Spisesteder i Beijing
Udbuddet af spisesteder i Beijing er meget internationalt. Der favner både japansk, thai, dansk, tysk, indisk, fransk, brasiliansk, koreansk, iransk, russisk… Ja vi kunne blive ved. I Beijing-området i Kina er krydderier som ingefær, hvidløg og soya meget anvendt. Det er også populært at spise nudler, ravioli, pandekager og dampede brød. Af kød anvendes gerne svin, kylling, and, oksekød og fisk.
Man taler normalt om 4 hovedområder inden for den kinesiske gastronomi.
Guangdong (canton)
I Sydkina spiser man alt. Og her mener vi faktisk (næsten) alt. Her findes delikatesser som abehjerne, katte, rotter, slanger, dyrefostre, sjældne havfisk, bjørnepoter og hunde. For os danskere er det måske lige en lidt for stor mental udfordring at sætte tænderne i nogle af deres specialiteter. Der spises dog også masser af frugt, fisk og grøntsager, og de fleste kinesiske restauranter i Danmark er faktisk kantonesiske, så det er alligevel dette sydkinesiske køkken, som de fleste danskere forbinder med kinesisk mad .
Sichuan
Sichuan-restauranter er meget populære bland Beijings befolkning. Krydderierne er bl.a. anis, hvidløg, chili, ingefær, sichuan-peber. Der spises også meget tofu, and, kylling, svinekød, nudler lavet af soyabønner – og så selvfølgelig ris. Der anvendes også mange kål- og grøntsagstyper, som vi end ikke kender til i Danmark.
Shanghai
Slutteligt findes Shanghai-køkkenet. Maden er mindre krydret i dette køkken, og der anvendes soya eller risvin i madlavningen. Retterne er tilgængældt også tilberedt mere med olie end i de andre køkkener, og er ofte dybstegt eler friturestegt. Faktisk er mavekræft muligvis af denne årsag også mere udbredt i denne region af Kina end andre steder i landet.
Læs mere om Beijing her: