USA

New York seværdigheder


New York seværdigheder nummer 1: Frihedsgudinden


Frihedsgudinden er et af de mest berømte seværdigheder i New York, samt et vartegn på jorden. Frihedsgudinden er lavet af kobber, er 93 meter høj og vejer 225 tons. Den har et taljemål på 11 meter, og du skal bestige hele 377 trin for at se de 25 vinduer i hendes krone. De syv spikes repræsenterer de syv kontinenter og oceaner.


Frihedsgudinden blev bygget i Frankring og var en gave fra Frankrig til USA til minde om landenes alliance gennem den amerikanske revolution. Den er tegnet af den franske billedhugger Auguste Bartholdi. I 1885 blev den sejlet fra Frankrig til USA og rejst på Bedloe’s Island. Siden 1956 har øen officielt heddet Liberty Island. Det er en naturlig ø i Hudsonfloden og ligger i New Yorks havn udenfor Manhattan.


Mange vælger at observere Frihedsgudinden på afstand, men det er muligt at booke en sejltur til Liberty Island, som inkluderer adgang til museet på øen og udsigtsplatformen i toppen af piedestalen, ved fødderne af Frihedsgudinden. 


Den mest ekslusive måde at opleve Frihedsgudinden på er en tur op i selve kronen af hende. Der sælges dog kun 500 af disse billetter dagligt, og de er typisk udsolgt op til 3 måneder i forvejen.


Adresse:

  • Liberty Island, New York

Åbningstider:

  • Man. – søn.: 08.30 – 16.00

Ground Zero i New York


D. 11. september 2011, præcis 10 år efter terrorangrebet på World Trade Center på Manhattan, åbnede mindeparken The National September 11 Memorial på stedet, hvor tvillingetårnene stod.


I området er også et tilhørende museum, der dokumenterer hændelsen og minder ofrene, og på det præcise sted, hvor tårnene stod, er opført to imponerende mindesmærker/monumenter. Disse fremstår som to enorme huller i jorden, hvor der løber vand ned langs siderne, og hvor alle navnene på de knap 3000 mennesker, der mistede livet i terrorangrebet, er indgraverede. Området har stor historisk og symbolsk betydning, og er derfor et besøg værd.


Stedet, hvor tårnene stod, blev kort efter angrebet døbt Ground Zero, hvilket i historisk forstand refererer til det punkt, hvor en eksplosion har fundet sted. Udtrykket henviser især til et sted, hvor kernevåben er blevet bragt til sprængning eller steder, der er ramt af jordskælv eller alvorlige hændelser. Derfor var det nærliggende, at området hurtigt blev døbt Ground Zero.

Læs mere om The 9/11 Memorial & Museum her.


Adresse:

  • 180 Greenwich Street, New York

Åbningstider:

  • Memorial: Man. – søn.: 07.30 – 21.00
  • Museum: Søn. – tors.: 09.00 – 20.00 (sidste entré 18.00) – Fre. – lør.: 09.00 – 21.00 (sidste entré 19.00)


Den altid menneskefyldte seværdighed i New York: Times Square


Times Square er verdens mest besøgte sted med 290.000 daglige besøgende, hvilket svarer til over 106 millioner hvert år! Den årlige omsætning indenfor underholdning, detail og hotel svarer til, at hver gang en turist bruger 1 dollar i New York, bliver de 22 cent brugt ved Times Square! Stedet er et imponerende syn med enorme neonskilte og gigantiske reklamer.


Det er et enormt menneskemylder med billige sightseeeing-ture, sælgere med last minute-teaterbilletter, gadekunstnere og en masse udklædte Disney-figurer, bodypaintede kvinder eller Frihedsgudinden, der stiller op til fotografering, hvis du giver en skilling. Det er primært turister, du møder på Times Square, og dem, du bliver antastet af på Times Square, som vil sælge dig det ene eller det andet, er her netop pga. turisterne.


Der er også et væld af butikker, alt fra tøj til slik og alle High Street butikkerne med de kendte mærker.

