Det er nemmere end nogensinde at finde miljøvenlige hoteller i Europa. Mange turister ønsker nemlig at nedsætte deres miljøpåvirkning, når de rejser, og dét har sat gang i efterspørgslen på de bæredygtige hoteller.

Når du overnatter på miljøvenlige hoteller, behøver du ikke at sænke forventningerne til luksus og komfort. Mange hoteller er helt med, når det handler om at leve op til gæsternes forventninger på mere bæredygtige ferier, uden at det går ud over fornøjelsen. De miljøvenlige overnatningssteder har deres dedikerede tilgang til bæredygtighed og gæstfrihed til fælles.

Vi har fundet nogle af Europas bedste miljøvenlige hoteller, så du kan finde inspiration til din næste klimavenlige rejse uden at gå på kompromis med komfort og kvalitet.

Green Solution House, Danmark

Green Solution House på Bornholm er et helt særligt strandhotel, der tilbyder en holistisk tilgang til bæredygtighed.

Det er certificeret af German Sustainable Building Council, der ved bedømmelsen gik nøje gennem alle hotellets detaljer.

Hotellet har vedvarende energikilder, spildevandsrensning og genanvendte byggematerialer. Selv glassene i restauranten er støbt i genanvendt glas og skabt af en lokal bornholmsk designer. Derudover er menuen lavet af lokale, økologiske råvarer, som man anvender til at genopfinde klassiske retter.

Green Solution House

Tree Hotel, Sverige

Tree Hotel i Sverige er et bæredygtigt luksushotel med en fascinerende historie. Stedet tager udgangspunkt i en filmlokation fra en populær svensk film, der kredser om et hus oppe i et træ. Efter at filmoptagelserne var færdige, blev flere arkitekter tilkaldt for at bygge yderligere huse i træerne. I dag kan gæsterne derfor bo i en elegant udsmykket fuglerede, en UFO eller en svævende spejlterning.

Alle “værelserne” er bygget med formålet at minimere enhver påvirkning af omgivelserne. Ingen træer i skoven blev ødelagt eller skadet under konstruktionen af overnatningsstederne. Inde i ”værelserne” er der forbrændingstoiletter, gulvvarme produceret ved hjælp af vandkraft og – selvfølgelig – en fantastisk udsigt.

miljøvenlige hoteller

The Green House, England

Green House i Bournemouth er medlem af hotelorganisationen Considerate Hoteliers og er blevet kåret til ét af de bedste miljøvenlige hoteller i verden.

Hotellet kombinerer luksus og bæredygtighed. Det hører hjemme i en renoveret victoriansk villa tæt ved nogle af Dorsets lækre strande. Man kan nyde de komfortable senge, der er lavet eksklusivt til dette hotel, og som udelukkende er fremstillet af bambusmaterialer.

Hotellet minimerer miljøpåvirkninger ved bl.a. at genbruge og genanvende og at anvende lokale produkter.

Læs også her om verdens bedste restauranter

Forsthofalm, Østrig

Forsthofalm i Østrig er ét af landets mest bæredygtige og miljøvenlige hoteller. Hotellet er udelukkende bygget af træ. Det holdes sammen af tusindvis af trædyvler og er komplet fri for metal og lim. Det anvendte tømmer er primært schweizisk cembrafyr. Det er en trævariant, der bl.a. er kendt for at give en bedre nattesøvn.

Gæster kan opleve den vilde og afsidesliggende natur, som Leogang-bjergene er kendt for, og om vinteren lokker hotellet skientusiaster til med gode skiruter. Man kan også nyde det betagende landskab fra poolen på tagterrassen. Den økologiske mad er regionalt produceret, og på menuen finder man massevis af både vegetariske og veganske retter.

miljøvenlige hoteller

ION Luxury Adventure Hotel, Island

ION Adventure Hotel på Island ligger absolut i toppen af bæredygtige hoteller på Island. Det ligger i det mest storslåede landskab på Island, lige ved siden af den verdensberømte nationalpark Thingvellir.

