Montmartre: 5 seværdigheder du skal opleve på din ferie i Paris

Denne artikel er skrevet i samarbejde med EscapeAway

 

Hvis der er et kvarter, du ikke bør gå glip af, når du besøger Paris, er det Montmartre. Montmartre, der ligner mere en stor landsby end en egentlig by, er faktisk en del af Paris.

Med sine brostensbelagte gader, fantastiske basilika, kunstnere, bistroer… Montmartre er fuld af charme! Beliggende på toppen af ​​en lille bakke, har det mest berømte parisiske distrikt ikke mistet noget af sin landsbyatmosfære, der appellerede meget til kunstnerne fra det 19. og 20. århundrede. 

De fleste mennesker tilbringer en halv eller højst én dag i denne del af byen, men det kan være en god ide at tage et par ekstra dage, for at nyde alt, hvad Montmartre har at tilbyde. Fortsæt med at læse for at finde ud af, hvilke 5 seværdigheder der er et must-see. 

 

1. Sacré-Coeur – Den berømte kirke på Montmartres bakketop

Det første der popper op i ens hoved, når man tænker på Montmartre, er Sacré-Coeur-basilikaen. Det er en af ​​de mest berømte Montmartre-attraktioner. Engang et hedensk sted for tilbedelse, men nu et af de mest populære steder at besøge i Paris, og det kan ses fra flere steder i byen (fx fra Eiffeltårnet), da det står på toppen af ​​en bakke.

På trods af sit udseende er basilikaen faktisk ikke nær så antik, som den ser ud. Grundstenen blev lagt i 1875, og kirken stod endeligt færdig i 1914 og indviet efter afslutningen af ​​1. Verdenskrig. Det interessante er, at trods forureningen af ​​en by så overfyldt som Paris, forbliver basilikaen hvid – hvilket skyldes det materiale, der er brugt til dets konstruktion.

 

2. Moulin Rouge – Mere end 120 år med underholdning

Moulin Rouge i Montmartre

En rejse i Paris ville ikke være komplet uden at se et show på dens mest legendariske kabaret! Genkendelig på sin røde facade og oplyste vinger, præsenterer Moulin Rouge et typisk musikhus-stilshow hver aften i Paris. 

Kabareten åbnede i 1889 og har i mere end et århundrede har Moulin Rouge været en must-see destination for nattelivet i Montmartre med sin egen specielle overflod af uforglemmelige shows.

Præcis lige så gammel som Eiffeltårnet bør Moulin Rouge-kabareten stå højt på din liste over ting at lave i Paris. Den populære kabaret er udsolgt uger i forvejen, så sørg for at bestille tidligt!

Overdådig iscenesættelse, originaliteten af ​​shows, glitter og glamour fra dets Doriss Girls og Doriss Dancers gør enhver optræden magisk. Med sine Belle Époque omgivelser, sin passion for champagne og fransk gastronomi, lover templet glade aftener i den rene tradition af festlige Paris; en fryd for øjet og smagsløgene!

 

 

3. Le Passe-Muraille – manden der kunne passere igennem mure

Statue af manden der kunne gå gennem mure

Le Passe-Muraille er hvor du vil lære historien om The Man Who Walks Through Walls, som statuen er et symbol på. Forfatteren Marcel Aymé skrev en bog om Hr. Dutilleul, som opdagede, at han var i stand til at gå gennem vægge. Han besluttede at bruge denne evne, hver gang en ny chef gjorde hans liv uudholdeligt.

Han gik gennem vægge til det punkt, at hans manager gik amok og blev ført til et asyl. Han begyndte derefter at bruge sin magt til at begå indbrud i banker, stjæle smykker og lignende. Da han blev fanget og sat i fængsel, brugte han sin magt til at flygte. Det var, da han blev forelsket i en gift kvinde, at tingene ændrede sig. Men vi vil ikke afsløre slutningen af ​​historien for dig, du skal lære den for dig selv!

Skulpturen af Dutilleul er blevet et af Montmartres vartegn, dedikeret til Marcel Aymé og hans historier. Det siges at bringe held, hvis man gnider statuens ene hånd, og derfor forbliver denne skinnende, fra alle dem der dagligt besøger Dutilleul og trykker hans hånd.

 

4. Cimetière de Montmartre – Oplev de kendtes grave

Montmartre-kirkegården er det sidste hus for François Truffaut, Jeanne Moreau, Michel Berger, France Gall, Dalida og endda Emile Zola. Det er en uimodståelig og forfriskende tur i Montmartre-kvarteret.

Lad os starte vores besøg med lidt historie. Montmartre-kirkegården er ikke altid blevet kaldt dette. Først blev det kaldt Cimetière de la Barrière Blanche, derefter Cimetière sous Montmartre, Champs du Repos og til sidst Cimetière de Montmartre som vi kender i dag.

Den dækker 11 hektar og er den tredjestørste kirkegård i Paris, efter Père-Lachaise-kirkegården og Montparnasse-kirkegården. I dag omfatter Montmartre-kirkegården 20.000 grave, og du kan stadig blive begravet der. 

Ved siden af ​​ukendte personer er mange berømtheder blevet begravet: Michel Berger og France Gall, Jean-Claude Brialy, Georges Feydeau, Goncourt-brødrene, La Goulue, Bernard-Marie Koltès, Jeanne Moreau, François Truffaut og Emile Zola, for at nævne nogle få. 

Men kirkegårdens mest berømte grav er uden tvivl sangeren Dalidas. Med sin store og smukke skulptur omgivet af gyldne bjælker, er den stadig dekoreret med blomster hver dag af fans, der kommer fra hele verden for at deltage i private bønner.

 

5. Le Mur des Je t’aime – Kærlighedens Mur i Montmartre

"Jeg elsker dig" muren i Montmartre

Beliggende i hjertet af Montmartre, tæt på adskillige karruseller og i et mindre besøgt område i det 18. arrondissement, vil du nemt få øje på det. Alle blå fliser skriblet over på snesevis af forskellige sprog. Dette er ”Jeg Elsker Dig Væggen” eller ”Le Mur des Je t’aime”, som den er kaldt på fransk. 

Muren har været fast inventar i det 18. arrondissement siden 2000. Projektet begyndte, da kunstneren, Frédéric Baron, bad forskellige bekendte (inklusive naboer) om at skrive ‘Jeg elsker dig’ på deres modersmål. Til sidst lykkedes det ham at samle en liste på over 250 sprog, med over 300 erklæringer i alt. 

Kalligrafen Claire Kito fik derefter til opgave at skrive alle de forskellige scripts ud på glaserede emaljeplader. I alt er der 612 fliser af emaljeret lava, som igen dækker et rum på over 40 kvadratmeter.

Rejsetilbud

I samme kategori

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
interrail
Romantiske hoteller i verden

Mest læste

troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Verdens største byer
Togrejse

Forsiden netop nu

Kirsebærtræerne
Forår i Europa
Dansk gastronomi
interrail
Romantiske hoteller i verden
Caribien
Grønland
Solorejsens opvågning

Mest læste

Danmark

Dansk gastronomi
Naturoplevelser i Danmark
Outdoorshow
Dansk Golfshow

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Campingmesse
Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus

Rejsetilbud

belgium-3590656_640
Naturoplevelser i Danmark
Skotlands højdepunkter
Backpackerdestinationer
khiva-198684_640
dykke med hajer
Påskerejser

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)