Nytår på Times Square


Det er desuden på Times Square, at New Yorks nytårsfest finder sted, og hvor man samles for at vente på, at klokken slår 00.00. Over 1 million mennesker samles her nytårsaften, og på en kæmpe Billboard kan man følge med i, at klokken nærmer sig midnat. Der er musiklaske optrædender og en fantastisk nytårsudsmykning. Når klokken slår midnat, bliver du overdynget med ballonner og konfetti. Det er helt sikkert en fantastisk oplevelse at hoppe ind i det nye år på Times Square.


Times Square ligger mellem den berømte Broadway-gade og 7th Avenue samt West 46th St og West 47th St. Samtidig er den i gåafstand til Central Park og Bryant Park – der er to andre skønne seværdigheder i New York.

Læs mere om nytårsaften på Times Square her.

Times square i new york


Broadway Musicals – en kæmpe attraktion i New York


Times Square og det øvrige område omkring gaden Broadway kaldes også teaterdistriktet, og her ligger omkring 80 teatre. Generelt i New York finder du fantastiske musical- og teateropsætninger. Der er noget for en hver smag. Det er virkelig oplevelsen værd at opleve en forestilling. Oplev bl.a. The Lion King, Frozen og Moulin Rouge.


Det er værd at vide, at TKTS har boder rundt omkring i New York, hvor man kan købe samme-dags-billetter til meget nedsat pris.


Husk, at man i New York er pænt klædt på, når man går i teatret, så lad gummiskoene og dine jeans blive i kufferten denne aften.

New york seværdigheder - broadway


Empire State Building i New York


Empire State Building er New Yorks højeste bygning og er 381 meter høj. Den har 6500 vinduer og 73 elevatorer. Der arbejder over 15.000 mennesker i bygningen, og hver dag tager tusindvis af turister turen op i elevatoren til udsigtsplatforme på både 86. og 102. etage. Og det forstår man godt, for når du står heroppe, har du et helt fantastisk og imponerende syn ud over New York.


På de udendørs platforme kan man gå hele vejen rundt om bygningen, og der er også kikkerter.


Bygningen ligger på hjørnet af 5th Avenue og 34. St. Hvis du ikke har et City Pass eller New York Pass er normalprisen for en voksen med adgang til både 86. etage og 102. etage på omkring 57 Dollars.

New York seværdighed - empire state building

New York Pass til alle New York seværdigheder


Besøg www.citypass.com. Her har du mulighed for at købe et bundt fribilletter, der giver dig adgang til de 6 mest attraktive seværdigheder i New York. Prisen for en voksen er 126 dollars. Det fungerer således, at du modtager dine fribilletter, som så skal bruges indenfor 9 dage.


Du kan også besøge newyorkpass.com, hvor du kan købe et kort, der giver dig fri adgang til over 90 atraktioner. Så hvis du har god tid og en længere ferie i New York, får du altså her ”hele pakken”. F.eks. er prisen på et 3-dages New York Pass til voksne 278 dollars. Du kan dog være heldig, at de kører tilbud på hjemmesiden. I skrivende stund er 3-dags passet på tilbud til 218.40 dollars for en voksen. På udvalgte seværdigheder må du springe køen over, og der er også guidede ture inkluderet.

Læs også:

Rejsetilbud

Rundrejse i Grønland
8 dages rundrejse i Grønland
Se rejsetilbud
Rejse til Grønland
Oplev det bedste af Grønland
Se rejsetilbud
Donau
Cykelkrydstogt på Donau
Se rejsetilbud

I samme kategori

Italien
Disneyland Paris
rooftop-barer
amusement-park-1594958_640

Mest læste

troldejagt i Danmark
alicante
Verdens mindste lande
Verdens største lande

Forsiden netop nu

alicante
Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Diskobugten
Italien
Thailand øer
Harzen
Disneyland Paris

Mest læste

Danmark

Halloweenoplevelser
Efterår i Danmark
Weekendophold
Hindsgavl slot

Skiferie

schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar
skisportssteder i Østrig

Camping

Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus
ø-ferie i Danmark

Rejsetilbud

Bucketlist
porto-scaled-e1662661879568
mountains-5732202_640
porto-343487_640
Salzburgerland
Oktoberfest
imgonline-com-ua-CompressToSize-aBa1V0H1SFTwtsw

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s og Vagabond’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)