Vi lever i en tid, hvor rejsebloggere og internationale rejsende oversvømmer vores sociale mediefeeds med lækre billeder fra deres ferier. Selvfølgelig har corona sat en dæmper på dette det sidste halvandet års tid. Men hvis vi kigger på tendensen, før corona kom ind i billedet, hvilke lande tiltrækker så flest turister og er dermed de mest besøgte lande i verden?

Læs med her hvor vi giver dig en oversigt over de 10 mest besøgte lande i verden, som turister valfarter til. Tallene er fra 2019 og dermed baseret på situationen før corona. Forhåbentlig kan vi snart rejse lige så meget igen som i 2019.

 

Frankrig – 89 millioner besøgende, det mest besøgte land i verden

Frankrig er det mest besøgte land i verden med en rekord på 89 millioner besøgende i 2019. Frankrig er fyldt med idylliske landsbyer og romantiske byer, og den franske kultur afspejles især i ikoniske vartegn. De franske bygninger, både slotte og katedraler, er præget af en særlig nonchalance. Bygningerne er forgyldt i guld og har mange århundreders historie. På de fleste torvemarkeder og caféterrasser kan du få en god kop kaffe og en croissant, som Frankrig i særdeleshed er kendt for.

Seværdigheder i Frankrig: Eiffeltårnet, Versailles-paladset, Den Franske Riviera, Chamonix, Mont Staint-Michel og Paris-broerne.

 

Det mest besøgt land i verden:

 

Spanien – 83 millioner besøgende

Spanien er et land skabt til det gode liv. Måske er det derfor, at Spanien vinder 2. pladsen, når det gælder de mest besøgte lande i verden. Tag f.eks. på en episk biltur fra Barcelona til Madrid. Her vil du opleve, at glimt af Spaniens smukke landskaber, som du passerer. Gå rundt i de gotiske kvarterer i Barcelona og gennemse Gaudis eksperimentelle værker, inden du tager afsted til det mystiske Alhambra i Granada eller flamencosalene i Sevilla. Der er også Bilbao og San Sebastian i nord, klar til at mætte din sult med lækre pintxos og avantgarde-arkitektur.

Seværdigheder i Spanien: La Sagrada Familia, Park Guell, Alhambra, El Retiro, Guggenheim Museum, Real Alcazar og Mallorcas strande.

 

USA – 80 millioner besøgende

Amerika har altid været en populær rejsedestination. I 2019 bød landet lige over 80 millioner besøgende velkommen. New York City, Los Angeles, Las Vegas, Chicago og Boston er alle byer, der befinder sig i evig udvikling med blandede kulturer og køkkener. Miami er kendt for lækre strande og et vildt natteliv, og i Grand Canyon kan du opleve et utroligt naturfænomen.

Seværdigheder i USA: New York City, Yellowstone National Park, Grand Canyon, New Orleans, Miami og San Francisco.

 

Kina – 63 millioner besøgende

Enigmatisk og gennemsigtig på én gang husker Kina nogle og glemmer andre. Ved siden af ​​hurtigt udviklede byer smuldrer de gamle landsbyer, og den tidsslidte Kinesiske Mur er upoleret i forhold til de mange nuancer af buddhistiske templer. Når du har brugt nok tid i de moderne indkøbscentre og artefaktfyldte museer, er det tiden værd at opleve Kinas storslåede landskaber. Her kan bl.a. nævnes Yangshuos snoede floder og den blomstrende krone af Qinghai Lake. Hvad angår det kinesiske køkken, skal du være opmærksom på, at alt kan spises ifølge kineserne…

Seværdigheder i Kina: Den forbudte by, Den kinesiske mur, Shanghais franske koncession, Xi’ans terrakottakrigere, Li-floden og Le Shans Grand Buddha.

 

Italien

 

Italien – 62 millioner besøgende

Italien er det 5. mest besøgte land i verden. Her vil du opleve at “heritage”-steder er normen frem for undtagelsen. Du kan opleve rester af det gamle Rom og efterfølgende imperier i form af ruiner, arkæologiske steder, kirker og herregårde. Italienere har stor opmærksomhed på æstetik, og det er ikke underligt, når Italien er hjemsted for nogle af de største modebrands. Italien har også en fantastisk natur. Fra de turkise koralrev til iskolde alper. Forkæl dig med lokale pizzaer og wienerbrød, østers og ricotta og drik rigeligt af den fyldige vin, mens du er i landet.

