Nuuk: En moderne arktisk hovedstad med kultur, historie, sejlads og natur

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Greenland Travel

 

Farverige Nuuk er verdens nordligste hovedstad, det er hjertet af Grønland og byder på mangfoldige eventyr året rundt. Nuuks farver kan findes gennem mange forskellige aktiviteter. Du kan vælge mellem bådture, vandreture og helikopterture for at få et fugleperspektiv over Nuuk. Med havet og flydende isbjerge på den ene side og snedækkede bjerge på den anden side byder Nuuk på mere, end du kan forestille dig. Tag til Nuuk og oplev sejlads, vandring, fiskeri, lækker mad og grønlandsk kultur.

 

Nuuk: en storby med mad, sejlture med fiskeri, vandring samt Inuit og Nordbokultur

Nuuk har kun 18.000 indbyggere, men frygt ej, du vil opleve en pulserende ”storby,”. Det er nemlig en regeringsby med mange kultur- og uddannelsesinstitutioner. Byen vokser hele tiden, og der er efterhånden ca. 10 kilometer fra den ene ende til den anden. 

Du finder koncerter, teater, museer og udstillinger. Sport er i centrum for mange, så du kan også vandre, stå på ski, sejle, løbe, styrketræne, dyrke yoga og endda svømme.

 

Kulturen i Nuuk

Kulturhuset Katauq

Kulturlivet trives i høj grad i Nuuk. Den arkitektoniske perle, kulturhuset Katuaq, ligger i bymidten, og de mange mennesker gør, at alle mulige former for kultur dyrkes. Her finder du musik, Grønlands Nationalteater, Grønlands Kulturhus, Grønlands Nationalmuseum og Nuuk Kunstmuseum.

Sport er også kultur og her sidder Nuuk i højsædet. Den prisbelønnede svømmehal Malik giver dig en forrygende udsigt, mens du svømmer dine baner. Om vinteren præpareres pister til alpin ski og du finder førsteklasses langrendsbaner. Der er flere sportshaller i Nuuk, så er du sportsligt anlagt, kan du altid finde noget at lave.

 

Fusionskøkkener

Noget du helt sikkert ikke vil misse på din tur til Nuuk, er byens mange lækre restauranter. Den gennemsnitlige levestandard i Nuuk er forholdsvis høj, og her er mange spændende restauranter og cafeer. Hotel Hans Egede huser eksempelvis Sarfalik, der serverer fantastiske varianter af det grønlandske køkken.

Derudover kan du opleve grønlandsk sushi på thai-restauranten Charoen Porn, eller besøge det hyggelige cafekøkken, Cafe Esmaralda, lige ved siden af. Ved siden af disse steder Der er mange muligheder for at spise ude i byens centrum.

Ca. en times sejlads udenfor Nuuk finder du om sommeren restauranten Qooqqut Nuan i en utroligt smuk beliggende sidefjord. Du kan komme på sejltur hertil, hvor du undervejs selv fanger det, der senere bliver serveret på din tallerken!

 

 

Naturen bag Nuuk

Solnedgang i Nuuk

For dem, der vil vove sig ud i fjordene eller bjergene, efter at have slået sig ned i byen, er der mange muligheder. Adrenalinfremkaldende skiløb er tilgængelig om vinteren, midnatssol-bådture i de varmere måneder, og vandbaserede ture byder på alt fra hvalsafari og udforskning af forladte bebyggelser til at se, om du kan få øje på kanten af ​​gletsjeren hele året rundt.

Den omkringliggende natur er surrealistisk og storslået at opleve. Landskabets omfang og vidde kan ofte være svære at forstå, hvilket giver et glimt af den respekt og tilknytning, som grønlænderne føler over for naturen.

 

Havet og hvalerne

En hvalfotosafari i Nuuk er et must, når du besøger byen, ligesom sejlture til de gamle bosættelser nær byen er spændende. I farvandet uden for Nuuk er det ikke usædvanligt at opleve pukkelhvaler eller vågehvaler.

Hvis der ikke er tid til en sejltur, så tag et smut ud på klipperne bag Tele Greenland. Her er en god udsigt både over byen og forstæderne, men også til fjorden, og ofte ser du om sommeren en hval svømme forbi.

 

Nuuk by

Nuuk by

Mens der er en lang række oplevelser, der venter på at blive udforsket i Nuuk-fjordkomplekset, fra sejlsport til vandreture, langrend og bosættelsesbesøg er byen i sig selv værd at udforske som et moderne grønlandsk landskab.

Sigt efter en af ​​de mange bakker i byen, eller tag den forholdsvis lette stigning til toppen af ​​Lille Malene for at indtage byen og nyd, hvordan den altid sættes i perspektiv af himlen, fjorden og bjergene omkring den.

Det er også i centrum af byen at du finder bygningerne fra tidligere tider. Det gamle koloniområde med blandt andet Nationalmuseet er velholdt og smukt. Du bør også gå en tur forbi Myggedalen og opleve de mange farvestrålende huse.

Alt i alt er Nuuk et superspændende bekendtskab, da byen vokser med rekordfart og du vil opleve mange forskellige subkulturer, smuk natur og spændende kunst.

Rejsetilbud

Luksusrejse til Dubai
Luksus-rejse til Dubai
Se rejsetilbud
Rejse til Israel
Skøn rejse til Israel
Se rejsetilbud
Krydstogt på Rhinen
Krydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud

I samme kategori

Israel
palma-3226352_640
Polarnatten i Grønland
TikTok hoteller

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
Marokko
troldejagt i Danmark

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)