Overvejer du at holde nytår i London i år? Det kan vi godt forstå! London er én af de fedeste byer i Europa at tilbringe din nytårsaften i. Hvor end du befinder dig i den engelske hovedstad, er der garanti for et brag af en aften, bogstaveligt talt.

Uanset om du skal overnatte ved en ven eller veninde, bo på hotel eller leje en lejlighed på Airbnb, så er der en række ting, som kan være en fordel at have styr på i god tid, inden du tager dit fly til London. Hvor skal man bo i London? Hvor foregår festlighederne? Og hvordan er transportmulighederne nytårsaften i London?

Hvor skal man bo i London?


Er du i tvivl om, hvor du skal bo i London, er du ikke den eneste. De fleste turister der rejser til London, kæmper altid med, hvor den mest centrale placering i byen er. Det er meget svært at svare på, hvor London centrum er, fordi byen er så stor, og seværdighederne spredt over mange kvadratkilometer.

Områder som Soho, Covent Garden, St. James og Mayfair betegnes ofte som de mest centrale i London. Her er altid fyldt med liv. Det er her der findes en stor del af Londons teatre, og der findes en masse pubs og barer. Det er desuden her, at du finder de kendte shoppinggader Oxford Street og Bond Street.

Uanset om du vælger at bo i Soho, Mayfair eller andetsteds, er det bedste råd vi kan give dig at bosætte dig nær en metrostation. Londons metrosystem fungerer upåklageligt, og kan transportere dig rundt til, hvad end du lyster i byen.

Du kan læse her hvordan du kommer fra Londons lufthavne ind til London Centrum.

London Parliament

Nytårsfest i London


Konfettikanoner, champagne og nytårsfyrværkeri – tre af hovedkomponenterne til et festligt nytår. Holder du nytår i London, er du garanteret dem alle, en masse.

Der findes et hav af pubs, barer og natklubber i London, som alle med garanti, vil have åbent og feste til den lyse morgen. Vælger du at tage i byen i London på nytårsaften, er det dog en god idé at bestille et bord et sted, da du uden tvivl ikke er den eneste der har fået den idé.

Nytår i London - Champagne


Nytårsfyrværkeri ved London Eye


Overvejer du at holde nytår i London, er nytårsfyrværkeriet ved London Eye et must-see. Når klokken slår tolv på Big Ben, vil du kunne se et flot nytårsfyrværkeri her, men den altoverskyggende fyrværkerifest, finder sted ved London Eye.

En god tommelfingerregel siger, at du bør være fremme ved London Eye senest klokken 20.00, hvis du vil have mulighed for en af de gode pladser. Skal du lige have desserten med, er der også gode muligheder for at se det på afstand. Alternativt kan du se hele showet live på BBC, ligesom du plejer at se Københavns rådhusplads.

Vær opmærksom på, at den offentlige transport i London kan være begrænset grundet nytårsshowet.  
 

Nytår i London - London Eye fyrværkeri

New Year’s Day Parade i London


Selvom den mest kendte nytårsfest finder sted nytårsaften, er der ingen grund til at ligge på den lade side nytårsdag. New Year’s Day Parade er nemlig én af verdens største parader, som hvert år fylder Londons gader med festligt udklædte mennesker den 1. januar. New Year’s Day Parade i 2019 talte ca. 10.000 deltagere, med intet mindre end 500.000 tilskuere fordelt på paraderuten.

Paraden starter klokken 12.00 ved Piccadilly Circus, og slutter 3 timer senere ved Parliament Square, lige ved siden af Big Ben.
 

Nytår i London - New Year's Day Parade


Læs mere om London her.