret.

Så selvom du normalt ikke er til en dukkert i koldt vand, burde du måske give det en chance i en af Obertauerns bjergsøer. Der er i hvert fald kun fordele ved det både fysisk og psykisk!

 

 

Aktiviteter ved bjergsøerne i Obertauern

obertauern bjergsøerne
Foto: Tourismusverband Obertauern / Christian Schartner

 

Når du har nydt en kølig dukkert i en af de smaragdgrønne bjergsøer, er der selvfølgelig også masser af andre skønne oplevelser i området, der kan berige din ferie i Obertauern.

Det kan være en fordel med en guidet tur til bjergsøerne i Obertauern, så du får den fulde oplevelse ud af besøget. Hansjörg Ransmayr, der er bjergvandringsguide, livredder og forfatter til bogen “Wildswimming-Alpen”, guider jer på turen til de smukkeste steder og svømmer også med jer gennem det forfriskende vand. For nybegyndere anbefales desuden et sundhedstjek før et dyp i det kolde vand.

Nyder du at fiske, er det også en oplagt mulighed at dyrke hobbyen ved bjergsøerne i Obertauern. Når du fisker i området, glemmer du tid og sted, og du får følelsen af at falde ind i en helt anden verden, hvor du ikke skal andet end at være til stede i nuet. I Obertauern findes der mange forskellige steder at fiske lige fra Hundsfeldsee via Tarauch til Johannes-vandfaldet. Så hvorfor ikke få en unik fiskeoplevelse, når du alligevel er i Obertauern?

Du kan selvfølgelig også blot nyde de smukke omgivelser i Obertauerns bjergområde fra søbredden. Men vil du udfordre dig selv lidt mere, kunne det måske være noget med at prøve Stand Up Paddle-boarding. Her bliver din balance testet til det yderste, og du skal ikke være bange for at falde i det kølige vand.

Rejsetilbud

Stranden Hotel Gilleleje Strand
Ischia
Lifeguard hut in South Beach, Miami

I samme kategori

sommer harzen
ferie i Gøteborg
Hohe Salve
Hohe Salve

Mest læste

troldejagt i Danmark
Salzburg
Verdens største byer
london-3078109_640

Forsiden netop nu

sommer harzen
Hohe Salve
ferie i Gøteborg
ø-ferier
Magiske destinationer i London
Hohe Salve
Weissenhaeuser Strand
byer uden tursiter

Mest læste

Danmark

Danmark
Aktiv ferie
Kirsebærtræer
Dansk gastronomi

Skiferie

gurgl østrig
Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie

Camping

Aktiv ferie
Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge

Rejsetilbud

Japan
strandresort
Sejltur i Grønland
Flyrejsen
Weissenhaeuser Strand
Flyvemaskine
Havila

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)