Marbella ”postkort-skønhed” er næsten for poleret til at være sand. Denne ryddelige og moderigtige by skiller sig ud blandt badebyerne på Costa del Sol. Palmetrimmede promenader, trendy strandklubber og eksklusive golfbaner imødekommer et eksklusivt klientel. Turister kommer ikke kun for strandene men også for det maleriske historiske centrum, den gamle bydel (Casco Antiguo).

Historiske Marbella er en fortryllende gammel maurisk by fuld af charmerende hvidkalkede huse, brostensbelagte gader og skyggefulde træer.

Mange af de gamle bygninger er prydet med autentiske jernbalkoner. Plaza de los Naranjos blomstrer med duftende appelsintræer om foråret, der minder om maurernes hjemland i Nordafrika. Turister vil nyde at udforske Marbellas bytorve, historiske vartegn, kunstmuseer og butikker for bagefter at solbade og slappe af på stranden.

Læs her vores liste over de mest populære turistattraktioner i Marbella, så du ikke går glip af noget på din rejse til denne skønne ferieby.

 

Plaza de los Naranjos

I Marbellas charmerende gamle bydel (Casco Antiguo) blev Plaza de los Naranjos bygget i dét område, der var et centrum for bylivet. Dette smukke torv er blevet hjertet af Marbella, hvor lokale og turister omgås med hinanden. En gruppe appelsintræer er plantet midt på pladsen som en lille frugtplantage, og i løbet af foråret er duften himmelsk.

Pladsen er fyldt med restauranter, der har udendørs siddepladser arrangeret midt på pladsen under de skyggefulde træer. To vigtige historiske vartegn findes på Plaza de los Naranjos. Rådhuset, også kaldet Consistorial House, blev bygget i 1572 og forbedret i det 17. århundrede. Med sin balkonfyldte facade eksemplificerer bygningen spansk stilarkitektur.

Den ældste sognekirke i Marbella, Ermita de Santiago (Santiago Hermitage) fra det 16. århundrede, står også på Plaza de los Naranjos. Denne lille, enkle hvidkalkede kirke besidder en bemærkelsesværdig nutidig skulptur af apostlen Saint James. En nærliggende attraktion for gourmetkendere er den Michelin-restauranten Skina Restaurant, et par gader væk fra Plaza de los Naranjos på Calle Aduar 12.

 

Marbella

 

Stilfulde strande

Marbellas navn betyder “Smukt hav”, og byen lever op til dette med fine sandstrande. Flere fremragende strandvalg er inden for en kort gåtur fra Marbellas historiske centrum. Alle offentlige strande har toiletfaciliteter og livreddere på vagt om sommeren.

Playa Fontanilla er den nærmeste strand ift Marbellas centrum. Kun en kort gåtur fra den gamle bydel. Denne populære strand strækker sig over 1.000 meter og har en promenade med restauranter og butikker.Playa Real de Zaragoza er en favoritstrand kendt for sine snackbarer og trendy restauranter.

Tæt på Puerto Banús er Playa de Alicante en lang sandstrand med restauranter ved stranden. Strandene i Marbella fortsætter forbi Puerto Banús i flere kilometer; i dette område er Guadalmina-stranden, Linda Vista-stranden og San Pedro Alcántara ideelle til familier. Disse sandstrande er klassificeret som “Blå Flag”-strande på grund af deres rolige, sikre vand.

 

Paseo del Alameda

En elegant park fra det 18. århundrede Fyldt med frodig vegetation, grønne palmer og skyggefulde fyrretræer er Alameda Park et populært offentligt rum i den gamle bydel, der slutter sig til Alameda del Mar og Paseo Marítimo langs strandpromenaden. Denne dejlige park fra det 18. århundrede har en hovedpromenade med marmorbroer og dekorative bænke skyggefuldt under bananpalmer.