Seværdigheder i Italien: Forum Romanum, Toscanas vinmarker, Ruinerne af Pompeji, Amalfikysten og Peterskirken.

 

Tyrkiet – 46 millioner besøgende

Efter at være blevet erobret af romerne, byzantinerne og osmannerne, trækker Tyrkiet sin historie fra det glødende Istanbul til den romantiske middelhavskyst. I det tyrkiske landskab vil du se alt lige fra klippeformationer til glitrende søer og olivenlunde, Kacker-bjergene, Patara Beach og Egirdir-søen. Tyrkiets kulinariske specialiteter breder sig over bl.a. krydret kebab, oliekogte grøntsager og sød baklava.

Seværdigheder i Tyrkiet: Topkapi-paladset, Suleymaniya-moskeen, Aya Sofya, Bergama Akropolis, Pluto’s Gate og Nemrut Dagi Nationalpark.

 

 

Mexico – 41 millioner besøgende

Mexico er blandt de mest besøgte lande i verden. Lokalsamfundet er empatiske værter med stolthed over deres land. Det er denne stolthed og udtryksfulde natur, der tillod arkitektoniske sejre (i både Teotihuacan-pyramiderne, Maya-templer og koloniale byer) samt mesterlig kunst. Kunstneriske bevægelser har også bragt dans og gadekunst i med sig. Ud over byens endeløse kulturelle rigdom er der også iøjnefaldende jungler, vulkaner, ørkener og kyst. Mexicos grænseløse natur byder på eventyr for både vandrere og dykkere. Oplev bl.a. Scale Oaxacas bjergrige højderyg.

Seværdigheder i Mexico: Tulum, Cabo Pulmo, Palenque Ruins, Teotihuacan, Palacio de Bellas Artes, Edzna og Oaxaca City.

 

Neuschwanstein

 

Tyskland – 39 millioner besøgende

De fleste forbinder Tyskland med en række forfærdelige tragedier, men det er også fødestedet for store opfindere og kreative sind, der var startskuddet til den moderne æra. Gennem moderne arkitektur af Frank Gehry og Daniel Libeskind til store museer og bilfabrikker kan du få et indblik i landets kulturelle fodspor. Dale udfolder sig i imponerende skove og store vinmarker og strækker sig mod nordlige klitter og kølige alper.

Seværdigheder i Tyskland: Pergamon Museum, Schloss Neuschwanstein, Zwinger og Kölner Dom.

 

Thailand – 38 millioner besøgende

Den åndelige og himmelske livsfilosofi styrer meget af Thailands kulturelle praksis. Når du besøger de fantastiske, skinnende templer, snubler du måske over rødderne til gamle banyan-træer, og samtidig kan du med stor sandsynlighed se grønne buddhaer. Thailands landlige hjerte består af dybe huler, majestætiske vandfald, smukke risterrasser og et utal af bakker. I storbyerne vil du opleve et kaotisk byliv. Over tusinde øer er at finde i det thailandske farvand, som giver liv til koraller og hvalhajer. Havklipper og sandstrimler inviterer turister til leg i havet, mens feriebyerne Ko Tao, Ko Samui og Ko Phi-Phi besøges når ferien skal være mere afslappende.

Seværdigheder i Thailand: Wat Pho, Grand Palace, Chiang Mai, Erawan National Park og Phuket-regionen.

Se også: hvad du kan opleve på Phuket

 

Storbritannien – 36 millioner besøgende

“Afternoon tea”, den fine accent og selvfølgelig dronningen har gjort Storbritannien til et billede på raffineret elegance. Tilmed kan nævnes det humørsyge Skotland, Wales og det jordnære Nordirland. De historiske steder har tilsammen fået navnet “United Kingdom”. Hvis du tager til udkanten af Storbritannien, kan du opleve smuldrende slotte og forter, romerske bade og new age-museer. Skotland er vildmarken, der forbinder de høje søer og øer med kæder af almindelige, men imponerende fæstninger, og hvad der engang var slagmarker. Nordirland derimod forener pints og hippe byer og trækker tråde til både det moderne Storbritannien og det skotske højland.

Seværdigheder i Storbritannien: Buckingham Palace, Westminster Abbey, Stonehenge, Edinburgh Castle og Roman Baths.