ION blev bygget med bæredygtighed for øje, og der blev brugt naturmaterialer som bl.a. lavasten, genanvendt træ og lokal uld. Missionen er at fungere som en forlængelse af den omgivende natur. Produkterne på værelserne og måltiderne i restauranten er økologiske og kommer fra Fairtrade-virksomheder.

Med sin beliggenhed på Hengill-bjerget, der er en aktiv vulkan, stammer al opvarmning på hotellet fra bæredygtig brug af geotermisk energi. Og der er masser af varme kilder tæt på, hvis du foretrækker et forfriskende “au natural”-morgenbad.

Ekies, Grækenland

Halkidiki er en halvø tæt ved Thessaloniki. Her finder du den lille perle Ekies. Det er et klimavenligt hotel med et moderne twist af den traditionelle græske kultur. De smukke værelser og villaer falder harmonisk ind i naturen og er kræs for designkendere. Miljøvenlige materialer findes i alle detaljerne, lige fra kemifri maling til de lækre madrasser fra Coco-Mat.

De nye øko-luksusværelser, Pine Suites, byder desuden på en komplet fordybelse i naturen, og de er udelukkende byggede af naturlige råmaterialer.

miljøvenlige hoteller

Theiner’s garten, Italien

Theiner’s er et øko-hotel med certifikatet “Gütesiegel Klimahotel”, og det er kåret som det mest klimavenlige hotel i Alperne i 2019.

Ejerne var på besøg hos miljøvenlige hoteller over hele Europa. Med inspiration i dét, de så, skabte de deres eget grønne paradis.

Mens gæster på de fleste hoteller efterlader et klimaaftryk på op til 50 kg CO₂ pr. person pr. nat, er aftrykket pr. gæst pr. nat på theiner’s, kun 8 kg CO₂. Dette er muliggjort gennem fokus på klimavenlige detaljer som alternative energikilder, genanvendelse og økologisk produktion af råvarer. Gæsterne opfordres desuden til at lade bilen blive hjemme og benytte offentlig transport eller én af hotellets elbiler eller elcykler.

miljøvenlige hoteller

Hotel Zoo Berlin, Tyskland

Hotel Zoo Berlin tilbyder en cool ramme i form af rækkehuse i historisk byggestil, der frembringer minder om det gamle Berlin. Selvom hotellet har over 140 værelser og suiter, har de alle individuelle designs, og de er overraskende unikke.

Hotellet er indehaver af certifikatet fra Green Globe, der er et sæt standarder og kriterier for miljøvenlige hoteller i Europa. Hotellerne, som er en del af certificeringen, undersøges to gange årligt ud fra faktorer som vandbesparelse og energieffektivitet, genanvendelse og ansvarlig ressourceforbrug.

miljøvenlige hoteller

Vondelpark Amsterdam, Holland

Conscious Hotels er én af de mest miljøvenlige hotelkæder i Europa. Deres smarte Vondelpark-hotel i Amsterdam tilbyder cool indretning og bæredygtighed. Værelserne er udstyret med miljøvenlige, genanvendte og certificerede vugge-til-vugge materialer. Alt udføres på de mest bæredygtige måder – fra genopfyldelige sæbedispensere til anvendelse af et fairtrade-vaskeri til sengetøjet.

Energien fås fra hollandske vindmøller, og der er vandbesparende systemer på badeværelserne. På tagterassen kan man nyde økologiske snacks og hygge sig til happy hour med gratis vin på hverdage.

Whitepod, Schweiz

Whitepod er ét af de mest unikke bæredygtige hoteller i Europa. Værelserne er udformet som geodætiske kupler, der dukker frem som prikker hist og pist i det betagende landskab. Kuplerne er ikke kun konstrueret med et minimalt forbrug af materialer, de også meget energieffektive pga. deres form. En perfekt kombination for designnørder og miljøbevidste gæster.

Whitepod-hotellet anvender et smart system til energi- og vandforbrug, og al affald genanvendes. Ansatte og gæster opfordres til at gå i stedet for at lade sig transportere. Og når man kaster et blik på landskabet, der er vidunderligt både sommer og vinter, er det ikke ligefrem en straf.

miljøvenlige hoteller