Der er også springvand, inspireret af dejlige Fuente Virgen del Rocio, som blev lavet i 1762.Parken er også hjemsted for offentlige botaniske haver, og det var byens første udpegede grønne område. Lokale og turister nyder denne forfriskende oase på varme solskinsdage, og det er et vidunderligt område til en afslappet spadseretur.

 

Marbella

Puerto Banús

 

Puerto Banús og restauranterne ved vandet

Ca. 10 kilometer fra den gamle bydel er Puerto Banús den mest berømte og fashionable marina i Marbella. Stilfulde restauranter og eksklusive butikker ligger ved havnefronten. Restauranterne har udendørs terrasser for den perfekte atmosfære ved havet. Nyd din mad på de gode spisesteder, mens du betragter luksusbådene i havnen.

Med 915 pladser til lystbåde og andre både betragtes Puerto Banús som den bedste lystbådehavn i Spanien. Marinaen tilbyder også vandsportsfaciliteter. Strandene omkring Puerto Banús er lige så smarte med strandklubber, solbadning og restauranter ved strandpromenaden.

Adresse: Puerto José Banús, Muelle de Honor, Marbella

 

Members Plus

 

Avenida del Mar og Dali-statuerne

Kunstelskere vil gerne have tid til en spadseretur ned ad Avenida del Mar, en dejlig gågade, der strækker sig fra Paseo Maritimo til Parque Alameda. Det tjener som et udstillingsvindue med en permanent udstilling af Salvador Dalis fantasifulde bronzestatuer.

Der er i alt 10 Dali-værker samt to ekstra skulpturer af kunstneren Eduardo Soriano.Gågaden er i et område, hvor fremtrædende beboere engang kom for at vise deres dekorerede vogne. I 1990’erne blev rummet omdannet til en moderne promenade men er stadig et populært samlingssted for lokale og besøgende.

 

Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación

Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación (inkarnationskirken) er den vigtigste kirke i Marbellas gamle bydel. Kirken blev bygget i det 16. århundrede af de katolske monarker og står på stedet for den tidligere moske Marbella. Det var almindelig praksis i Andalusien fra det 16. århundrede at erstatte moskeerne med nye kirker.

Bygningen har en rummelig basilikaplan med et centralt skib og en halvcirkelformet apsis med korintiske søjler. Et kendetegn ved facaden er hoveddøren udsøgt udskåret af okkersten i rokokostil. Kirken kan prale af et Sol Mayor-orgel, der betragtes som det fineste type moderne orgel bygget i Spanien.

Adresse: Plaza de la Iglesia, Marbella

 

Alcazaba - Marbella

Alcazaba

 

Alcazaba

Ruinerne af et maurisk slot Alcazaba, også kendt som Muralla del Castillo, står som de sidste rester af Marbellas gamle mauriske slot og dets imponerende befæstninger, der engang omgav byen. Denne borgfæstning er et vigtigt vidnesbyrd fra den muslimske civilisation i Marbella, og to forsvarstårne ​​står stadig.

Forsvarsvæggene dateres til det 10. og 11. århundrede. Tårnene og andre rester af bygningen er også fra den mauriske kalifalperiode (fra det 10. til det 11. århundrede). Turister kan også deltage i udendørs koncerter og kulturelle begivenheder om sommeren.

Adresse: Calles de Portada, Marbella

 

Museo Ralli

Mellem Puerto Banús og Marbellas gamle bydel er Museo Ralli en værdifuld udflugt (ca. 10 minutters kørsel væk). Ralli-museet ligger i en fuldstændig renoveret bygning med 10 rummelige udstillingslokaler.

Dette museum er en del af Ralli-museerne med filialer i Uruguay, Chile og Israel.Ralli-museerne kan prale af én af ​​verdens bedste samlinger af latinamerikansk kunst. På Marbella Museo Ralli vil besøgende opdage en omfattende samling af værker af samtidskunstnere fra en række latinamerikanske lande. De udstillede malerier afspejler indflydelsen fra de store europæiske mestre.

Adresse: Urb. Coral Beach, Marbella