Marokko: Et land med utrolig mangfoldighed og varm gæstfrihed

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Viktors Farmor

 

Marokko er så tæt på Europa, at du på en klar dag kan se Spanien fra Tanger – selvom det føles som en hel verden væk. Marokko er en port til Afrika og et land med svimlende mangfoldighed. Her finder du episke bjergkæder, gamle byer, fejende ørkener – og varm gæstfrihed.

Med Viktors Farmor får du muligheden for at opleve denne spændende verden af nuanceret kultur sammen med erfarne rejselederer. De har lavet rejser til Marokko i over 20 år og kender landet særdeles godt. 

 

Værd at opleve i Marokko

Marokko
Billede: viktorsfarmor.dk

Duften af myntete og krydderier fylder luften, og pragtfulde paladser, moskéer og haver fortæller historien om de mange folkeslag, der har sat sit præg på landet gennem tiderne. 

Udenfor byerne venter også eksotiske oplevelser. I Atlasbjergene ligger små berberlandsbyer, i ørkenen fører gamle karavanespor mellem sandklitterne til afsidesliggende oaser og befæstede landsbyer. Helt andre oplevelser venter langs Atlanterhavet, hvor bølgerne slår mod kysten. 

Læg dertil et velsmagende lokalt køkken, eksotisk shopping og muligheden for at overnatte i smukke restaurerede byhuse kaldet riads. 

Eventyret lever i bedste velgående i landet, der på sin helt egen måde formår at være både traditionsbundet og moderne på samme tid. Som landets nu afdøde konge Hassan meget rammende beskrev det: ”Marokko er som et træ, hvor rødderne ligger i Afrika, men bladene ånder i Europa.” 

 

Klima og vejr 

Essaouria
Billede: viktorsfarmor.dk

Lige så varieret landets landskaber er, ligeså er klimaet. Det marokkanske klima minder meget om Californien fra nord til syd. Afhængigt af hvor du bor, kan vejret variere dramatisk. Mod nord er der Middelhavsklima med varme somre og lune vintre. Langs vestkysten er klimaet præget af Atlanterhavets kølende vinde, mens Saharas ørkenklima mod syd byder på varme tørre dage med masser af sol. 

I Atlasbjergene derimod bliver det hurtigt køligere, og sne er ikke ualmindeligt i højderne om vinteren. Ligeledes kan der være store forskellige på nat og dag. Ikke mindst i bjergene og ørkenen. 

Generelt er forår og efterår de mest moderate tidspunkter af året med en gennemsnitlig temperatur omkring 21 grader. Somrene kan være meget varme, godt over 38 grader i de sydlige dele af landet, og selv de nordlige dele er ret varme. Vintrene kan falde ned omkring 5 grader. 

 

 

Hvem møder du i Marokko?

Berberne er Marokkos oprindelige folk. Ligesom mange andre folkefærd har berberne i Høje Atlas været i stand til at skabe og tilpasse deres livsformer, skikke og kulturer til det fysiske og menneskelige miljø omkring dem.

Når du rejser med Viktors Farmor er du stort set altid sikker på at møde de lokale. Der er stor forskel på den marokkanske kultur i byerne og på landet. I hovedstaden Rabat løber travle forretningsfolk fra møde til møde, mens bønderne i afsidesliggende berberlandsbyer stadig dyrker jorden på traditionel vis.

 

Indkvartering 

Riad
Billede: viktorsfarmor.dk

I Marokko findes de stemningsfyldte Riads – historiske byhuse eller rigmandsvillaer, der er nøje restaureret og indrettet til små hoteller. Disse vil du opleve på flere af Viktors Farmors rejser, mens i andre nætter bor på gode turistklasse hoteller.

Riads kommer i mange forskellige former og størrelser, og du vil få et godt indtryk af, hvordan man historisk set har boet i Marokko. Fælles for dem alle er, at du er fyldt med masser af personlighed og stemning.

 

Viktors Farmor i Marokko

Viktors Farmor tilbyder en lang række forskellige rejser til Marokko. Her lægges der vægt på at komme tæt på den lokale kultur og møde lokalbefolkningen. 

Har du aldrig været i Marokko før er Eventyrrejsen til Marokko en fantastisk introduktioner til landet. Rejsen byder både på de store seværdigheder i landet og besøg til de mindre kendte steder.

Rejsen Marrakesh og ørkenbyerne byder på et sandt eventyr ad gamle karavanespor til afsidesliggende oaser og kasbah’er på kanten af Sahara.

Pigetur i Marokko oplever i landet fra nye vinkler, mens Jule- og nytårsrejserne til Marokko giver mulighed for at fejre jul eller nytår under eksotiske himmelstrøg.  

Rejsetilbud

Rejse til Israel
Skøn rejse til Israel
Se rejsetilbud
tyskland-cochem-960_1
Underskønt krydstogt på Mosel & Rhinen
Se rejsetilbud
Rejsetilbud Mallorca
Rejsetilbud Mallorca inkl. udflugter
Se rejsetilbud

I samme kategori

Basel
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3
Verdens bedste barer 2022
Niedersachsen

Mest læste

Verdens største lande
Verdens største vulkaner
troldejagt i Danmark
alene

Forsiden netop nu

Israel
Det østrigske køkken
winter-market-at-the-prater-3004765_640
Basel
Jul i Europa
Europas bedste pizza 2022
palma-3226352_640
Verdens bedste shopping-byer

Mest læste

Danmark

Juleophold
julemarked i tivoli
Holmely glamping
Halloweenoplevelser

Skiferie

Tourismus-GmbH_Josef
schladming-travelmore
Østrig
Smukke skiområder i Europar

Camping

Holmely glamping
Camping i Norge
Ferie i Aarhus
Camping Aarhus

Rejsetilbud

Verdens bedste barer 2022
Essensen af Vietnam
Niedersachsen
Hjemsøgte hoteller
Marokko
Polarnatten i Grønland
imgonline-com-ua-CompressToSize-um3aqIfRd3

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig Travelmore’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)