Meningsfulde rejser: Sådan kan du hjælpe lokalsamfund og komme tættere på andre kulturer

Rejser er sat på pause mange steder rundt om i verden. Men mange rejsende drømmer om deres næste eventyr. Nylige undersøgelser foretaget af Booking.com i fem lande afslører, at næsten en tredjedel (29%) af rejsende sagde, at deres rejsemotivation efter coronavirus er at søge efter nye oplevelser og læring. Næsten en fjerdedel (23%) svarede, at drømmen ligger i at opleve nye og forskellige kulturer. Vi ønsker altså i højere grad at tage på meningsfulde rejser i fremtiden.

Når tiden er inde til at rejse igen, vil rejsende søge efter destinationer, hvor de både kan lære nye færdigheder og blive klogere på lokale kulturer. Dette for at få en mere autentisk oplevelse.

Derfor har Booking.com delt en liste over oplevelser, der er nøje udvalgt fra alumni-netværket i Booking.coms “Booster accelerator program”. De understøtter og finansierer nystartede virksomheder, der gør fremskridt i forskellige sektorer i hele det bæredygtige turistøkosystem.

 

Ghana

Ghana, Afrika

Ghana har så meget at tilbyde på grund af sine indbydende strande, den pulserende kultur og det tropiske klima. Landet er også berømt for sin bæredygtige udvikling, dets biodiversitet og bevarelsen af ​​de vilde dyr.

Gennem Tastemakers, en økoturisme-opstart, der sluttede sig til Booking Booster-programmet 2018, kan rejsende, der besøger Ghana, forbinde sig med lokale insidere for at gå på unikke oplevelser. Det kan være organiserede ture for at se dyrelivet i deres naturlige habitat, besøge smukke attraktioner uden for den slagne vej eller få guidede ture i nogle af landets unikke kulturelle hotspots.

 

Hanoi- Meningsfulde rejser i Vietnam

Hanoi er også en fantastisk destination for rejsende, der ønsker at få en imponerende oplevelse på grund af sin fascinerende, men alligevel komplekse historie og kulturarv.

Der er kommet en ny startup som hedder I Like Local, fra Booking.com Booster-programmet i 2019. De tilbyder oplevelser for rejsende, der ønsker at fordybe sig i den lokale kultur, lige fra en madlavningsklasse med en lokal beboer til at lave workshops og vandreture til de mindre udforskede område af Phu Long.

 

Meningsfulde rejser

 

Aqaba, Jordan

Man siger, at den bedste måde at udforske et sted er til fods. The Jordan Trail Association giver rejsende en utrolig mulighed for at opleve forskellige vandreruter langs den historiske langdistancesti, der løber ned igennem ​​Jordan. Fra byen Umm Qais i nord til byen Aqaba i syd. Der er forskellige ruter at vælge imellem, som byder på en rejse gennem Jordans historie. Og de giver en unik mulighed for at møde den mangfoldige kultur.

Jordan Trail Association blev tildelt et tilskud under den første finansieringsrunde ved Booking Cares Fund 2018 for dens ansvarlige udvikling af stien og organisationens forpligtelse til at beskytte og vedligeholde den. Samtidig arbejder man sammen med lokalsamfundene for at skabe jobmuligheder.

 

Cartagena de Indias, Colombia

For rejsende, der ønsker at opdage Colombias arv, bør en tur til Cartagena de Indias være højt oppe på ønskelisten. Denne by hyldes som den smukkeste og mest bevarede by i Sydamerika.

Gennem Impulse Travel, en Booking Booster alumnus og prismodtager fra 2019, kan rejsende blive fuldt omfavnet af autentiske kulturelle oplevelser. Det efterlader dem med en rig forståelse af den colombianske og præ-colombianske (Zenú) arv. Erfaringerne gennem Impulse Travel bidrager også til at få en positiv indvirkning på lokalsamfundene. Dette ved at skabe nye økonomiske muligheder for beboere der er uden rettigheder og udsatte.

 

Meningsfulde rejser

 

Budapest, Ungarn

Denne fortryllende by venter bare på at blive udforsket. Dette takket være dens udførlige arkitektur og labyrint af 200 underjordiske huler og Gül Babas grav. Gennem Secret City Trails kan rejsende opleve en by med selvstyrede opdagelsespil, der finder byens bedste skjulte perler og lokale attraktioner.

Secret City Trails, der blev grundlagt i Amsterdam, modtog i 2018 en startpræmie fra Booking.com. Dét fik de for at udvikle deres innovative bæredygtige rejseløsninger, hvor rejsende tilskyndes til at opdage den dybere historie og en anden side af byen.

 

Kathmandu – Meningsfulde rejser i Nepal

For rejsende, der er på jagt efter at finde nye berigende oplevelser, tilbyder Backstreet Academy en peer-to-peer-rejseplatform. Dette forbinder rejsende med lokale beboere gennem kulturelle og autentiske oplevelser.

Gennem denne startup kan rejsende vælge mellem aktiviteter rundt i Katmandu. Dette sikrer, at rejsende får flere ferieoplevelser. De rejser med nye tilegnede færdigheder og en stærk forståelse af kulturen og det daglige liv i Kathmandu.

Rejsetilbud

Rejse til Georgien og Armenien
Skøn rejse til Georgien og Armenien
Se rejsetilbud
Best Travel
Krydstogt på Donau
Se rejsetilbud
Julekrydstogt på Rhinen
Julekrydstogt på Rhinen
Se rejsetilbud

I samme kategori

Togo, Pelle Hvenegaard
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai

Mest læste

Togo, Pelle Hvenegaard
troldejagt i Danmark
Ferie med børn
Togrejse

Forsiden netop nu

Togo, Pelle Hvenegaard
All-inclusive resorts
photographer-g4ab2a9fc9_640
Weekendophold i Randers
populære rejsemål i 2023
Lokale unge i landsbyen Kfar Kama, Israel
hotel dubai
Togrejser for 2023

Mest læste

Danmark

Weekendophold i Randers
Kroophold
Juleophold
julemarked i tivoli

Skiferie

Vorarlberg
Zillertal
Zillertal i Østrig, skiferie
skiferie i Zillertal

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Zillertal
Solnedgang på Mallorca
Stranden i Tel Aviv
zakynthos-1281685_640
Vorarlberg
Australiens bedste rejseoplevelser
Ferie for Alle

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)